راز شگفت انگیز تخم مرغ که زندگی شما را عوض می کند!
رکنا: مصرف منظم تخم مرغ می تواند خطر ابتلا به آلزایمر را تا 40 درصد کاهش دهد. تحقیقات نشان داده اند که کولین موجود در تخم مرغ به حفظ سلامت مغز و تقویت عملکرد شناختی با افزایش سن کمک می کند.

به گزارش رکنا، پژوهشگران در حوزه تغذیه و سلامت همچنان بر روی ارتباط میان رژیم غذایی و حفظ سلامت مغز متمرکز هستند و به اهمیت تغذیه در پیشگیری از بیماریهای شناختی ناشی از افزایش سن توجه ویژهای دارند.
یک تحقیق جدید، کاربرد یکی از مواد غذایی پرمصرف را در سلامت مغز و کاهش خطر ابتلا به مشکلات حافظه و شناخت بررسی کرده است.
نقش کلیدی تخممرغ در حفظ عملکرد مغز
بر اساس این پژوهش، مصرف منظم تخممرغ، تقریبا دو عدد در هفته، میتواند به دلیل دارا بودن کولین، مادهای مغذی که از سلامت و عملکرد مغز پشتیبانی میکند، به پیشگیری از ابتلا به آلزایمر کمک کند.
کولین بهعنوان یک ترکیب اصلی در تولید استیل کولین عمل میکند؛ مادهای که نقشی ضروری در فرآیندهای یادگیری و حافظه دارد. همچنین این ماده از غشای سلولهای عصبی محافظت میکند. تحقیقات گذشته نشان دادهاند که کمبود کولین در خون ممکن است با ایجاد پلاکهای آمیلوئیدی و گرههای پروتئین تاو، دو شاخص کلیدی بیماری آلزایمر، مرتبط باشد.
بررسیهای علمی جدید بر اساس دادههای واقعی
این پژوهش که توسط محققانی از بوستون، واشنگتن دی سی و شیکاگو انجام شده است، اطلاعات بیش از ۱۰۰۰ فرد بدون نشانههای زوال عقل را طی یک دوره هفت ساله بررسی کرد. این تحقیق بر این هدف متمرکز بود که آیا رژیم غذایی میتواند بر خطر ابتلا به زوال عقل، بهخصوص بیماری آلزایمر، تاثیری داشته باشد یا خیر. در این میان، از ۵۷۸ نفر شرکتکننده که با اهدای مغز خود بعد از مرگ به این پژوهش کمک کردند، دادههای بیولوژیکی بیماری همچون وجود پلاکها و گرههای مرتبط با آلزایمر ارزیابی شد.
پرسشنامه رژیم غذایی تهیهشده توسط دانشگاه هاروارد، اطلاعاتی در مورد میزان مصرف تخممرغ شرکتکنندگان را جمعآوری کرد. پس از تحلیل دادهها، این افراد به چهار دسته تقسیم شدند: افرادی که کمتر از یک بار در ماه، یک تا سه بار در ماه، یک بار در هفته و دو یا چند بار در هفته تخممرغ مصرف میکردند.
کاهش خطر بیماری آلزایمر با مصرف منظم تخممرغ
نتایج پژوهش نشان داد کسانی که حداقل یک بار در هفته تخممرغ مصرف میکردند، ۴۰ درصد کمتر از افرادی که بندرت تخممرغ میخوردند به بیماری آلزایمر دچار میشدند. همچنین سطح کولین بدن این افراد در طولانیمدت بهطور قابل توجهی افزایش پیدا کرده بود.
علاوه بر این، مغزهای اهدایی نشان داد، کسانی که مصرف منظم تخممرغ داشتند، کمتر با تغییرات مغزی مرتبط با آلزایمر نظیر پلاکهای آمیلوئیدی و گرههای پروتئینی مواجه بودند. این شواهد بیولوژیکی از یافتههای کلینیکی مطالعه پشتیبانی میکند.
توصیه به مطالعات بیشتر و تحقیقات جدید
اگرچه این نتایج قابل توجه است، اما محققان تاکید دارند که این پژوهش یک مطالعه مشاهدهای است و بهطور قطعی نمیتوان ارتباطی مستقیم میان مصرف تخممرغ و کاهش خطر آلزایمر را تایید کرد.
نویسندگان این تحقیق خواهان انجام مطالعاتی گستردهتر و کارآزماییهای بالینی دقیقی هستند تا تاثیر مستقیم تخممرغ بر خطر ابتلا به آلزایمر بررسی شود. در صورتی که این یافتهها تایید شوند، میتوان تخممرغ را بهعنوان یک ماده غذایی مهم برای حمایت از سلامت مغز به افراد میانسال و مسن توصیه کرد.
کولین را از کجا دریافت کنیم؟
با اینکه بدن انسان قادر به تولید مقداری محدود کولین است، اما متخصصان تاکید میکنند که منابع غذایی غنی مثل زرده تخممرغ، حبوبات، ماهی و سویا را برای تامین این ماده مغذی در برنامه غذایی خود بگنجانید. طبق اعلام موسسه ملی بهداشت، زنان بالغ روزانه به ۴۲۵ میلیگرم و مردان به ۵۵۰ میلیگرم کولین نیاز دارند.
-
فیلم تریلر انیمیشن در رویاهایت In Your Dreams
ارسال نظر