اگر مدام خسته هستید این مطلب را بخوانید!

به گزارش رکنا، بسیاری از افراد دچار مشکلات مختلفی مانند خستگی در طول روز، خارش پوست، شوره زدن سر، عفونت بدن و حتی کمردرد و پادرد می شوید ما علت آن را به شما می گوییم.

دلیل هر مشکل بدن چیست؟

اگر مدام خسته اید

آهن بدن تان کم است

اگر پوست تان می خارد

روی بدن تان کم است

اگر مدام عفونت دارید

سلنیوم بدن تان کم است

اگر کمردرد و پادرد دارید

ویتامین دی بدن تان کم است

اگر سرتان شوره می زند

ویتامین آ بدن تان کم است

اگر خشکی دور دهان دارید

ویتامین B12 بدن تان کم است.

بنابراین با شناخت این کمبودها در بدن می توانید ریشه هریک از مشکلات فوق را بیابید و برای جبران کم و کاستی آن ماده حیاتی اقدام کنید.

آیا تا به حال خسته شده‌اید؟ آیا می‌دانید چگونه می‌توان با خستگی مقابله کرد؟ دلایل ایجاد این علامت چیست و اگر همیشه خسته باشیم، نشان‌دهنده‌ی بیماری خاصی است؟

گاهی خستگی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم بوده، با استراحت برطرف نمی‌شود و به مرور پیشروی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود. اگر احساس می‌کنید بدون دلیل خسته هستید، بهتر است برای بررسی وضعیت سلامتی به دکتر عمومی مراجعه کنید. پزشک بعد از بررسی شرایط شما در صورت نیاز شما را به متخصص مربوطه ارجاع خواهد داد.

خستگی بدن نشانه چیست و چرا همیشه احساس خستگی می کنم؟

خستگی نوعی احساس ضعف و نداشتن انرژی در بدن است. به‌علاوه می‌تواند جسمی، روانی یا ترکیبی از هر دو باشد. تقریبا تمام افراد، در لحظاتی از زندگی، خستگی را تجربه کرده‌اند. در بیشتر مواقع گذرا بوده و به دنبال فعالیت بیش‌از‌حد، محرومیت از خواب و استرس‌های طولانی ایجاد می‌شود. اما گاهی ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی یا روانی باشد. در این حالت خستگی مداوم بوده، با استراحت برطرف نمی‌شود و به‌مرور پیشروی کرده و باعث کاهش انگیزه، انرژی و تمرکز فرد می‌شود.

خستگی زیاد یا خستگی مفرط چه علائمی دارد؟

خستگی ممکن است طیف گسترده‌ای از سایر علایم جسمی، روانی و احساسی را ایجاد کند، مانند:

    خستگی و خواب‌آلودگی مزمن

    سردرد

    سرگیجه

    بدن درد

    ضعف ماهیچه و درد ماهیچه ای

    کاهش رفلکس‌ها

    اختلال در تصمیم‌گیری و قضاوت

    بی‌اشتهایی

    تاری دید

    کاهش فعالیت سیستم ایمنی

    توهم

    کاهش انگیزه

    اختلال در حافظه کوتاه‌مدت

    کاهش تمرکز

    تغییرات خلق

    خستگی نوعی احساس ضعف و نداشتن انرژی در بدن است.

علت خستگی    برای درمان علت خستگی به کدام دکتر مراجعه کنم؟

کم خونی    برای درمان کم خونی باید به دکتر داخلی مراجعه کنی.

نارسایی کبدی    اگر نارسایی کبدی داری به دکتر گوارش مراجعه کن!

بیماری انسدادی مزمن ریه    اگر در تنفس مشکل داری، به دکتر ریه مراجعه کن!

کمبود ویتامین‌ها    در صورت ضعف و بی‌حالی و کمبود ویتامین، باید به دکتر عمومی مراجعه کنی.

اضطراب و استرس    اگر استرس داری و مضطرب هستی، به دکتر روانشناس یا دکتر روانپزشک مراجعه کن!

ام اس     در صورتی‌که بیماری ام اس داری، به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کن!

ضعیف شدن چشم‌ها    اگر تاری دید و سردرد هم داری، باید به دکتر چشم پزشک مراجعه کنی!

پرکاری و کم‌کاری تیروئید    اگر غده تیروئیدت به خوبی کار نمی‌کنه، به دکتر غدد مراجعه کن!

علت خستگی بدن چیست؟

خستگی می‌تواند دلایل متعددی داشته‌باشد. بیشتر مواقع به دلیل کارهای روزمره و عادت‌های نادرست زندگی، مانند ورزش نکردن، بی‌خوابی و مصرف الکل ایجاد می‌شود. همچنین ممکن است علامتی از یک بیماری جسمی (مشکلات تیروئیدی یا قلبی) یا بیماری‌های روانی (افسردگی و اضطراب) بوده و نیازمند درمان باشد.

عادت ها و روش زندگی

چند مورد از عادات و شیوه‌های نادرست زندگی که می‌تواند موجب خستگی شود، عبارتند از:

    مصرف مواد مخدر و الکل

    فعالیت بدنی زیاد

    پرواز زدگی (اختلال جت لگ زمانی روی می‌دهد که به مکانی با اختلاف زمانی سفر کنید و دچار اختلال در برنامه‌ی خواب شوید.)

    کم‌تحرکی

    داروها مانند آنتی‌هیستامین‌ها و ضد‌سرفه‌ها

    عادات غذایی ناسالم

    بیماری‌ها

بی خوابی، علت خستگی چشم و خواب آلودگی

بی خوابی یکی از علت‌های ایجاد این علامت است. ممکن است به علت کم خوابیدن یا بد خوابیدن به خستگی دچار شوید. همچنین اگر به اندازه‌ی کافی نخوابید، ممکن است که بدن شما دچار بیماری‌هایی مانند عفونت‌های حاد و مزمن هم شود. زیرا سیستم ایمنی بد شما با خواب ناکافی ضعیف می‌شود و مستعد بیماری‌های متنوع می‌گردد.

علت خستگی بدن کمبود کدام ویتامین است؟

کمبود ویتامین D می‌توانید از علت‌های بروز خستگی باشد. برای دریافت ویتامین دی کافی، یا باید نور آفتاب کافی دریافت کنید، یا این مکمل را به‌طور مجزا مصرف کنید.

علت خستگی و کوفتگی بدن و بیماری های ایجادکننده آن

خستگی مداوم، می‌تواند علامتی از یک بیماری و یا عوارض دارویی باشد یا به دنبال سایر اقدامات درمانی ایجاد شود، مانند:

    اختلالات اضطرابی

    سندرم خستگی مزمن: نوعی خستگی شدید که تمام بدن را احاطه کرده و فعالیت ذهنی و بدنی و توان فرد را به شدت کاهش می‌دهد. لازم است بدانید این نوع به دلیل کار، اضطراب یا بی‌خوابی رخ نمی‌دهد و همچنین با استراحت و فعالیت بدنی نیز از بین نمی‌رود.

    سرطان‌ها

    التهاب یا عفونت‌های مزمن

    بیماری‌های مزمن کلیه

    دیابت

    امفیزما: نوعی بیماری مزمن ریوی است که بافت ریه از بین رفته و کیسه‌های هوایی ریه بیش از اندازه گشاد می‌شوند، در نتیجه به مرور منجر به نارسایی تنفسی می‌شود. همچنین امفیزما غالبا به دنبال استعمال سیگار ایجاد می‌شود.

    فیبرومیالژیا: نوعی سندرم درد عضلانی اسکلتی مزمن است.

    بیماری‌های قلبی

    بیماری التهابی روده (IBD)

    داروها و اقدامات درمانی: مانند شیمی‌درمانی، اشعه‌درمانی، مسکن‌ها، داروهای قلبی و داروهای ضدافسردگی

    چاقی

    دردهای مداوم جسمی

    آسیب مغزی به دنبال ضربه

در ادامه به برخی از بیماری‌های مهمی که ایجاد خستگی می‌کنند اشاره کرده‌ایم. با ما همراه باشید.

نارسایی حاد کبدی از علل خستگی است. یکی از علت‌های خستگی بیماری‌های کبدی است که با درد شکمی، تهوع و استفراغ بروز می‌کند.

۱. نارسایی حاد کبد

نارسایی حاد کبد از دیگر بیماری‌هایی است که می‌تواند ایجاد خستگی کند. این بیماری می‌تواند با بی‌اشتهایی و تهوع هم خود را نشان دهد. بنابراین با دیدن علائم دیگر این بیماری و زردی پوست، باید به دکتر گوارش مراجعه کنید تا برای درمان اقدامات لازم انجام شوند.

۲. چرا احساس خستگی می کنم؟ شاید کم خونی دارم!

کم خونی (آنمی)؛ خستگی بعد از فعالیت خفیف معمولا اولین علامت آنمی است. کم‌خونی می‌تواند ناشی از کمبود ویتامین ب ۱۲، کمبود آهن و تالاسمی باشد. به نقل از webmd، آنمی علت‌های مختلفی دارد و یکی از علائم آن خستگی است. هر کدام از این علت‌ها که ایجاد کم خونی کنند را باید با دقت بیشتر بررسی کرد و برای درمان آن به دکتر مراجعه کرد. زیرا خستگی ناشی از کم‌خونی بسیار آزاردهنده است و می‌تواند در انجام فعالیت‌های روزانه باعث بروز مشکل شود.

۳. بیماری انسدادی مزمن ریه

بیماری انسدادی مزمن ریه (COPD) یکی از بیماری‌های ریوی است که به علت تنفس هوای آلوده یا در معرض دود سیگار بودن به مقدار زیاد، ایجاد می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر ریه مراجعه کنید. بیماری انسدادی مزمن ریه می‌تواند به سرطان ریه تبدیل شود.

۴. افسردگی: چرا همش احساس خستگی می کنم؟

افسردگی یک بیماری روانی ناتوان‌کننده است و می‌تواند باعث کاهش کیفیت زندگی شود. این بیماری می‌تواند در روتین زندگی شما تاثیرگذار باشد و زندگی شما را مختل کند. یکی از علائمی که این بیماری ایجاد می‌کند، خستگی است. برای مواجهه با این مشکل، باید به دکتر روانشناس و دکتر روانپزشک مراجعه کنید.

۵. پرکاری تیروئید یک علت بی حالی و خستگی مداوم است

پرکاری تیروئید، با افزایش سوخت‌و‌ساز بدن ممکن است موجب خستگی شود. هنگامی که تیروئید شما پرکار باشد، بدن شما بیش از اندازه سوخت و ساز می‌کند و همین مسئله باعث کاهش انرژی، بی‌حالی و خستگی بدن می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر غدد مراجعه کنید.

۶. کم کاری تیروئید یک علت خستگی مفرط است

کم کاری تیروئید، کاهش انرژی بدن موجب خستگی نیز می‌شود. هنگامی که تیروئید شما به خوبی کار نکند، بدن شما به اندازه‌ی کافی انرژی مصرف نمی‌کند. از طرفی سوخت‌‌وساز بدن به خوبی کار نمی‌کند و باعث بروز خستگی در بدن می‌شود. برای درمان این مشکل باید به دکتر غدد مراجعه کنید.

۷. ام اس، علت بدن درد و خستگی

مولتیپل اسکلروزیس (MS) یا ام اس، بیماری خودایمنی است که در اثر حمله‌ی سیستم ایمنی به غشاء میلینی نورون‌ها رخ می‌دهد. بیمار مبتلا به ام اس با علائمی مانند خستگی و ضعف عضلات، سرگیجه، تاری دید و بی‌اختیاری ادرار مراجعه می‌کنند.

۸. آپنه خواب از دلایل خستگی

آپنه خواب یا تنگی نفس در خواب یکی از دلایلی است که موجب اختلال در خواب می‌گردد و موجب می‌شود شما مرتبا از خواب بیدار شوید و احساس خستگی کنید.

۹. استرس باعث احساس خستگی و کمبود انرژی می شود

استرس یکی از مشکلاتی است که بسیاری از ما را عاصی کرده‌است. این اختلال می‌تواند انجام فعالیت‌های روزانه‌ی ما را مختل کند و باعث بروز خستگی در بدن شود. استرس همچنین می‌تواند سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند و ما را مستعد ابتلا به بیماری‌های دیگر بکند.

چه مواقعی برای درمان خستگی به پزشک مراجعه کنیم؟

در صورت مشاهده هر کدام از علایم زیر، به اورژانس مراجعه کنید یا با ۱۱۵ تماس بگیرید:

    اگر به دلیل مشکلات روحی و روانی بوده و همراه با علائمی مانند افکار خودکشی یا آسیب به دیگران باشد.

    همراه با درد قفسه‌ سینه

    همراه با تنگی نفس

    همراه با درد شدید شکم، لگن و کمر

    همراه با بی‌نظمی و افزایش ضربان قلب

    همراه با احساس غش کردن

    همچنین اگر خستگی که تجربه می‌کنید بیشتر از ۲ هفته طول کشیده و با وجود استراحت، کاهش استرس ، رژیم غذایی مناسب و مصرف زیاد مایعات برطرف نشود باید به پزشک مراجعه کنید.

برای درمان خستگی به چه دکتری مراجعه کنیم؟

اگر می‌خواهید خستگی را درمان کنید، باید علت آن را پیدا کنید. جهت تشخیص علت خستگی، باید به دکتر عمومی مراجعه کنید. دکتر عمومی آزمایش‌‌ها و بررسی‌های لازم را انجام می‌دهد و پس از بررسی برای درمان به شما برنامه و دستورات خاصی می‌دهد. برای دریافت مشاوره تلفنی با دکتر عمومی می‌توانید از سایت نوبت‌دهی آنلاین دکترتو کمک بگیرید.

تشخیص علت خستگی چگونه انجام می شود؟

همان‌طور که گفته‌شد، خستگی بیماری نیست اما می‌تواند علامتی از یک بیماری باشد. برای کاهش آن ابتدا باید بدانید که دلیل اصلی آن چیست؟ اگر خستگی بر کیفیت زندگی، عملکرد شغلی و اجتماعی شما تاثیرگذار باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. پزشک با گرفتن شرح حال، انجام معاینه و آزمایش‌ها می‌تواند علت آن را تشخیص داده و درمان موثر را انجام دهد. با‌این‌وجود، خوشبختانه در بیشتر مواقع با تغییر عادات و شیوه‌ی زندگی، خود به خود بهبود می‌یابد.

درمان خستگی چیست؟

برای درمان خستگی، لازم است که علت آن مشخص شود. زمانی‌که علت مشخص شد، دکتر عمومی شما را به دکتر مورد نظر ارجاع می‌دهد تا برای درمان علت این علامت، درمان‌های خاصی در نظر گرفته‌شوند.

قرص ویتامین برای رفع خستگی (بهترین قرص انرژی زا و رفع خستگی)

یکی از روش‌های درمان خستگی، استفاده از مکمل‌های ویتامین است. این ویتامین‌ها می‌توانند به شما کمک کنند تا بهتر فعالیت کنید و انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه‌ی خود را داشته‌باشید. مثلا استفاده از مکمل‌های ویتامین دی و ب کمپلکس می‌تواند انرژی لازم برای انجام فعالیت‌های روزانه را در شما فراهم کند.

دمنوش برای رفع خستگی و بی حالی

برخی از افراد، به دمنوش ها برای رفع خستگی اعتماد می‌کنند. این روش هم می‌تواند موثر باشد، به شرطی که به دنبال دلیل اصلی ایجاد خستگی باشید و سعی کنید آن را به طور صحیح برطرف کنید. مثلا اگر خستگی شما ناشی از بیماری‌های تنفسی مانند بیماری انسدادی مزمن ریه است، برای درمان آن باید به دکتر ریه مراجعه کنید. اما برخی از دمنوش‌ها هم می‌توانند موثر باشند. مثلا دمنوش زعفران می‌تواند به شما انرژی لازم برای انجام کارهای روزانه را بدهد.

خستگی کار می تواند از علت های خستگی باشدیکی از علت‌های خستگی می‌تواند کار بیش‌از‌حد باشد.

سوالات متداول شما

در ادامه به برخی از سوالات پرتکرار درباره خستگی پاسخ داده‌ایم. با ما همراه باشید و این بخش را مطالعه کنید. شاید جواب سوال خود را پیدا کنید.

بهترین قرص انرژی زا و رفع خستگی بانوان چیست؟

خوردن مکمل‌های آهن و مولتی ویتامین می‌تواند در افزایش انرژی در بانوان موثر باشد. همچنین خوردن ویتامین دی هم می‌تواند اثرات خوبی در سلامت زنان داشته‌باشد.

خستگی چشم ناشی از چیست؟

گاهی چشمان شما به علت ضعیف شدن دچار خستگی می‌شوند. همچنین بی‌خوابی هم می‌تواند باعث بروز خستگی شود. برای درمان این حالت و پیدا کردن علت آن، باید به دکتر چشم پزشک مراجعه کنید.

داروی گیاهی برای رفع خستگی و بی حالی موثر است؟

برخی از داروهای گیاهی مانند دمنوش زعفران و چای نبات می‌توانند در افزایش انرژی در بدن موثر باشند.

علت خستگی بدن در زنان چیست؟

در بیشتر موارد، برخی از بیماری‌ها و سبک‌های زندگی نامناسب در زنان و مردان باعث بروز خستگی می‌شود. اما برخی از موارد، مانند پریود و عادت ماهانه در زنان می‌تواند باعث بروز خستگی شود.

خستگی روحی و خستگی عصبی چه هستند؟

استرس و اضطراب می‌تواند از دلایل روانی برای ایجاد خستگی باشد. زمانی‌که شما نمی‌توانید به خوبی فکر کنید و تصمیم بگیرید و اختلالاتی مانند اضطراب و استرس از شما انرژی زیادی می‌گیرند، خسته می‌شوید و اصطلاحا خستگی شما خستگی عصبی است.

وبگردی