بدون ورزش و رژیم: راز چربی سوزی با این داروی شگفت انگیز
رکنا: اولین داروی لاغری جهان، سانا (SANA) بدون نیاز به ورزش و رژیم غذایی، تنها با افزایش مصرف انرژی بدن چربیها را میسوزاند و فاز اول کارآزمایی بالینی خود را با موفقیت پشت سر گذاشته است.

به گزارش رکنا و به نقل از نیواطلس، دانشمندان خبر از موفقیتآمیز بودن آزمونهای اولیه داروی جدیدی دادهاند که بدون نیاز به ورزش و رژیم غذایی ، به چربی سوزی کمک میکند. این داروی نوین که SANA نام دارد، انرژی چربیها را افزایش میدهد و تنها از مسیر فعالیتهای متابولیکی خاص بدن عمل میکند.
این داروی چربیسوز توسط مؤسسه پاستور مونتهویدئو و دانشگاه جمهوری اروگوئه توسعه یافته است. آزمایشهای اولیه این دارو بر روی موشها نتایج بسیار امیدبخشی داشته است و اکنون در کارآزمایی بالینی بر روی انسان نیز ایمن و مؤثر شناخته شده است.
عملکرد دارو با متابولیسم چربیهای سفید
SANA، برخلاف داروهای مشابه مانند اوزمپیک که به کاهش اشتها و تنظیم هورمونی میپردازند، عملکردی متفاوت دارد. این دارو بر تولید گرما (ترموژنز) متمرکز است و سلولهای چربی سفید بدن را که معمولاً کالری ذخیره میکنند، به سلولهای فعال برای سوزاندن کالری تبدیل میکند. این مکانیسم حتی در حالت استراحت، سبب افزایش مصرف انرژی بدن میگردد.
SANA با هدف قرار دادن یک آنزیم کلیدی به نام AGAT در متابولیسم کراتین، موتورخانه انرژی سلولهای چربی را فعال نگه میدارد. این دارو با ایجاد یک پیوند دائمی با این آنزیم، توانایی چربیسوزی برای مدت طولانی را فراهم میکند و دیگر نیازی به مصرف روزانه یا هفتگی ندارد.
نتایج مثبت و ایمنی بالای دارو
در مرحله اول کارآزمایی بالینی، ۴۴ شرکتکننده مورد بررسی قرار گرفتند و مشخص شد که این دارو در تمامی دوزها کاملاً ایمن و بدون عوارض جانبی شدید است. جالبتر اینکه گروهی که بالاترین دوز دارو را مصرف کرده بودند، طی تنها دو هفته ۳ درصد از وزن بدن خود را کاهش دادند؛ این در حالی است که توده عضلانی آنها حفظ شده بود.
SANA برخلاف اکثر داروهای مشابه، هیچ تأثیر مستقیمی بر اشتهای افراد ندارد و مسیر کاهش وزن کاملاً وابسته به متابولیسم چربیها است.
چالشهای آینده و برنامهریزی برای مرحله دوم
SANA نخستین داروی مولکولی است که بهطور کامل توسط دانشمندان اروگوئه طراحی شده و توسعه یافته است. استارتاپ آمریکای جنوبی Eolo Pharma مسئولیت این کارآزمایی بالینی را برعهده دارد. البته محققان هشدار دادهاند که این دارو با داشتن پیوند دائمی با پروتئینها، ممکن است در صورت اتصال به پروتئینهای غیرهدف، عوارض ناخواستهای ایجاد کند؛ بنابراین این موضوع در مطالعات بلندمدتتر به بررسی جزئیتری نیاز دارد.
برای مرحله دوم کارآزمایی انسانی، که شرکتکنندگان بیشتری (شامل افرادی مبتلا به دیابت نوع ۲) را در بر میگیرد، برنامهریزیها برای سال ۲۰۲۵ انجام شده است.
یافتههای این تحقیقات در ژورنال معتبر Nature Metabolism منتشر شده است.
-
قالیباف : استفاده نمایندگان از تلفن همراه در صحن مجلس ممنوع است
ارسال نظر