در روزهای کرونایی فیلترینگ حذف شود / رشد دیجیتال مارکتینگ با تولد کروناویروس

اردوان سیجانی کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات و مدیر یک شرکت it در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره این مسئله که کرونا چه تاثیری برروی رشد دیجیتال مارکتینگ داشته است گفت: در تمامی کشورهای توسعه یافته بلافاصله پس از شروع بحران هایی مثل سیل,زلزله,آتشسوزی و .. و حتی همین بحران جهانی شیوع کرونا شبکه های اجتماعی و خدمات آنلاین فعالیت خود را چند برابر کرده اند همچنین محققان و فعالان حوزه فناوری تلاش خود را برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و حتی کندکردن شیوع به کار گرفته‌اند تا با نوآوری بتوانند نقشی در کاهش این بحران داشته باشند؛ تاکنون بیش از 100 شرکت فناوری جهانی اعلام آمادگی کرده‌اند تا راه‌حل فناورانه‌ای برای مقابله با کروناویروس ابداع و روانه بازار کنند.

وی افزود: هر چالشی حتی شیوع کرونا می‌تواند فرصتی برای تغییر رفتار در بهره‌گیری از فناوری‌های نو باشد و از این رو کسب وکارهای بومی می‌توانند با ارائه راهکارهای فناورانه از آسیب پذیری این بحران کم کنند.

در چین فناوری های آنلاین توانست کمک زیادی به کاهش سرعت شیوع کرونا کند بطور مثال تحویل غذا و کالاهای اساسی با پهبادها و ربات ها و یا واقعیت مجازی برای بنگاه های مسکن , آموزش آنلاین , جلسات آنلاین و ... از مهمترین خدماتی بود که به کمک قطع زنجیره کرونا در چین آمد.

سیجانی در پاسخ به این سوال که نقش سامانه‌های آنلاین در ایران در مواجهه با کرونا چگونه بوده است پاسخ داد: در ایران نیز بسیاری از کسب و کارهای فضای مجازی آمادگی خود را برای ارائه خدمات غیرحضوری و رایگان برای کاهش رفت و آمد در راستای جلوگیری از شیوع بیماری کرونا اعلام کردند.در همین حال بسیاری از استارت‌آپ‌ها با توجه به تعطیلی بسیاری از مراکز اقتصادی ظرفیت خود را چند برابر کرده اند , هرچند موانعی همچون فیلترینگ پیامرسان ها و شبکه های اجتماعی برای اطلاع رسانی و ارتباط بهتر میان کسب و کارها و کاربران همچنان وجود دارد.

این کارشناس فناوری اطلاعات خاطرنشان کرد: کرونا با تمام وحشتی که در سطح جامعه ایجاد کرده در برخی موارد مزیت هایی هم داشته که از جمله می‌توان افزایش فروش چندبرابری فروشگاه های آنلاین برای ارائه خدمات و محصولات را نام برد.

سیجانی در پاسخ به این سوال که سرعت اینترنت و فیلترینگ, فضای مجازی دقیقا چند متولی دارد مطرح کرد: به عقیده من اختیارات مدیریت فضای مجازی و اینترنت کشور تنها در اختیار یک نهاد یا وزارت خانه نیست و همین مسئله تبدیل به بزرگترین مانع برای کمک فضای مجازی به مارکتینگ, آموزش و جلسات آنلاین و حتی اطلاع رسانی در این روزهای سخت شده است.

او اضافه کرد: وزارت ارتباطات با افزایش سرعت اینترنت و رایگان کردن حجم مصرفی کاربران تمام تلاش خود را به کار بسته تا مردم بتوانند در شرایطی که در خانه هایشان ماندند از خدمات اینترنتی حداکثر استفاده را بکنند اما نهادهایی موازی و متاسفانه تصمیم گیرنده هستند که همچنان راه کارهای مقابله با هر بحرانی را محدودسازی فضای مجازی و فیلترینگ می‌دانند و هیچ اقدام موثر دیگری در این حوزه انجام نمی دهند.

سیجانی با بیان اینکه مناسبترین راه حل مواجهه با کرونا این است که در خانه بمانیم تصریح کرد: همین مسئله نیز باعث شده است تا تیراژ مجلات و روزنامه ها به صفر برسد و کاربرد سایت های خبری و شبکه های اجتماعی در اطلاع رسانی به اندازه ای بوده که حتی در دوردست ترین روستاها کاربران در کمترین زمان ممکن از هشدارها مطلع و از آموزش ها استفاده میکنند

این مدیر شرکت it اضافه کرد: به جرات می‌توان گفت بخش بزرگی از فعالان رسانه ای داخل و خارج از کشور در بلایای طبیعی و حوادث بیشترین کمک را برای اطلاع رسانی بهتر به مردم کرده اند. آنها باید همزمان هم با طرفداران شدیدترین تحریم های غربی ها مقابله کنند و در عین حال باید با اطلاع رسانی صحیح و مدام شان جلوی فیک نیوزها و شایعه پراکنان را بگیرند.

اردوان سیجانی اذعان کرد: اما سئوال اینجاست وقتی بخشی بزرگ و تاثیرگذار از کاربران و رسانه ها در فضای مجازی کشور در اختیار این عزیزان است چرا همچنان با فیلترینگ شبکه های اجتماعی و محدودسازی سایت ها و سرعت اینترنت مانع تراشی می‌کنیم. بحران هایی مثل شیوع کرونا موجب شد تا بدون استفاده بودن شوراها و پدافندها و کارگروه هایی که متعلق به سه قوه هستند بر همگان مشخص شود.

این کارشناس فناوری اطلاعات درباره نقش پیامرسان ها در کاهش سرعت شیوع کرونا مطرح کرد: استفاده اکثریت جامعه از تلفن همراه توانسته نقش مهمی را در بحران کرونا به پیامرسان ها ببخشد . اطلاع رسانی سریع , ارتباط آنلاین و ویدئو کنفرانس و ارسال و دریافت سند بصورت گفت‌وگو محور به پیامرسان ها اهمیت ویژه ای بخشیده که در کشور ما ایران تلگرام به عنوان فراگیرترین پیامرسان این نقش را برعهده گرفته است

او با بیان اینکه اگر می‌خواستیم تلگرام فیلیتر شده که بصورت رایگان به ایرانیان خدمات میدهد را همین امروز با یک برنامه دیگر جایگزین کنیم برایمان میلیون ها دلار هزینه داشت تشریح کرد: اما نمیدانم اصرار عجیب صداوسیما , شورای ملی فضای مجازی و سازمان پدافند غیرعامل و قوه قضاییه به استفاده از پیامرسان های داخلی چیست؟ مگر رقابت با اجبار میشود؟ ممنوعیت استفاده از پیامرسان های خارجی در بحران ملی کرونا را به شخصه یکی از موانع بزرگ بر سر نقش فضای مجازی در مقابله با کرونا میدانم.

سیجانی با اشاره بر این مسئله که طبق جدیدترین آمار هنوز که هنوزه تلگرام بیش از 44 میلیون کاربر دارد و بسیاری از رسانه ها و کسب و کارها با وجود فیلترینگ از همین بستر برای تعاملات خود در بحران کرونا و حتی سیل و زلزله های اخیر بخوبی استفاده کرده اند افزود:چرا وقتی درصد قابل توجهی از جامعه پیامرسان داخلی ندارند، باید به خاطر منافع تجاری یا برندسازی اشتباه یک یا چند پیامرسان داخلی ،اجبار کنیم که کارمندان , مدیران و رسانه های رسمی حق استفاده از اپلیکیشن های خارجی را ندارند.

او درباره فناوری اطلاعات و ارتباطات در کرونا و پسا کرونا مطرح کرد: آنچه مسلم است ویروس کرونا که به شکل ناخواسته وارد ایران و بسیاری از کشورهای جهان شده خسارات سنگین و جبران ناپذیری را به اقتصاد کشورها وارد کرده اما به عقیده بسیاری از صاحبان کسب و کارهای آنلاین و کارشناسان فضای مجازی این بحران ناخواسته برای بسیاری از مسئولان درس های بزرگی داشت. مسئولانی که در نهادهای مختلف حضور داشتند و حین بحران تنها مصاحبه هایشان و نظراتشان را می خواندیم ولی در بحران کرونا بدون استفاده بودن سازمان شان به اثبات رسید.

سیجانی تاکید کرد: امیدواریم در حوزه های استارتاپی و دیجیتال مارکتینگ، کشور آن چنان فضا باز شود تا وقتی به جوانان می گوییم ایده هایتان را اجرایی کنید نگویند : ماکه آشنا نداریم!؟ ما که رانت نداریم؟ ضامن نداریم و جا و مکان نداریم !؟ یا نگویند موفق ها آقازاده اند و به ما اجازه فعالیت نمی دهند!؟ مسئولان و مدیران تضمیم گیرنده و تصمیم ساز بخصوص آن بخش که اینترنت را امنیتی میدانند باید بدانند راه حل مقابله با تحریم و بحران های پیش روی کشور حتی در موضوعاتی مانند برقراری عدالت , اشتغالزایی و بهبود فضای کسب و کار تنها مشورت و استفاده از نخبه های حوزه it است .

این کارشناس فناوری با بیان اینکه در ایران بواسطه مدیریت سنتی و مسن و بودجه های نفتی استقبال از اینترنت و نرم افزارها در بسیاری از سازمان هایمان بیشتر نقش ویترینی داشته و به باور من و بسیاری از کارشناسان در پساکرونا تغییرات ساختاری در این حوزه اتفاق خواهد افتاد خاطرنشان کرد: بودجه نفتی محدود شده و بحران کرونا مردم , نهادها و شرکت ها را مجبور به استفاده از خدمات آنلاین کرده است و همین اجبار می‌تواند تهدید و تحدید را به فرصت تازه ای بدل کند.

سیجانی در پایان مطرح کرد: باید بپذیریم که راه حل مقابله با فساد, دلالان و حل مشکل اشتغال جوانان و بهبود وضعیت اقتصادی حتی دوردست ترین روستاها و شهرها تنها قدرتمندتر کردن زیرساخت های ارتباطی کشور , رفع محدودیت های فضای مجازی همراه با آموزش مداوم است.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 552348 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟