هشدار! عوارض خطرناک زیاده‌ روی در مصرف تخم‌ مرغ
به گزارش رکنا، تخم مرغ به‌عنوان یکی از بهترین مواد غذایی شناخته می‌شود که مصرف مناسب آن می‌تواند رژیم غذایی افراد را با فواید بسیاری همراه سازد. انتخاب روش‌های سالم مثل آب‌پز کردن تخم‌مرغ نیز تاثیر بسزایی در حفظ مواد مغذی آن دارد. اما این نکته مهم را نباید از یاد برد که مصرف بیش از حد هر خوراکی، حتی تخم‌مرغ، می‌تواند پیامدهای منفی داشته باشد. در این مطلب قصد داریم نگاهی دقیق داشته باشیم به زیان‌های احتمالی زیادی مصرف تخم‌مرغ.

به گزارش تابناک؛ هر وعده تخم‌مرغ شامل یک عدد تخم‌مرغ کامل یا دو عدد سفیده تخم‌مرغ است. انجمن قلب آمریکا (AHA) توصیه می‌کند که میزان مصرف تخم‌مرغ نباید از یک عدد در روز فراتر رود. همچنین متخصصان مایوکلینیک معتقدند که افراد سالم می‌توانند تا هفته‌ای ۷ عدد تخم‌مرغ مصرف کنند بدون اینکه به سلامتی آن‌ها لطمه‌ای وارد شود. البته تاکید می‌شود که روش‌های نامناسب پخت مانند سرخ کردن می‌توانند اثرات منفی داشته باشند.

افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی یا دیابت باید در مورد مقدار مصرف تخم‌مرغ با پزشک معالج خود مشورت کنند. حالا سوال اینجاست که زیاده‌روی در مصرف تخم‌مرغ چه پیامد‌هایی به‌همراه دارد؟

۱. دریافت کلسترول بیش از مقدار مجاز

گرچه در گذشته اعتقاد بر این بود که کلسترول تخم‌مرغ مستقیم بر افزایش کلسترول خون اثر می‌گذارد، اما امروز عوامل دیگری مانند رژیم غذایی کلی و سلامت فرد هم در این موضوع دخیل هستند. با این حال باید توجه داشت که تخم‌مرغ دارای مقادیر قابل توجهی کلسترول است و مصرف بی‌رویه آن، به‌ویژه چندین عدد در روز، می‌تواند باعث فراتر رفتن کلسترول دریافتی از محدوده استاندارد شود.

۲. افزایش احتمال ابتلا به بیماری‌های قلبی

متخصصان تاکید می‌کنند که مصرف یک تخم‌مرغ در روز مشکلی برای سلامت قلب ایجاد نمی‌کند و حتی ممکن است خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش دهد. اما مصرف روزانه چند تخم‌مرغ شرایط را کاملا تغییر می‌دهد. هر تخم‌مرغ حدود ۱۹۰ میلی‌گرم کلسترول دارد و دریافت کلسترول روزانه نباید از ۳۰۰ میلی‌گرم فراتر رود. بنابراین مصرف بیش از حد تخم‌مرغ، یعنی حدود ۳ تا ۴ تخم‌مرغ در روز، خطر بیماری‌های قلبی و حتی مرگ را تا ۱۷ درصد افزایش می‌دهد.

۳. افزایش وزن

استفاده از تخم‌مرغ در صبحانه همراه با مواد غذایی سنگین مثل فراورده‌های گوشتی، پنکیک‌ها و قهوه‌های خامه‌ای منجر به دریافت کالری زیاد می‌شود و در نهایت اضافه‌وزن را به‌دنبال خواهد داشت. برای حفظ وزن و سلامتی، بهتر است تخم‌مرغ آب‌پز را در کنار سبزیجاتی مانند اسفناج یا گوجه‌فرنگی میل کنید. افزودن سبزیجات رنگی به تخم‌مرغ آب‌پز از لحاظ تامین مواد مغذی و آنتی‌اکسیدانی بسیار مناسب است. همچنین استفاده از روش‌هایی مانند تفت دادن تخم‌مرغ با روغن زیتون یا آووکادو نیز گزینه خوبی است.

۴. افزایش خطر ابتلا به دیابت

مطالعه‌ای که در سال ۲۰۰۹ در مجله Diabetes Care منتشر شد نشان داد که مصرف بیش از ۷ عدد تخم‌مرغ در هفته، احتمال ابتلا به دیابت را افزایش می‌دهد. با این حال اگر مصرف تخم‌مرغ به‌طور محدود باشد (یک عدد در روز)، می‌تواند تاثیری مثبت بر کنترل قند خون و بهبود حساسیت به انسولین داشته باشد و برای افرادی که به پیش‌دیابت و دیابت نوع 2 مبتلا هستند مفید باشد.

  • آواز باشکوه؛ محسن چاوشی دل و جیگر همه رو آتیش کشید با نوحه خونیش/ ماشاالله جمعیت

اخبار تاپ حوادث

وبگردی