جلسات شورای شهر به ایستگاه ۱۱۱ رسید

به گزارش رکنا، رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای اسلامی شهر تهران در یکصد و یازدهمین جلسه شورای شهر با اعلام اینکه روز ۱۲ آذر در تقویم ایرانی و جهانی به عنوان روز معلولان نام‌گذاری شده است، گفت: شهروندان دارای معلولیت‌های جسمی و حرکتی، هنگام تردد در سطح شهر با موانع متعددی که بر سر راه آنها وجود دارد، روبه‌رو هستند.

سید جعفر تشکری هاشمی با اعلام اینکه تعداد قابل توجهی از شهروندان به دلایل مختلف مانند تصادفات، بیماری‌های خاص و حتی به صورت مادرزادی، دچار اختلالات جسمی هستند، افزود: مسئولان به جای اینکه این روز را با تعارفات مرسوم اداری پیش ببرند و برای افراد دارای معلولیت، برنامه‌های نمادین اجرا کنند، باید نگران برخورداری عادلانه معلولان از حقوق مساوی با سایر شهروندان در استفاده از امکانات و تسهیلات شهری باشند.

وی، شرایط نامناسب معابر شهری از جمله خیابان‌ها و پیاده‌راه‌های شهر را مثال زد و تأکید کرد: شهروندان دارای معلولیت با موانع و محدودیت‌های زیادی برای تردد و انجام کارهای روزمره، دریافت تسهیلات اداری، گرفتن خدمات عمومی و حتی آموزش روبه‌رو هستند.

*تجهیز ایستگاه‌های مترو به آسانسور با استفاده از ظرفیت داخل امکان‌پذیر است*

تشکری هاشمی به اتفاق خوبی که روز گذشته توسط مدیریت شهری در خصوص احداث بوستان‌های دارای معابر و پیاده‌روهای مخصوص معلولان رقم خورد، اشاره کرد و گفت: ضمن تشکر از تلاش‌های دست‌اندرکاران اجرای این فعالیت ارزشمند، نکاتی در این باره وجود دارد که باید نسبت به آنها اهتمام ویژه‌ای داشته باشیم.

وی برای نمونه، به وجود موانع و دستک‌های نصب شده در پیاده‌راه‌ها اشاره کرد و افزود: این دستک‌ها برای ایجاد مانع در مسیر تردد موتورسیکلت‌ها در پیاده‌روها نصب شده‌اند اما بیشتر از آنکه مانع تردد راکبان موتورسیکلت‌ها شوند به معضلی اساسی برای عبور شهروندان دارای معلولیت و سالمندان تبدیل شده‌اند و از این رو، لازم است هرچه سریع‌تر اصلاحات لازم بر روی موانع مذکور صورت بگیرد.

تشکری هاشمی، اهمیت مضاعف امکانات و تجهیزات موجود در ایستگاه‌های مترو و اتوبوس برای شهروندان دارای معلولیت را مورد تأکید قرار داد و گفت: افراد دارای معلولیت برای تردد در سطح شهر و استفاده از وسایل حمل و نقل شهری مانند مترو و اتوبوس، دچار مشکلات عدیده‌ای هستند که از جمله آنها می‌توان به کمبود پله برقی و نبود آسانسور در بسیاری از ایستگاه‌های مترو اشاره کرد.

وی با اعلام اینکه در داخل کشور از ظرفیت بالایی در تولید آسانسور برخوردار هستیم و تجهیز ایستگاه‌های مترو به آسانسور با استفاده از توان داخل امکان‌پذیر است، افزود: بیشتر ایستگاه‌های خطوط بی آر تی به رمپ مخصوص معلولان مجهز می‌باشند و مناسب‌سازی در ایستگاه‌های سایر خطوط هم ضرورت دارد.

*تعبیه صندلی ویژه معلولان و سالمندان در اتوبوس و مترو مورد توجه قرار گیرد*

تشکری هاشمی، موضوع الزام به تجهیز رمپ مخصوص در اتوبوس‌های جدیدی که از سوی شهرداری تهران خریداری می‌شوند را مورد تأکید قرار داد و گفت: در دوره‌های گذشته، صندلی‌های مخصوص معلولان و سالمندان در اتوبوس و مترو مشخص و تعبیه شده بود و لازم است این موضوع مجدداً مورد توجه قرار گیرد.

وی با اعلام لزوم در نظر گرفتن صندلی‌های مخصوص معلولان و سالمندان در نزدیک درهای ورود و خروج اتوبوس‌ها و واگن‌های مترو، افزود: سامانه‌ای ویژه‌ معلولان در شرکت واحد وجود دارد که بیش از ۵ هزار نفر از جانبازان و معلولان عضو آن می‌باشند و لازم  است این سامانه توسعه پیدا کند تا این عزیزان دغدغه‌ای برای تردد نداشته باشند.

تشکری هاشمی، تجهیز پروژه‌های شهری به امکانات مورد نیاز شهروندان از جمله ایجاد تجهیزات مورد نیاز افراد دارای معلولیت قبل از افتتاح و بهره‌برداری از این پروژه‌ها، تأکید کرد و گفت: در تمام پروژه‌های بزرگ‌مقیاس که در زمینه ساخت معابر و پیاده‌روها انجام می‌شوند، موارد مرتبط به معلولان باید به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرند.

رییس کمیسیون عمران و حمل و نقل شورای شهر در خاتمه خاطرنشان کرد: بسیاری از ساختمان‌های دولتی یا نهادهای عمومی، فاقد بالابر و رمپ ویژه معلولان می‌باشند و در این راستا، تقاضا دارم تجهیز این مراکز به این امکانات به عنوان یک الزام برای تمامی دستگاه‌ها، مصوب و الزامی شود.

 

کدخبر: 849778 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟