حضور هشت هزار کودک کار در خیابان طی تابستان

به گزارش رکنا، سازمان بهزیستی کشور، حبیب الله مسعودی فرید معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور درباره آمار کودکان جمع آوری شده از خیابان بیان کرد: با همکاری سازمان های مردم نهاد سالانه، حدود سه هزار و ۵۰۰ کودک در مراکز شبانه روزی و روزانه استان تهران پذیرش می شوند که خدمات مختلفی از جمله حمایت، نگهداری و توانمند سازی به آنان ارائه می شود.

وی به حضور کودکان در سیستم های بازیافت اشاره کرد و گفت: برخی از پیمانکارانی که با شهرداری همکاری دارند، از کودکان برای زباله گردی استفاده می کنند که در این زمینه هم بخشنامه ای با عنوان «قرار منع به کار گیری کودکان در فرایند زباله گردی» ابلاغ شده است.

مسعودی فرید تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده سوء استفاده از کودکان زباله گردی می توانند با سامانه های شهرداری تماس بگیرند و موضوع را گزارش بدهند.

وی درباره سلب حضانت از سرپرستان کودکان کار نیز افزود: به طور قطع سلب حضانت به یکباره عملی نمی شود و باید در چندین مرحله صورت گیرد، از این رو لازم است ابتدا حمایت های لازم از خانواده صورت گیرد و در صورت تکرار دوباره در سوء استفاده از کودکان، حضانت سرپرستان با حکم قضایی سلب می شود.

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: در حال حاضر تعدادی از کودکانی که در مراکز شبه خانواده نگهداری می شوند، دارای سرپرستان غیر موثری هستند که از آنان سلب حضانت شده است.

حضور سه هزار و ۷۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی برای مقابله با کرونا

وی در ادامه به بهره گیری از نیروهای اورژانس اجتماعی در حمایت از کودکان کار خبر داد و افزود: پس از شیوه ویروس کرونا از اسفند ماه سال گذشته تاکنون، سه هزار و ۷۰۰ نفر از پرسنل اورژانس اجتماعی به توزیع اقلام بهداشتی و ارائه آموزش های مقابله و پیشگیری از شیوع ویروس کرونا در بین کودکان کار، مشغول شده اند.

استثمارکنندگان کودکان کار مجرم هستند

معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به شعار جهانی «خیابان جای کودک نیست» گفت: حضور کودکان در خیابان به نوعی کودک آزاری محسوب می شود و افرادی که به عناوین مختلف کودکان را استثمار و به کار کردن در خیابان وادار می کنند «مجرم» به شمار می روند.

وی با اشاره به عدم بازدارنگی برخوردهای قانونی با این مجرمان گفت: متاسفانه احکام قضایی که برای این جرم در نظر گرفته می شود به اندازه کافی بازدارنده نیستند و لازم است که با جدیت بیشتر با این افراد برخورد شود.

مسعودی فرید درباره علل حضور کودکان در خیابان نیز گفت: برخی از این کودکان از راههای قانونی و غیر قانونی به کشور وارد می شوند و در حقیقت اتباع بیگانه هستند و در حدود ۸۰ درصد کودکان کار و خیابان را نیز همین اتباع بیگانه تشکیل می دهند.

وی به مواردی دیگری نیز اشاره کرد و گفت : به طور مثال کودکانی هستند که به دلیل فقر خانوار، اعتیاد پدر و زن سرپرست بودن خانوار مجبور به کسب و کار در خیابان هستند که لازم این برای هر یک از این موارد راهکارهای جداگانه ای در نظر گرفته شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 560976 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟