آزاده مختاری

دبیر سرویس اجتماعی خبرگزاری رکنا

اخبار منتشر شده

  • 
تهران برخلاف جهان نفس می‌کشد/  آلودگی هوا در پایتخت و ۸۵ درصد شهرهای بزرگ ایران رو به افزایش است

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، در حالی که نتایج یک پژوهش جهانی منتشرشده در مجله Nature Cities از بهبود کیفیت هوا در هزاران شهر جهان، از جمله بسیاری از کلان‌شهرهای چین و اروپا حکایت دارد، تهران و بخش عمده‌ای از شهرهای ایران در مسیر معکوس حرکت می‌کنند. بر اساس این مطالعه، بیش از ۸۵ درصد شهرهای ایران با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر با افزایش معنادار آلاینده دی‌اکسید نیتروژن مواجه بوده‌اند؛ وضعیتی که کارشناسان آن را نه صرفاً نتیجه ترافیک، بلکه حاصل مشکلات ساختاری در سیاست‌گذاری و مدیریت انرژی می‌دانند.

  • فشار مضاعف بر دانشجویان دانشگاه آزاد؛ آموزش مجازی، آزمون حضوری و هزینه‌های سنگین

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، در حالی که کلاس‌های ترم تابستان ۱۴۰۵ دانشگاه آزاد به‌صورت کامل مجازی برگزار شده، تصمیم برای برگزاری امتحانات پایانی به شکل حضوری، گلایه مندی میان دانشجویان ایجاد کرده است؛ دانشجویان می‌گویند در ترمی فشرده و کوتاه، حالا باید برای چند ساعت آزمون، هزینه سفر، اقامت و فشار روانی مضاعف را تحمل کنند؛ آن هم در شرایطی که بسیاری از خوابگاه‌ها تعطیل هستند .

  • فیلم / فروش یک خانه به چند خریدار / گره کور پروزه مهستان شهریار؛ مطالبه هزاران خانواده برای رسیدگی فوری

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، خریداران پروژه مهستان شهریار می‌گویند برخی واحدهای این مجموعه در سال‌های مختلف به چند نفر فروخته شده و اکنون پس از سال‌ها انتظار و ماه‌ها پیگیری قضایی، نه سندی در دست دارند و نه تکلیف سرمایه‌هایشان روشن است. خانواده‌هایی که با پرداخت صدها میلیون تا میلیاردها تومان برای خانه‌دار شدن اقدام کردند، امروز میان دادسرا، کارشناسی و پرونده‌های پیچیده حقوقی سرگردان مانده‌اند.

  • هشدار درباره بحران پنهان آب در کشور / توهم امنیت آبی با سدهای ۵۸ درصدی و  استان‌هایی که هنوز در خط قرمز تشنگی‌اند + نمودار

    در گفت و گوی رکنا با مینا نیکزاد کارشناس حوزه آب مطرح شد

    اجتماعی رکنا، در حالی که آمار رسمی از پرشدگی ۵۸ درصدی سدهای کشور و بهبود ۱۱ درصدی نسبت به میانگین ۱۰ ساله خبر می‌دهد، کارشناسان آب هشدار می‌دهند این اعداد نمی‌تواند نشانه پایداری منابع آبی باشد. مینا نیکزاد، کارشناس حوزه آب، با اشاره به شکاف میان شاخص‌های عددی و واقعیت‌های میدانی می‌گوید ایران نه با پایان خشکسالی، بلکه با «بحران مدیریت تقاضای آب» مواجه است؛ بحرانی که در استان‌های کم‌آب با سقوط ذخایر سدها، فشار بر آبخوان‌ها و خطر فرونشست زمین خود را نشان می‌دهد.

  • فیلم / شوک جدید از هامون؛ تنها یک ماه پس از جشن عجیب پرآبی، ماهی‌ها روی خاک خشک دارند جان می دهند/ هامون بدون حقابه احیا نمی‌شود

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، تصاویر «پرآبی هامون» که حدود یک ماه قبل در فضای مجازی منتشر شد، نتوانست واقعیت بحران این تالاب بین‌المللی را پنهان کند؛ چراکه آن تصاویر تنها مربوط به بخش محدودی از حوضچه ادیمی بود، نه احیای هامون. حالا فیلم‌های تازه از بستر خشک تالاب و مرگ ماهیان، بار دیگر زنگ خطر را به صدا درآورده است. کارشناسان تأکید دارند تا زمانی که حقابه پایدار رودخانه هیرمند تأمین نشود و آب در پهنه طبیعی هزاران هکتاری هامون جریان پیدا نکند، سخن گفتن از احیای این اکوسیستم تنها یک روایت ناقص از یک بحران عمیق است؛ بحرانی که سال‌هاست گردوغبار، خشکی و نابودی زیست‌بوم هامون را رقم زده است.

  • فیلم آخرالزمانی از میانکاله/  دهمین آتش‌سوزی در یک ماه و حریقی که همزمان از سه نقطه شعله‌ور شد/ نشانه‌هایی از دخالت انسانی

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، دهمین آتش‌سوزی در یک ماه اخیر، بار دیگر ذخیره‌گاه زیست‌کره میانکاله را درگیر شعله‌های حریق کرد؛ آتشی که همزمان از سه نقطه در منطقه «درازشیوار» آغاز شد و پس از ساعت‌ها تلاش محیط‌بانان، نیروهای مردمی، آتش‌نشانی و هلال احمر مهار شد. فعالان محیط زیست با اشاره به تکرار سریالی این حوادث، احتمال عمدی بودن آتش‌سوزی‌ها و ضرورت ورود دستگاه‌های انتظامی و قضایی برای شناسایی عوامل آن را مطرح می‌کنند.

  • فیلم / سد کرج پر شد؛ اما بحران آب تهران تمام نشده است/ پشت پرده یک احیای ۹۱ درصدی

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، فیلم‌های تازه از سد امیرکبیر تصویری متفاوت از ماه‌های بحرانی گذشته نشان می‌دهد؛ مخزنی که تا ۱۰ مرداد ۱۴۰۵ به ۹۱ درصد ظرفیت رسیده و ذخایرش نسبت به سال گذشته ۱۹۸ درصد افزایش یافته است. اما پشت این تصویر امیدوارکننده، یک پرسش مهم وجود دارد؛ آیا بارش‌های مناسب سد کرج را نجات داده یا مدیریت دقیق منابع آب نیز در این احیا نقش داشته است؟ کارشناسان هشدار می‌دهند پر شدن یک سد به معنای پایان بحران آب تهران نیست و پایتخت همچنان با چالش‌هایی مانند افت آبخوان‌ها، رشد مصرف و فرونشست زمین روبه‌رو است.

  • شن و ماسه گران شد؛ موجی که از معدن شروع می‌شود و به اجاره‌خانه، هزینه زندگی و خدمات شهری می‌رسد/ قیمت هر تن در مدت کوتاهی از ۴۰۰ به ۷۰۰ هزار تومان رسید

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا،بررسی‌ها از بازار شن و ماسه نشان می‌دهد قیمت هر تن این مصالح از حدود ۴۰۰ هزار تومان به ۷۰۰ هزار تومان رسیده است؛ افزایشی که فقط ساخت‌وساز را تحت تأثیر قرار نمی‌دهد، بلکه می‌تواند هزینه مسکن، اجاره‌بها، پروژه‌های عمرانی و حتی خدمات شهری را افزایش دهد.

  • پرونده عجیب «قاچاق برق» / تونل ۳۰ متری زیر تخت بیمار برای استخراج رمزارز !/  بمب و برق بیشترین جستجوی مردم ایران در این روزها

    رکنا گزارش می دهد

    اجتماعی رکنا، داستان برخی مزارع غیرمجاز رمزارز، دیگر به سوله‌های تاریک و کارگاه‌های متروکه محدود نمی‌شود. در یکی از عجیب‌ترین پرونده‌ها، متخلفان برای پنهان کردن ده‌ها دستگاه ماینر، انباری را در عمق حدود ۳۰ متری زمین ایجاد کرده بودند؛ مخفیگاهی که ورودی آن از زیر تخت یک بیمار باز می‌شد و تنها یک نشانه، یعنی مصرف غیرعادی برق، توانست مسیر رسیدن به آن را مشخص کند.

  • فیلم / فاضلاب منجیل در مسیر سد سفیدرود/  نگرانی از آلودگی آب شالیزارهای گیلان

    رکنا گزارش می دهد

    رکتا اجتماعی ، ورود مستقیم فاضلاب شهری منجیل به سد سفیدرود، یکی از مهم‌ترین منابع تأمین آب کشاورزی گیلان، نگرانی‌ها درباره سلامت آب مصرفی شالیزارها را افزایش داده است. این موضوع در حالی مطرح می‌شود که گیلان از استان‌های دارای نرخ بالای برخی سرطان‌های گوارشی در کشور به شمار می‌رود و فعالان محیط‌زیست خواستار بررسی فوری وضعیت آلودگی منابع آب هستند.

ادامه