عادات کلیه خراب کن را بشناس

به گزارش رکنا، اگر در زندگی عادات زیر را داری بدان که به شدن داری به کلیه هایت آسیب می زنی.

- به شدت به غذایت نمک می زنی

- بیش از حد مسکن مصرف می کنی

- بی خوابی داری

- خیلی کم آب می نوشی

- ادرار را نگه می داری

عادت های مضر برای کلیه ها

کلیه ها با کمک به دفع مواد زائد، مایعات اضافی و اسید از بدن، در حفظ توازن آب، نمک و مواد معدنی نقش حیاتی دارند.

عدم حفظ این توازن موجب میشود عصبها، ماهیچه ها و دیگر بافت های بدن نتوانند عملکرد مطلوب خود را داشته باشند و به همین دلیل مراقبت از سلامت کلیه ها اهمیت پیدا میکند.

پزشکان تاکید دارند عادات روزانه ای وجود دارند که ممکن است کلیه ها را در معرض خطر قرار دهند. روزنامه تایمزآو ایندیا در مطلبی به برخی از این عادات اشتباه و مضر پرداخته است.

- زیاده روی در مصرف مُسکن ها:

داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی که بدون نسخه نیز در دسترس قرار دارند به کاهش درد کمک می کند. هرچند مصرف بی رویه این داروها به کلیه ها آسیب می زند بخصوص اگر فرد دچار بیماری کلیوی باشد.

- زیاده روی در مصرف نمک:

رژیم های غذایی سرشار از نمک باعث افزایش فشار خون می شود و درنتیجه خطر ابتلا به بیماری های کلیوی را همراه دارد. به جای استفاده از نمک می توان غذا را با ادویه های دیگر طعم دار کرد.

- مصرف مواد غذایی فراوری شده:

مواد غذایی فراوری شده سرشار از سدیم و فسفر است. افراد مبتلا به بیماری کلیوی باید از مصرف خوراکی های فراوری شده خودداری کنند. مصرف فسفر زیاد می تواند برای کلیه ها و استخوان ها ضرر داشته باشد.

- عدم نوشیدن آب کافی:

مصرف میزان کافی از مایعات به کلیه ها کمک میکند تا سدیم و مواد سمی را از بدن دفع کنند. همچنین نوشیدن آب کافی در پیشگیری از تشکیل سنگ کلیه موثر است.

- خواب ناکافی:

خواب کافی در طول شب برای حفظ سلامت کلی مهم است و بنابراین عملکرد کلیه با چرخه خواب-بیداری تنظیم می شود که به هماهنگی بار کاری کلیه ها در ۲۴ ساعت کمک می کند.

- زیاده روی در مصرف مواد قندی:

زیاده روی در مصرف مواد قندی به چاقی منجر شده که خطر فشار خون بالا و دیابت را افزایش می دهد. هر دو این شرایط عامل ابتلا به بیماری کلیوی است.

- استعمال سیگار:

مصرف سیگار به سلامت کلی بدن آسیب می زند. در ادرار افرادی که سیگار می کشند میزان بیشتری پروتئین وجود دارد که نشانه آسیب دیدن کلیه هاست.

- مصرف مواد الکلی:

مصرف کنندگان مواد الکلی بیشتر در معرض ابتلا به بیماری مزمن کلیوی هستند.

- بی تحرکی:

نشستن های طولانی مدت با خطر ابتلا به بیماری کلیه مرتبط است. سبک زندگی کم تحرک تاثیر منفی بر سلامت کلیه دارد. مرتب ورزش کردن با بهبود سطح فشار خون و سوخت و ساز بهتر مرتبط است که به سلامت کلیه کمک می کند.

- زیاده روی در مصرف گوشت :

پروتئین های حیوانی میزان بالایی اسید در خون بوجود می آورند که می تواند برای کلیه ها خطرناک باشد.

وبگردی