انبه قاتل دوست داشتنی!

به گزارش رکنا، انبه مانند یک جاروی قوی معده، روده و صفرای شما را پاکسازی می کند. بتاکاروتن موجود در انبه نقش یک مدافع را در برابر ابتلا به سرطان پروستات ایفا می کند و از رشد سرطان روده و سینه که شایع ترین نوع سرطان هستند جلوگیری می کند. انبه کلسترول را کاهش، توانایی جنسی، تمرکز و حافظه را افزایش می دهد. انبه همچنین درمان ناباروری است.

انبه یکی از انواع میوه های پر مصرف در سراسر جهان است که در دسته بندی میوه های گرمسیری قرار می گیرد، برای آشنایی بیشتر با مضرات و خواص انبه در ادامه با ما همراه باشید.

فواید و خواص انبه

جوان سازی پوست صورت

انبه به دلیل وجود آنتی اکسیدان های قوی می تواند باعث کنترل رادیکال های آزاد شود که باعث ایجاد چین و چروک روی پوست صورت می شوند. علاوه بر این مصرف انبه باعث می شود که چین و چروک های موجود بر روی پوست نیز از بین بروند.

درمان یبوست و اسهال

اگر با مشکلات گوارشی مثل یبوست و اسهال مواجه هستید می توانید از انبه استفاده کنید. انبه به دلیل اینکه حاوی مقادیر غنی از فیبر و آب می باشد می تواند به تسریع روند حرکت در روده ها کمک کند که باعث می شود مشکلات گوارشی برطرف شوند.

درمان کم خونی

جالب است بدانید که انبه حاوی مقادیر غنی از آهن می باشد و به همین دلیل می تواند به روند افزایش تعداد گلبول های خون کمک شایانی کند. اگر با مشکل کم خونی روبرو هستید می توانید انبه را در رژیم غذایی خود قرار دهید.

درمان سرماخوردگی

بیماری هایی مثل سرماخوردگی به دلیل ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن به وجود می آیند. برای درمان سریعتر و پیشگیری از سرماخوردگی باید سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنید. انبه به دلیل وجود ویتامین های C ، A و انواع کاروتنوئیدها باعث توقیت سیستم ایمنی بدن می شود.

افزایش وزن

اگر با مشکل کاهش وزن روبرو هستید و دوست دارید خیلی سریع به وزن دلخواه برسید می توانید از انبه استفاده کنید. برای گرفتن بهترین نتیجه بهتر است هر روز صبح شیر انبه مصرف کنید، این کار باعث می شود در کمترین زمان وزن اضافه کنید.

کاهش فشار خون

یکی از دلایلی که باعث می شود فشار خون بالا کاهش یابد، مصرف مواد غذایی است که دارای پتاسیم و منیزیم است. انبه به دلیل اینکه حاوی مقادیری غنی از پتاسیم و منیزیم است می تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کند.

افزایش رشد مو

یکی از دلایلی که باعث می شود روند افزایش رشد موها افزایش یابد این است که گردش خون به خوبی در پوست سر انجام شود. انبه به دلیل وجود ویتامین E باعث می شود که گردش خون در پوست سر بهبود یابد و به همین دلیل به تقویت و رشد موهای سر کمک می کند.

تقویت کننده قوای جنسی

انبه، که به آن میوه عشق هم گفته می‌شود، تاثیر مستقیمی بر میل جنسی و تقویت قوای جنسی در مردان دارد. این میوه پرخاصیت، که تنظیم کننده هورمون‌های جنسی است، سرشار از ویتامین E است. طبق گزارش های علمی، افزایش مصرف ویتامین E به بهبود قدرت جنسی کمک می‌کند. انبه با ویتامین‌های A و C که در درون خود جای داده است، یکی از بهترین منابع تغذیه‌ای است. این ویتامین‌ها به طور مستقیم سطح هورمون‌های جنسی را افزایش نمی‌دهند، ولی به سلامت جنسی کمک شایانی می‌کنند. بدن بدون ویتامین A -که یک ویتامین محلول در چربی است- نمی‌تواند هورمون‌های جنسی را تولید کند. ویتامین C نیز به دلیل تاثیر مثبتش بر مقابله با پیری زودرس، برای زندگی جنسی ما بسیار مهم است.

انبه و کمک به سلامت گوارش در زنان باردار

یکی از خواص شگفت انگیز انبه حفظ سلامت دستگاه گوارش برای زنان باردار است. تغییرات هورمونی در دوران بارداری باعث افزایش یبوست در بین زنان می‌شود، اما خبر خوب این است که مصرف انبه می‌تواند به بهبود عملکرد روده و پیشگیری از یبوست کمک کند.

مفید برای دیابت

بر اساس نتایج اولیه برخی مطالعات انبه می تواند به کاهش قند خون در افرادی که به دیابت نوع ۱ مبتلا هستند کمک کند. دلیل این امر این می باشد که انبه غنی از فیبر می باشد و به همین دلیل می تواند برای کاهش قند خون مفید باشد. علاوه بر این فیبر موجود در انبه می تواند به کاهش سطح قند خون، چربی و انسولین در افزادی که به دیابت نوع ۲ مبتلا هستند نیز کمک کند. مصرف صحیح انبه به دلیل اینکه سطح گلیسمی پایینی ندارد باعث افزایش سطح قند خون افراد دیابتی نمی شود. یکی دیگر خاصیت های انبه برای افراد مبتلا به دیابت این است که می تواند به تنظیم سطح انسولین کمک کند. برای این منظور برگ های انبه را به مدت یک شب در آب بخیسانید، سپس صبح به صورت ناشتا عصاره آن را بنوشید.

زیان ها و مضرات انبه

مشکلات کلیوی

اگر دارای هر گونه بیماری و اختلال در کلیه هستید باید مراقب مصرف بیش از حد انبه باشید. انبه دارای مقادیر بسیار زیادی پتاسیم می باشد و به همین دلیل مصرف زیاد آن می تواند باعث مشکلات شدید در بدن یا حتی مرگ شود.

انبه خشک: قند و کالری بیشتری نسبت به میوه تازه

به یاد داشته باشید که قند و کالری انبه خشک نسبت به میوه تازه آن بیشتر است و بعضی تولیدکنندگان برای افزایش شیرینی آن، شکر اضافه می‌کنند. این مسئله بخصوص برای افرادی که مبتلا به دیابت هستند یا تلاش برای کاهش وزن دارند، بسیار مهم است.

پوست انبه و احتیاط لازم

پوست انبه حاوی مقدار زیادی از ماده ای به نام اوروشیول است که در صورت حساسیت، باعث بروز بثورات پوستی می‌شود. بنابراین اگر قصد دارید از میوه تازه انبه برای تهیه انبه خشک استفاده کنید، بهتر است در تماس با پوست انبه احتیاط کنید. خوشبختانه، مصرف انبه خشک که فاقد پوست است، احتمال بروز واکنش‌های آلرژیک را کاهش می‌دهد.

کدخبر: 920414 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟