درمان بیماری های قارچی با بامیه

گیاه بامیه که نام دیگر آن Hibiscus Esculentus است متعلق به خانوادۀ Ebegumecigiller است. زادگاهش آفریقا و آسیاست. گیاهی بسیار لذیذ است. غذاهای مختلفی با این گیاه در بسیاری از خانه‌ها پخته می‌شود. افراد زیادی استفاده از بامیه در غذا را دوست دارند. اما بعضی از مردم به دلیل مایع چسبندۀ موجود در بامیه از خوردن آن خودداری می‌کنند. حتی در برخی مناطق به آن اسم بامیۀ لزج را نیز داده‌اند. با‌این‌حال بو و طعم بامبه بعد از پخته‌شدن خیلی‌ها را وسوسه می‌کند. علاوه‌بر‌این، گیاه بامیه در مناطق مختلف به طرق مخلفی پخت می‌شود. این سبزی مفید به‌صورت تر یا خشک کاربرد دارد. حتی به‌شکل کنسرو نیز ساخته شده است. اشکال مختلف سرخ کردنی، آبگوشت، سالاد و خورش از موارد مصرف غذایی گیاه بامیه است.بامیه گیاهی است که سرما را دوست ندارد. از کوچک‌ترین سردی تحت تأثیر قرار گرفته و این تاثیر را در رشد و میزان محصول نشان می‌دهد. گیاه بامیه مناطق گرم را دوست دارد. اگر در محیط مناسب قرار داشته باشد تا دو متر و حتی دو و نیم متر قد می‌کشد. بامیه دارای ریشه‌های عمیق و محکمی است. همچنین برگ‌های این گیاه نیز بزرگ و شبیه برگ انگور است. برگ‌های بامیه به‌اندازۀ یک دست است. گیاه بامیه پنج تکه بوده و شبیه یک هرم دراز و نازک است. گیاهی سبز با دانه‌های گرد و رنگ سبز مایل به خاکستری است. انواع بامیه می‌توانند خشکسالی را تحمل کنند. به‌عبارت‌دیگر، بدون آب و در هوای گرم نیز رشد می‌کند.گیاه بامیه برای سلامتی Health انسان بسیار مهم است. به‌خصوص در ماه‌های سرد زمستان، بامیۀ کنسرو شده برای سلامتی انسان بسیار تاثیرگذار است. انرژی، ویتامین و مواد معدنی مورد نیاز بدن در زمستان را می‌توانید با مصرف بامیه تأمین کنید. بامیه حاوی ویتامین‌های A، B، C، کلسیم، آهن، فسفر و مس است. به‌دلیل داشتن کلسیم ساختار استخوان‌ها و دندان‌ها را تقویت می‌کند. گیاه بامیه با تقویت سیستم ایمنی بدن از سرمای زمستان، بدن شما را از بیماری‌ها محافظت می‌کند. با منظم‌کردن فعالیت روده و معده به سیستم گوارشی بدن کمک می‌کند. سیستم گوارش را تسکین می‌دهد و هضم را تسهیل می‌کند. یبوست را از بین می‌برد و ادرارآور است.

بیماری‌های قارچی را درمان می‌کند. از هر دو شکل تازه و خشک آن استفاده می‌شود. از شکل خشک بامیه در زمستان استفاده می‌شود. اگر گل‌های آن خرد شده و به‌صورت دم‌کرده مصرف شود، قفسۀ سینه را نرم می‌کند. با مصرف بامیه در زمستان خود را از سرماخوردگی، برونشیت و ذات‌الریه سایر بیماری‌ها حفاظت کنید. این گیاه بهتر است در طول دورۀ نوجوانی مصرف شود؛ چون به رشد قدی نوجوان کمک می‌کند. برای سیستم عصبی مفید است. همچنین برای بیماری دیسمنت (اسهال خونی) مفید است.بامیه از نمای نزدیک

همان‌طور که اشاره کردیم گیاه بامیه گرما‌دوست است و آبیاری مناسبی می‌طلبد. اگر قصد کشت بامیه را دارید حتماً به این نکات دقت داشته باشید. اما از سوی دیگر گیاهی است که می‌تواند خشکسالی را تحمل کند. برداشت محصول بامیه باید به‌صورت منظم و مداوم انجام شود. با هربار برداشت محصول، بامیه به دادن میوۀ جدیدی تشویق می‌شود. میوه‌هایی که به علت نارس بودن روی گیاه رها می‌شوند، مانع رشد گیاه می‌شوند. اگرچه برداشت بامیه دشوار است، اما می‌توان آن را ۲ تا ۳ بار در هفته برداشت. بسته به نوع بامیه و منطقۀ کشت‌شده محصول‌دهیِ این گیاه از ۱٫۵ تا ۴ ماه طول می‌کشد.

ترشی بامیه

آماده‌سازی خاک از تشکیل لایه‌های لغزنده جلوگیری می‌کند. دانه‌ها نباید خیلی عمیق کاشته شوند. در غیر‌این‌صورت، جوانه‌زنی و بیرون‌آمدن گیاه از خاک دشوار می‌شود. اگر قصد کاشت گیاه بامیه در مکانی کم‌آب را دارید، برای این کار، بعد از آماده‌سازی خاک ردیف‌هایی به فواصل ۴۰ تا ۵۰ سانتیمتر از هم ایجاد کنید. فاصلۀ بذرها را نیز ۱۵ تا ۲۰ سانتیمتر انتخاب کنید.

آبیاری زمین

آبیاری به‌صورت آزادی Freedom در دوره‌های مورد نیاز انجام می‌شود. اما آبیاری بارانی به‌طور‌قطع نباید انجام شود؛ چون این روش آبیاری، شیوع بیماری در این گیاه را بیشتر می‌کند. از‌آنجایی‌که پرزهای موجود روی بامیه‌ها باعث حساسیت پوستی و خارش می‌شود، حتماً به یاد داشته باشید که از دستکش استفاده کنید.

 

کدخبر: 395860 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟