شرایط آب مازندران خوب نیست

ایسنا: بهزاد برارزاده امشب در جمع خبرنگاران اظهار کرد: استان مازندران با زیرساخت چهارمیلیون نفر جمعیت دارای اعتبارات استانی متناسب با جمعیت استان است اما در عمل به ۱۵ تا ۲۰ میلیون نفر ایرانی خدمات می دهد.

وی با اشاره به اینکه مازندران در حوزه آب شرایط خوبی ندارد و آب شرق مشکل نیترات وغرب آهن و منگنز دارد، افزود: کشور از ۵۲ درصد آب های سطحی استفاده کرده درحالیکه مازندران فقط از  ۱۲ درصد آب های سطحی استفاده می کند.

وی با اشاره به اینکه در بحث مدیریت آب های شرب از ۷۴۱ حلقه چاه و ۳۷۳ دهنه چشمه استفاده می کنیم، تصریح کرد: ضروریست به سمت آب های سطحی رفته و شرایط خود را احیاء کنیم .

برارزاده با اشاره به اینکه باید مازندران را با نگاه ملی ببینند، یادآور شد: بیشترین تمرکز نیاز آبی ما در استان مازندران ۱۵ هزار لیتر در ثانیه بوده ولی منابع تامین ما ۱۳ هزار لیتر بر ثانیه است، هر خانواده در روز ۷۰۰ لیتر آب مصرف می کند که هم لطمه به محیط زیست و هم تهدید جدی به سفره های زیرزمینی است.

وی با اشاره به اقدامات دولت سیزدهم گفت: بعضی از پروژه ها بعد از ۱۵ سال در شهر بابل شروع و به اتمام رسید که از جمله پروژه شهید بزاز، بحر ارم شرقی و غربی است که چهار هزار و ۸۰۰ مشترک از آن بهره مند شده و به زودی افتتاح می شود.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران از اجرای پروژه خط لجن تصفیه خانه فاضلاب بابل از دوسال قبل خبر داد و خاطرنشان کرد: این پروژه تا پایان خرداد امسال افتتاح می شود.

وی با اشاره به کلنگ زنی مدول دوم تصفیه خانه فاضلاب و خط فاضلاب شهر بابل، گفت: پیمانکار این پروژه مشخص شد و تا یک ماه آینده کلنگ زنی می شود.

برارزاده با اشاره به اینکه در حال حاضر جنگ بر سرکیفیت آب داریم و عملا شوری دریا پیشرفت می کند و این زنگ خطر جدی برای مازندران است، یادآور شد: شرایط آب مازندران خوب نیست و مصارف آب مازندران با شرایط تامین منابع آبی همخوانی ندارد لذا چاره ای جز اینکه به سمت آب های سطحی برویم نداریم.

وی یکی از عوامل مهم عقب ماندگی مازندران در این حوزه را عدم برنامه ریزی مدون برای استفاده از پسآب ها برشمرد و افزود: استفاده صنایع از آب کم است.

مدیرعامل آب و فاضلاب مازندران تصریح کرد: با توجه به اینکه مازندران مرجع کشاورزی کشور است وقتی ما لجن را تبدیل به کود کردیم به جای اینکه سرمایه گذاران مازندرانی از این طرح استقبال کنند سرمایه گذارانی از مشهد وقم اعلام آمادگی کردند تا وارد استان خود کنند.

وی افزود: در گذشته بوگیر فاضلاب را از کشور هلند و آمریکا خریداری می کردیم که امروزه به دست جوانان کشور ما ساخته و یک سال در تصفیه خانه های ما نصب شده و مردم راضی بودند.