توسعه و پیشرفت کشورها در سایه سلامت آن جوامع

دکتر سید حسن هاشمی در اجلاس سراسری هیات های امنای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی کشور، اظهار داشت: در حوزه سلامت گرفتاری های زیادی داشته و داریم اما دولت، مجلس و سیاستگذاران کمک های زیادی به ارتقای سلامت مردم کردند اما باید توجه داشت که توسعه و پیشرفت کشورها، در سایه سلامت آن جوامع است که این بخش نیاز به توجه جدی دارد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه در اکثر کشورهای پیشرفته، سلامت از اولویت های مهم و نخست دولت ها است، افزود: امیدواریم همانگونه که در 4 سال گذشته، سلامت در کشور جزء اولویت های دولت قرار گرفت، در ادامه نیز برای رسیدن به نظام سلامت کارآمد، توجه ویژه ای به این حوزه شود اما نقش هیات های امنای دانشگاه ها در ارتقای سلامت، بسیار مهم است.

دکتر هاشمی با اشاره به تصویب قانون Law هیات امنایی و استقلال Esteghlal نسبی دانشگاه ها در سال 68 در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: البته دانشگاه ها در سال 1318 مستقل شدند و در سال 1321 نیز برای تعیین رییس دانشگاه و دانشکده از وزارت فرهنگ سابق، جدا شدند و همزمان با انقلاب اسلامی، شورای انقلاب، قانونی را تدوین کرد که منجر به تقویت هیات های امنا شد.

وزیر بهداشت از قانون هیات امنا به عنوان یکی از قوانین مترقی یاد کرد و گفت: متاسفانه نتوانسته ایم از قانون هیات امنایی استفاده مناسبی داشته باشیم و هیات های امنا فقط منحصر به مسائل مالی و اداری شده اند در حالی که نقش آنها در سیاستگذاری، حل مشکلات دانشگاه ها، دیده بانی و کمک گرفتن از جامعه برای پیشبرد اهداف دانشگاه ها بسیار مهم است.

دکتر هاشمی تصریح کرد: قانون هیات امنایی در دولت مخالفان جدی داشته و برخی دوستان در دولت به ویژه اقتصادیون، علاقه ای به مستثنی کرد دانشگاه ها از سایر دستگاه های اجرایی ندارند و وزرای بهداشت و علوم در جلسات هیات دولت باید مراقب باشند که آیین نامه یا قانونی که اختیارات هیات های امنا را محدود می کند، تصویب نشود.

وزیر بهداشت ضمن تقدیر از مجلس شورای اسلامی به دلیل تصویب قانون هیات های امنا با وجود برخی مخالفت ها، اظهار داشت: امیدواریم که هیات های امنا در دولت دوازدهم نیز در حوزه بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رسالت اصلی خود را ایفا کنند.

دکتر هاشمی تاکید کرد: اختیارات دانشگاه های علوم پزشکی باید افزایش یابد و اختیارات مرکز حتی شورای گسترش به محیط منتقل شود البته در طرح آمایش سرزمینی می توانیم بسیاری از اختیارات را به هیات های امنا مناطق یا استانها منتقل کنیم.

وزیر بهداشت با اشاره به نقش هیات های امنا در کنترل هزینه های حوزه بهداشت و درمان، خاطرنشان کرد: بنظر می رسد که باید برای دانشگاه های علوم پزشکی و بیمارستانها، سقف بودجه ایجاد کنیم و بودجه سالیانه آنها را به آنها را پرداخت کنیم تا خودشان به امورشان بپردازند و از آنها شاخص هایی مانند رضایتمندی مردم و بهبود وضعیت بهداشتی و درمانی را بخواهیم و رییس دانشگاه علوم پزشکی نیز مجری این اختیارات باشد.

دکتر هاشمی یادآور شد: هیات های امنای دانشگاه های علوم پزشکی نقشی مانند مجلس شورای اسلامی دارند و عصاره مدیریت کشور در دهه های متمادی هستند بنابراین لازم است که اختیارات را از نظر مالی و اداری به دانشگاه ها و بیمارستانها واگذار کنیم و بهبود شاخص های کلان حوزه سلامت را از آنها بخواهیم.

وزیر بهداشت در ادامه نقش مجلس در تصویب و تمدید قانون هیات های امنا را بسیار ارزشمند عنوان کرد و در پایان از نقش مهم و ارزنده هیات های امنای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور نیز در اجرای طرح تحول سلامت، تقدیر کرد.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 286547 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟