حضور عراق بهعنوان مهمان ویژه در سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران 1404
رکنا: نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در سیوششمین دوره خود با شعار «بخوانیم برای ایران» از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) برگزار میشود و کشور عراق بهعنوان مهمان ویژه با حضور ناشران و چهرههای فرهنگی، جلوهای تازه به این رویداد فرهنگی داده است.

به گزارش رکنا، سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۷ تا ۱۷ مه ۲۰۲۵) در مصلی امام خمینی (ره) با شعار «بخوانیم برای ایران» بدرحال برگزاری است. این رویداد فرهنگی با بیش از ۷۵٬۰۰۰ مترمربع فضای سرپوشیده و مشارکت بیش از ۲٬۳۰۰ ناشر داخلی و خارجی، یکی از بزرگترین گردهماییهای نشر منطقه را رقم زده است. ساعات بازدید از نمایشگاه روزانه از ساعت ۱۰ صبح تا ۸ شب است که ممکن است در برخی روزها تغییراتی داشته باشد.
مهمان ویژه امسال، کشور عراق است که با مشارکت بیش از ۳۰ ناشر و شخصیت فرهنگی از بخشهای دولتی و خصوصی در این رویداد حاضر شده است. هدف از این انتخاب تقویت پیوندهای تاریخی، فرهنگی و ادبی دو کشور و ترویج دیپلماسی فرهنگی اعلام شده است.
افتتاح رسمی غرفه عراق
غرفه عراق در روز افتتاحیه نمایشگاه، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۴، با حضور احمد فکاک البدرانی، وزیر فرهنگ و گردشگری عراق، و سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران، گشایش یافت. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، نیز در این مراسم حضور داشت.
در این مراسم، فکاک البدرانی گفت:
«من تا کنون تنها از غرفه عراق بازدید کردهام، اما از وسعت عظیم نمایشگاه کتاب تهران شگفتزده شدهام. امیدوارم فرصت کافی برای بازدید از همه بخشهای آن داشته باشم.»
غرفه عراق علاوه بر عرضه کتابهای ادبی، تاریخی و فرهنگی، میزبان جلسات تخصصی، دیدارهای دوجانبه و بازدیدهای علمی–فرهنگی است. از جمله برنامههای شاخص این غرفه، افتتاح نخستین دوره «فلوشیپ ادبی تهران» در ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴ (۱۲ مه ۲۰۲۵) خواهد بود که نمایندگان عراقی در آن شرکت میکنند.
حضور عراق بهعنوان مهمان ویژه نتیجه گفتوگوها و توافقات قبلی میان مقامات فرهنگی دو کشور است. در دیدار وزرای فرهنگ ایران و عراق در حاشیه نمایشگاه، بر توسعه همکاریهای دوجانبه در حوزه نشر، بهرهگیری از فناوریهای نوین و تشکیل کارگروه مشترک فرهنگی تأکید شد. این ابتکار میتواند به انتشار گستردهتر آثار ادبی در قالبهای دیجیتال منجر شود.
حسینعلی سبزه، مدیر امور بینالملل نمایشگاه کتاب تهران، درباره نقش مهمان ویژه عراق گفت:
«این حضور گامی مهم در تقویت پیوندهای تاریخی و فرهنگی میان ایران و عراق است و میتواند به تعمیق روابط ادبی و نشر کمک کند.»
خوانندگان و علاقهمندان به کتاب میتوانند از فرصت حضور این میهمان ویژه برای آشنایی بیشتر با ادبیات و فرهنگ عراق بهره ببرند و در برنامههای متنوع نمایشگاه شرکت کنند.
-
پشت صحنه خطرناکترین قدمهای باند: پنج برداشت برای یک سکانس فراموشنشدنی! + فیلم
ارسال نظر