عوارض شایع دیابت نوع 2 / غذاهای مفید و مضر برای دیابت

به گزارش رکنا، دیابت نوع 2 شایع ترین شکل دیابت است و زمانی که لوزالمعده نمی تواند انسولین کافی تولید کند یا انسولینی که تولید می کند به درستی کار نمی کند، رخ می دهد.

عوارض شایع دیابت نوع 2 عبارتند از بیماری قلبی، بیماری کلیوی، از دست دادن بینایی و مشکلات گردش خون که می تواند منجر به قطع پا شود.

دستورالعمل های غذایی موجود برای پیشگیری از دیابت نوع 2 خوردن غذاهای گیاهی خاص مانند غلات کامل، سبزیجات، میوه ها، حبوبات، روغن زیتون است و پزشکان معمولا توصیه می کند مصرف بیشتر محصولات حیوانی را محدود کنید. با این حال، همه منابع پروتئین حیوانی از نظر تغذیه ای یکسان نیستند.

گوشت قرمز دشمن دیابتی هاست

در نتیجه تحقیقات آمده که محصولات گوشتی اعم از گوشت قرمز، گوشت سفید، گوشت فرآوری شده، ماهی، انواع لبنیات مانند پرچرب، کم چرب، شیر، پنیر، ماست و تخم مرغ ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش یا کاهش دهد. گوشت قرمز شامل گوشت گاو، بره و خوک است و گوشت سفید شامل مرغ و بوقلمون است. گوشت فرآوری شده شامل بیکن، سوسیس و گوشت اغذیه فروشی است.

با مصرف 100 گرم گوشت قرمز در روز خطر ابتلا به دیابت نوع 2 افزایش قابل توجهی داشت (22 درصد). 50 گرم گوشت های فرآوری شده در روز هم خطر ابتلا به دیابت نوع 2 را به میزان قابل توجهی افزایش می دهد (30 درصد). در حالی که مصرف 50 گرم گوشت سفید در روز با افزایش خطر کمتر (چهار درصد) همراه بود.

دکتر جیوسو گفت: چندین دلیل بالقوه برای این نتایج وجود دارد.

به عنوان مثال، گوشت قرمز و فرآوری شده منابع مهمی از اسیدهای چرب اشباع شده، کلسترول و آهن هم هستند که همگی باعث التهاب مزمن سطح پایین و استرس اکسیداتیو می شوند که می تواند حساسیت سلول ها را به انسولین کاهش دهد.

گوشت های فرآوری شده همچنین حاوی نیتریت و سدیم هستند که در کنار سایر اثرات نامطلوب، می توانند به سلول های تولید کننده انسولین در پانکراس آسیب برسانند. در مقایسه، گوشت سفید دارای محتوای چربی کمتر، اسیدهای چرب مطلوب تر و مقدار کمتر آهن هم است.

دکتر جیوسو گفت که در مقابل، به نظر می رسد که غذاهای لبنی از انسان در برابر دیابت نوع 2 محافظت می کنند یا رابطه خنثایی با ایجاد این بیماری دارند.

اگر دیابت دارید ماست بخورید

مصرف شیر (به میزان 200 گرم در روز) با کاهش 10 درصدی خطر، همه انواع لبنیات (200 گرم در روز) با کاهش پنج درصدی خطر و لبنیات کم چرب (200 گرم در روز) با کاهش سه درصدی همراه بود. مصرف ماست (100 گرم در روز) با کاهش 6 درصدی خطر ابتلا به دیابت نوع 2 همراه بود. مصرف پنیر (30 گرم در روز) و لبنیات پرچرب (200 گرم در روز) هیچ تأثیری بر خطر ابتلا به دیابت نوع 2 نداشتند.

دکتر جیوسو گفت: اگرچه نتایج نشان می‌دهد که محصولات لبنی کم‌چرب مفیدتر از محصولات لبنی پرچرب هستند، اما باز هم باید آنها را با احتیاط مصرف کرد و در مصرف آنها زیاده روی نکرد.

وی افزود: دیابت نوع 2 یکی از دلایل اصلی مرگ و میر ناشی از رژیم غذایی در سراسر جهان است. یادگیری بیشتر در مورد اینکه چگونه اجزای مختلف رژیم غذایی باعث افزایش یا کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 می شود، کلید پیشگیری از آن است.

بررسی گسترده از شواهد علمی نشان می‌دهد که مصرف منظم غذاهای لبنی در مقادیر متوسط، به‌ویژه محصولات کم‌چرب، ممکن است به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2 کمک می کند.

کدخبر: 826820 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟