تفسیر تست آنتی بادی کرونا + جدول

تست کرونا باید چند وقت یک بار انجام شود. با تست کرونا می توان فهمید که آیا کرونا گرفته ایم یا خیر. تست کرونا در مراکز معتبر باید انجام شود. برخی افراد در اولویت تست کرونا هستند. در ادامه همه چیز درباره تست کرونا و تفسیر آن را بخوانید.

به گزارش رکنا ، اولویت تست کرونا با افراد دارای تب، سرفه، تنگی نفس ادامه‌دار (حداقل 48 تا 72 ساعت) است. افرادی که با مبتلایان این بیماری در تماس بوده‌اند نیز ملزم به انجام تست کرونا بعد از گذشت 3 الی 5 روز از تماس با فرد بیمار هستند. در جهش های گذشته کووید-19 داشتن علائم سرماخوردگی نیازی به انجام آزمایش نداشت اما با توجه به جهش دلتا علائمی شبیه سرماخوردگی مانند سردرد، گلودرد و آبریزش بینی، نیاز به انجام تست کرونا دارد. در این مواقع باید پس از مشورت با پزشک معالج روش‌های قرنطینه خانگی و استراحت در منزل اعمال شود.

داشتن استرس بیش‌ ازحد می‌تواند عامل خطرناکی در کاهش ایمنی و مستعد شدن فرد برای ابتلا به کرونا باشد.

اغلب افراد مبتلا با رعایت نکات بهداشتی می‌توانند این بیماری را پشت سر بگذارند.

در صورت بروز هرگونه علائم از درمان خودسرانه به‌شدت بپرهیزید و از توصیه‌های پزشک بهره ببرید.

تشخیص COVID-19

برای تشخیص کرونا از یافته‌های بالینی در کنار نتایج آزمایشگاهی استفاده می‌شود. هنگام مراجعه بیماران به مراکز درمانی، پزشک با توجه به علائم بیماران دستور عکس‌برداری از ریه و آزمایش خون می‌دهد. در مراکز درمانی بیماران می‌توانند از آزمایش کرونا PCR (پی سی آر) بهره ببرند.

در آزمایش خون اولیه و CBC (شمارش سلول‌های خونی )، با شمارش گلبول‌های سفید به تعداد نوتروفیل و لنفوسیت فرد در خون محیطی توجه می‌شود. در این بیماری نسبت نوتروفیل به لنفوسیت تغییر پیداکرده به‌طوری‌که میزان نوتروفیل افزایش و تعداد لنفوسیت کاهش می‌یابد. همچنین به نتایج دو تست CRP (پروتئین واکنش دهنده) و ESR (سرعت رسوب گذاری اریتروسیت) که به‌عنوان تست‌های اولیه در هنگام عفونت بدن افزایش می‌یابند، نیز توجه می‌شود. بعلاوه ممکن است فاکتورهای خونی دیگری نیز مثل LDH (لاکتات دهیدروژناز) و CPK (کراتین فسفو کیناز) بسته به دستور پزشک موردبررسی قرار گیرند. پزشک ممکن است با توجه به نتایج بالینی، عکس ریه و نتایج اولیه آزمایشگاهی با توجه به شرایط بیمار، درمان را شروع کند و منتظر نتایج آزمایش‌های اختصاصی بماند.

تست کرونا غالباً در این مواقع انجام می‌گیرد که شامل آزمایش PCR (پی سی آر) و آزمایش سرولوژی (آنتی بادی) است.

آزمایش PCR (پی سی آر)

پی سی آر

سازمان‌های بهداشت جهانی و مرکز کنترل بیماری‌های عفونی تست پی سی آر (RT-PCR) را به‌عنوان دقیق‌ترین روش تشخیص ویروس کووید19 (COVID-19-SARS-CoV-2) اعلام کرده است. در آزمایش کرونا (PCR) با کمک دو سوآپ پنبه ای 15 سانتی متری از حلق و بینی بیمار نمونه گرفته می‌شود. سپس باید این نمونه ازنظر وجود یا عدم وجود ویروس SARS-CoV-2 موردبررسی قرار گیرد. ابتدا استخراج ژنوم ویروس از نمونه با کمک کیت‌های استخراج انجام و سپس با کمک روش PCR این ژنوم ویروسی تکثیرشده تا قابل‌شناسایی شود.

افرادی که دارای علائم بیماری هستند و یا در چند روز و هفته اخیر مبتلا شده اند برای اطلاع از پایان دوره ی بیماری میتوانند تست کرونا از حلق و بینی دهند.

غالباً جواب تست کرونا 24 ساعت پس از نمونه‌برداری آماده می‌شود.

در صورت هماهنگی (شماره تماس انتهای صفحه) امکان انجام آزمایش و جوابدهی به صورت اورژانس (کمتر از 24 ساعت) نیز وجود دارد.

تست کرونا در منزل

آزمایش‌ سرولوژی (آزمایش خون تشخیص آنتی بادی)

آنتی بادی

آزمایش‌ های سرولوژی بر اساس روش الایزا انجام می‌شود به دنبال دو آنتی‌بادی Anti SARS-CoV-2 IgM و Anti SARS-CoV-2 IgG هستند. برای شناسایی این دو آنتی‌بادی نیاز به آزمایش خون می‌باشد. پاسخ ایمنی بدن به عفونت را می‌توان با سنجش آنتی‌بادی‌ها بررسی کرد. بدن هر شخصی هنگام مبارزه با عفونتی مانند کووید-19 آنتی بادی ها را تولید میکند.

در صورتی که فرد به ویروس کرونا مبتلا شده باشد ولی بی‌علامت باشد، این ازمایش مشخص می کند فرد آلوده به ویروس شده است یا خیر.

* تست آنتی بادی، یک ازمایش خون است اما نیاز به ناشتایی برای آزمایش ندارد.

در چه صورتی نتایج آزمایش خون تشخیص آنتی بادی مثبت می شود؟

معمولاً شروع مثبت شدن آنتی‌بادی‌ها در این بیماری بعد از علائم اولیه و به ‌طور کلی ۱۰ روز است.

تولید این آنتی‌بادی‌ها و تشخیص سرولوژیک به‌ویژه در بیماران مبتلابه بیماری Covid-19، خفیف تا متوسط ممکن است دیر هنگام رخ‌ داده و معمولاً دو هفته بعد از شروع علائم بیماری می‌باشد.

بر اساس اطلاعات از سایر بیماری‌های عفونی شناخته شده، این احتمال وجود دارد که افراد مبتلا حداقل نوعی مصونیت کوتاه‌ مدت نسبت به کووید- ۱۹ را به دست می‌آورند.

به‌طورکلی سطح آنتی‌بادی‌های تام (Total antibodies) IgM و IgG از هفته دوم ابتلا به این بیماری شروع به افزایش می‌کند. اگرچه الایزا حتی در روز چهارم پس از شروع علائم نیز می‌تواند مثبت باشد، اما بالاترین سطح آن را در هفته دوم و سوم بیماری می‌توان مشاهده کرد.

در هفته پنجم سطوح آنتی‌بادی IgM شروع به کاهش کرده و تقریباً در هفته هفتم از بین می‌رود.

درحالی‌که سطوح آنتی‌بادی IgG بیش از هفت هفته مثبت باقی می‌ماند.

دوره زمانی مثبت بودن PCR و آنتی‌بادی‌ها ممکن است در کودکان و گروه‌های دیگر، ازجمله جمعیت زیادی از افراد بدون علامت متفاوت باشد.

نتایج منفی آزمایش‌های آنتی بادی به چه معنی است؟

گاهی یک نتیجه منفی به این معنی است که فرد آلوده نبوده است.

یا فرد می‌تواند آلوده بوده ولی پاسخ سیستم ایمنی بدن آن‌قدر کافی نیست که آنتی‌بادی تولید کند.

و یا اینکه آزمایش در زمان مناسب انجام‌ نشده است.

آزمایش های آنتی بادی چه محدودیت هایی دارند؟

     در چند روز اول شروع بیماری آنتی‌بادی‌ها قابل‌شناسایی نیست.

     نتایج حاصل از آزمایش انتی بادی به‌تنهایی معیاری جهت تشخیص یا رد بیماری کووید- ۱۹ نیست.

     نتایج این ازمایش نشان‌دهنده برخورد قبلی فرد با ویروس بوده و دلیلی بر ایمنی کامل فرد یا عدم ابتلای مجدد وی نمی‌باشد.

    نتایج منفی وجود عفونت را رد نکرده و در تفسیر آزمایش باید مواردی چون علائم بالینی بیمار، تماس قبلی با افراد آلوده، سفر به مناطق با شیوع بالای عفونت، فاصله زمانی بین شروع علائم و اخذ نمونه خون، عدم پاسخ ایمنی ناشی از داروهای سرکوبگر سیستم ایمنی و یا نقص سیستم ایمنی موردتوجه قرار گیرد.

    درصورتی‌که آنتی‌بادی‌ها در نمونه بیمار زیرحد شناسایی کیت قرار گیرد و یا موتاسیون و تغییر ساختار ژنتیکی در ویروس ایجاد گردد، ممکن است نتایج منفی کاذب ایجاد شود.

تفسیر نتایج تست کرونا

غالباً نتایج آزمایش PCR (پی سی آر) و آزمایش‌ های سرولوژی (آنتی بادی) در کنار همدیگر تفسیر می‌شوند

لوگو رکنا

     
تفسیر وضعیت بیماری کرونا IgG IgM PCR

بیمار احتمالا در دوره window قرار دارد و باید قرنطینه شود (ناقل)

 

- - +

بیمار احتمالا در مراحل اولیه عفونت به سر می برد و باید قرنطینه شود (ناقل)

- + +

بیمار احتمالا در فاز فعال عفونت به سر می برد و حتما باید قرنطینه شود (ناقل)

+ + +

بیمار احتمالا در مراحل متاخر و یا عود مجدد بیماری به سر می برد

+ - +

احتمال منفی کاذب PCR و یا مثبت کاذب IgM وجود دارد

- + -
بیمار احتمالا یک سابقه عفونت محدود شده دارد + - -

احتمال منفی کاذب PCR و یا بیمار احتمالا در مرحله بهبود به سر می برد

+ + -

 

کدخبر: 721822 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟