درمان شایع ترین سرطان های زنانه و مردانه با چای سبز / مقدار مجاز مصرف روزانه چای سبز چقدر است؟

به گزارش رکنا، فواید چای سبز بسیار است که این شامل آنتی اکسیدان های قوی به نام کاتچین ها است که می‌تواند به محافظت در برابر سرطان کمک کند.

چای سبز نوشیدنی محبوب است که در سراسر جهان مصرف می شود. در سال های اخیر نیز به عنوان یک نوشیدنی سلامتی محبوبیت زیادی کسب کرده است.

چای سبز از برگ گیاه Camellia sinensis گرفته شده است و در انواع مختلفی وجود دارد اما برای رسیدن به این مزایا چه مقدار چای سبز باید بنوشید؟ و آیا نوشیدن بیش از حد خطرناک است؟

چای سبز به بسیاری از فواید سلامتی مرتبط است.

    در حقیقت، مطالعات متعدد نشان می دهد که افرادی که چای سبز می نوشند، در مقایسه با افرادی که آن را نمی نوشند، در مقابل ابتلا به انواع زیادی از سرطان ها محفوظ هستند.

سرطان هایی که چای سبز ممکن است به محافظت در برابر آنها کمک کند شامل سرطان پروستات و سرطان سینه است که به ترتیب دو سرطان شایع در زنان و مردان است. علاوه بر این، چندین مطالعه نشان می دهد که چای سبز ممکن است خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

نوشیدن چای سبز حتی ممکن است به شما در کاهش وزن کمک کند.

نشان داده شده است که کافئین و کاتچین های موجود در چای سبز باعث تقویت سوخت و ساز بدن می شود و چربی سوزی را افزایش می دهند.

به طور کلی، مطالعات نشان می دهد که مصرف چای سبز می تواند به شما کمک کند ۷۵-۱۰۰ کالری اضافی در روز بسوزانید. اگرچه ممکن است این مقدار کمی به نظر برسد، اما می تواند در دراز مدت باعث کاهش چشمگیر وزن شود.

از دیگر مزایای احتمالی نوشیدن چای سبز می توان به حمایت از سیستم ایمنی بدن، بهبود عملکرد مغز، بهبود سلامت دندان و خطر کمتر آرتریت، آلزایمر و بیماری پارکینسون اشاره کرد.

مصرف چه مقدار چای سبز در روز مناسب است؟

مطالعات نشان داده است که مزایای سلامتی چای سبز در افراد مختلف متفاوت است. بنابراین نوشیدن روزانه بین ۱ تا ۵ فنجان چای سبز با توجه به شرایط هر شخص می‌تواند مناسب باشد.

چای سبز ممکن است به کاهش خطر ابتلا به چندین بیماری کمک کند. با این حال، مقدار مناسب نوشیدن آن به بیماری شخص بستگی دارد.

درمان سرطان ها با چای سبز

سرطان دهان: در یک مطالعه بزرگ مشخص شد، زنانی که روزانه سه تا چهار فنجان چای سبز می نوشند، کمترین احتمال ابتلا به سرطان دهان را دارند.

سرطان پروستات: یک مطالعه بزرگ نشان داد که مردانی که روزانه پنج یا بیشتر فنجان چای سبز می نوشند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان در روز آن  را می نوشند، خطر کمتری برای ابتلا به سرطان پروستات دارند.

سرطان معده: خطر ابتلا به سرطان معده در خانمهایی که روزانه بیشتر از پنج فنجان چای سبز مصرف می کنند کمتر است.

سرطان پستان: بازگشت سرطان پستان در خانمهایی که روزانه بیش از سه فنجان چای سبز می نوشند کمتر است.

سرطان لوزالمعده: مطالعاتی دیگر نشان داد که نوشیدن پنج یا بیشتر فنجان چای سبز در روز با کاهش خطر ابتلا به سرطان لوزالمعده مرتبط اس.

دیابت: افرادی که روزانه شش یا بیشتر فنجان چای سبز مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که آن را کمتر از یک فنجان در هفته مصرف می کردند، کمتر خطر ابتلا به دیابت نوع ۲ را داشتند.

بیماری قلبی: با تجزیه و تحلیل از نه مطالعه، مشخص شد افرادی که روزانه یک تا سه فنجان چای سبز مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک فنجان می نوشند، خطر حمله قلبی و سکته مغزی کمتری دارند.

    بر اساس مطالعات فوق ، نوشیدن روزانه سه تا پنج فنجان چای سبز بسیار مناسب است. گفتنی است ممکن است این تأثیرات در افراد مختلف متفاوت باشد.

اثرات جانبی احتمالی نوشیدن چای سبز

کافئین و کاتچین موجود در چای سبز به دلیل فواید سلامتی آنها بسیار شناخته شده است، اما در دوزهای زیاد می تواند برای برخی از افراد عوارض جانبی ایجاد کند.

اثرات کافئین

مصرف زیاد کافئین می تواند احساس اضطراب را افزایش دهد، در خواب تداخل ایجاد کند و باعث ناراحتی معده و سردرد در برخی افراد شود.

مصرف مقادیر زیادی کافئین در حین بارداری ممکن است خطر نقص هنگام تولد و سقط جنین را افزایش دهد.

بر اساس تحقیقات فعلی، همه، از جمله زنان باردار، نباید بیش از ۳۰۰ میلی گرم کافئین روزانه مصرف کنند.

مقدار کافئین موجود در یک فنجان چای سبز بسته به میزان استفاده از چای مورد استفاده و مدت زمانی که برگهای آن متفاوت است. به طور تقریبی میزان کافئین ۱ گرم چای سبز بین ۲۰-۲۰ میلی گرم است.

یک وعده نوشیدنی چای سبز معمولاً در یک قاشق غذاخوری (۲ گرم) در هر ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) آب اندازه گیری می شود. به فرض هر فنجان چای تقریباً ۱ فنجان (۲۴۰ میلی لیتر) است، این بدان معنی است که متوسط ​​فنجان چای سبز حاوی حدود ۲۲ تا ۴۰ میلی گرم کافئین است.

کاتچین موجود در چای سبز ممکن است جذب آهن را کاهش دهند.

کاتچین موجود در چای سبز توانایی جذب آهن از غذاها را کاهش می دهد، در حقیقت مصرف کاتچین در مقادیر زیاد ممکن است منجر به کم خونی و فقر آهن شود. افراد سالم برای نوشیدن چای سبز ممنوعیتی ندارند اما افرادی که در معرض کمبود آهن هستند باید نوشیدن چای را بین وعده های غذایی در نظر بگیرند و حداقل یک ساعت بعد و قبل از خوردن غذا از نوشیدن چای صرف نظر کنند. باید توجه کنید نوزادان، کودکان خردسال، زنانی که باردار یا قاعدگی دارند و افرادی که خونریزی داخلی دارند و یا تحت دیالیز قرار می گیرند، همه در معرض خطر کمبود آهن هستند. کاتچین موجود در چای سبز همچنین می تواند با برخی از داروهای تداخل کرده و اثر بخشی آنها را کاهش دهد.

به عنوان مثال، مطالعات نشان می دهد که چای سبز ممکن است اثر بخشی داروهای خاص فشار خون را از بین ببرد. نوشیدن چای سبز همچنین ممکن است اثرات برخی از داروهای مورد استفاده در درمان اضطراب و افسردگی را کاهش دهد.

وبگردی