حجم ویدیو: 73.38M | مدت زمان ویدیو: 00:11:28

به گزارش رکنا، مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران با اشاره به کشف یک مخزن جدید نفت بسیار سبک و شیرین با درجه API ۴۰ برای نخستین بار در حوالی آبادان در سال گذشته گفت: با توجه به اعلام کشف نفت در جزیره مینو در زمستان پارسال، باید حداقل در انتظار دو خبر خوب اکتشافی دیگر باشیم.

۷۰ درصد نفت تولیدی 

بر اساس اعلام هندی، ضریب موفقیت چاه‌های اکتشافی (تعداد چاه‌های موفق نسبت به تعداد چاه‌های حفر شده) در دنیا به‌طور میانگین ۳۰ درصد و در ایران حدود ۶۰ درصد است و در ۲۰ سال گذشته، در حوزه گاز، به ازای تولید هر ۱۰۰ واحد، ۱۸۰ واحد جایگزین شده است و در این مدت شاهد جایگزینی ۷۰ درصد نفت تولیدی نیز بوده‌ایم.

وی افزود: به‌طور طبیعی با توجه به اینکه بیشترین ظرفیت اکتشاف در غرب و جنوب غرب کشور است، این بخش در اولویت قرار دارد، اما به این معنا نیست که در مناطق دیگر نباید به دنبال کشف باشیم.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: اولویت دوم ما تمرکز بر شمال شرق کشور (منطقه کپه‌داغ) است و پس از آن نیز شمال غرب و دشت مغان قرار دارد.

هندی انجام فعالیت‌های اکتشافی در شمال‌شرق کشور را به دلیل اهمیت تامین انرژی در این منطقه حائز اهمیت دانست و افزود: بر اساس سیاست‌های کلان وزارت نفت و پیرو تاکید وزیر نفت بر دستیابی به منابع انرژی در شمال شرق کشور، نسل جدید فعالیت‌ها در این منطقه آغاز شده است.

به گفته وی با اینکه اکتشاف در شرق کشور گران‌ قیمت است و ریسک بالایی دارد، اما با توجه به فاصله زیاد این منطقه با مرکز انرژی کشور، اکتشاف در شمال شرق در اولویت شرکت ملی نفت ایران است و پیش‌بینی می‌شود از سال ۹۹ به بعد، همواره دکل در کپه داغ شرقی مستقر و مشغول فعالیت باشد.

مدیر اکتشاف شرکت ملی نفت ایران بابیان اینکه شرکت ملی نفت ایران در حوزه شناسایی منابع غیرمتعارف هیدروکربوری هم فعالیت‌هایی انجام داده است، گفت: با اجرای مرحله نخست طرح شناسایی هیدرات‌های گازی دریای عمان، منابع هیدرات گازی و گاز طبیعی (منابع متعارف و غیرمتعارف) در دریای عمان شناسایی شد که با توجه به هزینه بالای فعالیت اکتشافی در آب‌های عمیق این منطقه و برای افزایش قطعیت نتایج حاصل از مرحله نخست، مرحله دوم این طرح پژوهشی نیز کلید خورد و هم‌اکنون در دست اقدام است.

هندی افزود: طرح پژوهشی شناسایی شیل‌های نفتی هم که مرحله نخست آن با اثبات وجود نفت‌شیل در قالی‌کوه لرستان به پایان رسید، در حال پیگیری است و قرارداد مرحله دوم آن اخیرا به امضا رسیده است.

مدیراکتشاف شرکت ملی نفت ایران تاکید کرد: بر اساس نتایج حاصل از مرحله نخست این طرح، حجم درجای این نفت سبک و با کیفیت اقتصادی که قابلیت استفاده مستقیم به عنوان سوخت جت را دارد، بسیار قابل توجه است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 502187 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟