عضو کمیسیون انرژی مجلس در گفتگو با رکنا؛
هشدار یک نماینده مجلس: سالانه 17 میلیارد مترمکعب گاز فلر در کشور هدر میرود
رکنا اقتصادی: سالانه ۱۷ میلیارد مترمکعب گاز فلر در ایران هدر میرود؛ با وجود آمادگی بخش خصوصی برای جمعآوری این گازها، مقاومت وزارت نفت مانع اجرای پروژهها شده است. مصطفی نخعی هشدار داد بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند جریمه بدهند تا اینکه به جمعآوری گازهای فلر اقدام کنند.

به گزارش رکنا، مصطفی نخعی، عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، با ابراز نگرانی از هدررفت گازهای فلر در کشور گفت: حجم گاز فلر در ایران سالانه به ۱۷ میلیارد مترمکعب میرسد که معادل کل گاز صادراتی به کشورهای ترکیه و عراق است. این رقم نشاندهنده ظرفیت عظیم هدررفته در صنعت نفت و گاز کشور است.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان با اشاره به الزامات برنامه هفتم توسعه افزود: در این برنامه، دولت موظف شده تا پایان برنامه، ۱۶ میلیارد مترمکعب از گازهای فلر را جمعآوری کند اما به رغم تلاشهای مقطعی، در یک سال گذشته نتایج مطلوبی حاصل نشده و اهداف قانونگذار محقق نشده است.
عضو کمیسیون انرژی مجلس به پروژههای NGL (مایعات گاز طبیعی) اشاره کرد و توضیح داد: پروژههای بزرگی برای جمعآوری گازهای همراه از میادین مختلف پیشبینی شده بود اما در مورد میادین کوچک و دورافتاده برنامه مشخصی وجود ندارد. درحالی که بخش خصوصی و شرکتهای داخلی و خارجی بارها اعلام آمادگی کردهاند اما با مقاومتهایی از سوی وزارت نفت مواجه شدهاند.
نخعی با انتقاد از عملکرد وزارت نفت گفت: متأسفانه شاهد مقاومتهایی در بدنه وزارت نفت هستیم که باعث تأخیر در اجرای این پروژهها شده است. اگرچه این موضوعات را با وزیر و معاونان ایشان در میان گذاشتهایم و قول مساعد دادهاند اما تاکنون اقدام عملی برای رفع این موانع انجام نشده است.
نخعی گفت: در قانون برنامه هفتم و بودجههای سنواتی، برای هر مترمکعب گاز فلر جریمه تعیین کردهایم اما متأسفانه مشاهده میکنیم که بسیاری از شرکتها ترجیح میدهند جریمه را بپردازند، اما برنامهای برای جمعآوری گازهای فلر و همکاری با بخش خصوصی ارائه ندهند.
نماینده مردم سربیشه و نهبندان در پایان خاطرنشان کرد: بخش خصوصی حتی تقاضای کمک مالی ندارد، فقط میخواهد گاز را دریافت کند و پس از پردازش، آن را به وزارت نفت بفروشد. بسیاری از شرکتها با این مدل اعلام آمادگی کردهاند، اما مقاومتهای داخلی مانع از تحقق این همکاریها شده است.
گفتنی است، یکی از مواردی که پژمانفر رییس کمیسیون اصل 90 اشاره کرده بود، کاهش بودجه وزارت نفت در صورت عدم اجرای تعهدات خود در حوزه جمع آوری گازها ی فلر بود. اظهارات نخعی و اشاره وی به به سازوکارهای تشویقی و تنبیهی نشان داد که ظاهرا پیشنهاد پژمانفر نیز کاربردی نخواهد بود.
-
فیلم اشکهای حامد بهداد در حمایت از تتلو
ارسال نظر