اخلال در نظام فروش با وجود سامانه یکپارچه خودرو

به گزارش رکنا، آرش محبی نژاد، دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو درباره مشکلات فروش خودرو در سامانه یکپارچه خودرو اظهار کرد: سامانه یکپارچه فروش خودرو به‌نوعی محدودکننده کسب و کار بوده و در فرآیند تولید و فروش فاصله ایجاد کرده و در نهایت تعادل بین عرضه و تقاضا را بر هم می‌زند.

محبی نژاد ادامه داد: هر اندازه بین عرضه و تقاضا در صنعت خودرو اخلال ایجاد شود شاهد رانت و شکاف در بازار خواهیم بود.

وی با بیان اینکه سامانه یکپارچه فروش خودرو امکاناتی را برای رانت‌خواران ایجاد می‌کند، عنوان کرد: اگر منصفانه نگاه کنیم باید گفت که این نه تنها سامانه موجب نشده متقاضیان واقعی خودرو دریافت کنند، بلکه در حال حاضر شاهد خرید و فروش و اجاره شناسنامه و کارت ملی در بازار هستیم و به عبارتی بخشی از رانتی که در مکانیزم توزیع خودرو وجود دارد از همین سامانه‌ نشات می‌گیرد.

اخلال در نظام فروش با وجود سامانه یکپارچه خودرو

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو خاطرنشان کرد: علاوه بر آنچه ذکر شد بخشی از اخلال در نظام فروش خودرو و نبود امکان کافی برای اینکه مشتری خودرو مورد نظر خود را مستقیما از خودروساز دریافت کند ناشی از همین مکانیزم غلطی است که وجود دارد.

محبی نژاد گفت: سامانه یکپارچه خودرو علاوه بر اینکه دردسرساز است، عدالت را نیز زیر سوال می‌برد چرا که سرعت اینترنت در آن تاثیرگذار است و ممکن است در برخی مناطق سرعت بالا باشد و افراد راحت‌تر امکان ثبت‌نام داشته باشند اما در برخی مناطق سرعت اینترنت پایین باشد و در روند ثبت‌نام خودرو برای متقاضیان اخلال ایجاد کند.

وی در ادامه به فروش خودرو در بورس اشاره کرد و گفت: عرضه خودرو در بورس نیز یکی دیگر از کارهای اشتباهی بود که صورت گرفت اما می‌توان گفت که این اقدام بهترین اشتباه مجموعه تصمیم‌گیران صنعت خودرو برای فروش خودرو بود چرا که می‌توانست برای اینکه قوانین جاری شورای رقابت دور بزند و ما به سمت آزادسازی قیمت خودرو حرکت کنیم.

تصمیمات غلط سیاست‌گذاران موجب ایجاد اقتصاد دستوری شده است

دبیر انجمن صنایع همگن نیرو محرکه و قطعه‌سازان خودرو تاکید کرد: اکثر تصمیماتی که طی چند سال اخیر در رابطه با صنعت خودرو گرفته شده، غلط بوده و به‌نوعی حرکت به سمت اقتصاد دستوری را سبب شده است.

وی با اشاره به دخالت بیش از بیست و سه نهاد و سازمان نظارتی و سیاست‌گذاری در صنعت خودرو عنوان کرد: این مسئله موجب شده تمرکز در زمینه سیاست‌گذاری در صنعت خودرو نداشته باشیم و هر نهادی به سلیقه خود تصمیم‌گیری کند و اتفاقاتی را رقم بزند که در حال حاضر با بیش از بیست هزار میلیارد تومان زیان انباشته در دو خودروسازان بزرگ و بیش از سیصد هزار میلیارد تومان شکاف بازار روبرو باشیم.

وی گفت: شکاف بازار یعنی اختلاف بین قیمت درب کارخانه تا قیمتی که محصول در بازار خرید و فروش می‌شود که همین امر موجب شده مردم با ضرر و زیان‌های زیادی روبرو شوند که همه ناشی از سیاست گذاری اشتباه و کج سلیقگی مسئولان است.

وی تاکید کرد: برای اینکه اوضاع صنعت خودرو بهبود پیدا کند باید به سمت اقتصاد شناور و آزاد یعنی تعادل بازار با عرضه و تقاضا و قیمت‌گذاری باید در حاشیه بازار خود صورت بگیرد و امید می‌رود دولت جدید با تمرکز در محوریت سیاست‌گذاری در صنعت خودرو تمام دخالت‌های بی مورد و دست و پاگیر را حذف کند تا شاهد شکوفایی این صنعت باشیم.

منبع: نبض بازار

وبگردی