زاکانی: 66 سال طول می کشد تا یک ایرانی بتواند خانه بخرد / تراکم فروشی خط قرمز ماست + فیلم
حجم ویدیو: 10.59M | مدت زمان ویدیو: 00:01:26

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، علیرضا زاکانی که از مرداد سال گذشته به صورت رسمی مسئولیت شهرداری تهران را پذیرفته است، امروز برای پاسخ به سوالات خبرنگاران پیرامون عملکرد مدیریت شهری تهران در طول هشت ماه گذشته، نشست خبری برگزار کرد. این نشست خبری با چالش های فراوان و سوالات مهمی از شهردار تهران همراه بود که در این گزارش بخش هایی از آن را می بینید و می خوانید.

دشمن به دنبال آن است که جنگی مبنی بر ناکارآمدی ایجاد کند

علیرضا زاکانی صبح امروز در اولین نشست خود با اصحاب رسانه گفت: ما در آستانه تغییر و تحول بزرگ هستیم و شعارهای انقلاب در سطح جهانی با استقلال رو به رو شده است و بر همین اساس امروز نیازمند الگویی انقلاب برای شکل گیری تمدن اسلامی هستیم.

وی ادامه داد: تمام تلاشی که دشمنان انقلاب در این سال‌ها انجام دادند برای این بود که نگذارند مسیر انقلاب استمرار یابد و امروز می‌خواهند انقلاب را در مقام حرف خلاصه کنند.

زاکانی با بیان اینکه تغییر و تحول ضرورتی اساسی است، گفت: هرکسی به این ساختن کمک کند تلاشش در جهت توسعه و ساخت تمدن نوین خواهد بود و هرکسی سنگ اندازی کند عملاً آب به آسیاب دشمن می‌ریزد.

شهردار تهران با بیان اینکه در ایران اسلامی تلاش ما ساختن الگویی درست است گفت: بر همین اساس تمام تلاش دشمن معطوف به این است که جنگی را مبنی بر ناکارآمدی ایجاد کند و امید را در جامعه و بین مردم خشک کند و به دنبال این است که به موازات ماحصل این یاس آفرینی که انجام می‌دهد مردم را مقابل انقلاب قرار دهد.

وی ادامه داد: توجه به کارآفرینی و ایجاد امید در جامعه وظیفه همه ما است و هر فردی که به ایران و انقلاب علاقه دارد باید امید را در جامعه احیا کند و بداند که هر نقد و سخن او باید برای تقویت انقلاب باشد.

زاکانی تصریح کرد: اگر ایران را دوست داریم و به مردم علاقه‌مند هستیم و می‌خواهیم آنها را در آرامش ببینیم باید کمک کنیم تا تحول بزرگ در کشور رقم بخورد.

ایران در حال جراحی اقتصادی است

وی با بیان اینکه کشور در حال جراحی اقتصادی است، گفت: امروز این دولت انقلابی می‌خواهد این کار را انجام دهد و کمک به قوای سه‌گانه امری قهری و قطعی هم برای ما مدیران شهری هم برای شما اصحاب رسانه است.

شهردار تهران اظهار کرد: مسئولان باید از نقد و گفتگو بهره ببرند و شما نیز باید بدون سویه و نگاه‌های رقابت مآبانه دنبال کنید ایران بر دوش همه مردم ساخته می‌شود و همه ما باید به درک بالایی برسیم و بدانیم رقابت بین جریانات نباید مانع ما شود.

وی ادامه داد: امروز اقدام شجاعانه دولت و مجلس و قوه قضائیه باید پاس داشته شود.

زاکانی با اشاره به شهر تهران گفت: تهران با یک پیشینه و کهن چند صد ساله مواجه است و بیش از ۲۰۰ سال است که پایتخت است و بر همین اساس بزرگترین کلانشهر غرب آسیا است و زمینه جدی کار و تلاش در آن فراهم است.

وی با بیان اینکه شهر، شهروند و مدیریت شهری سه جزئی هستند که باهم معنا پیدا می‌کنند گفت: همه تلاش ما در ساخت شهر برای خدمت به مردم و آبادی شهر است و در این مسیر توفیق داشته ایم ۸ ماه و ۸ روز در خدمت مردم باشیم.

485 پروژه مدیریت شهری در دستور کار قرار دارد

زاکانی ادامه داد: ۶ ماهه اول ما برای استقرار مدیریت شهری انتخاب کردیم و امسال کارهای کوتاه مدت را انجام می‌دهیم و در سال بعد اقدامات میان مدت خود را انجام می‌دهیم و بر همین اساس ۱۲ سیاست و ۹۰ پروژه کلان را دنبال می‌کنیم و ۴۸۵ پروژه را در دستور کار قرار داده ایم.

زاکانی اظهار کرد: تلاش ما این است که در سال جاری تمام این پروژه‌ها را فعال کنیم و بخشی از آنها را امسال افتتاح کنیم.

شهردار تهران با بیان اینکه تمام تلاش ما کمک به مردم است گفت: بر همین اساس خبرنگاران و اصحاب رسانه می‌توانند هم ما را نقد کنند و هم اتفاقات به وقوع پیوسته را برای مردم تبیین کنند زیرا چشم انداز ما گفتمان شهرداری خدمت و پیشرفت است و شعار ما تهران شهر، زندگی و سرزندگی است و جنس مدیریتی که انتخاب کرده‌ایم مشارکتی است.

به دنبال تاسیس خانه خبرنگاران هستیم

زاکانی گفت: در راستای مدیریت مشارکتی، می‌خواهیم مشکلات را با کمک مردم برطرف کنیم درست است که در تهران مشکلاتی وجود دارد اما هیچ یک از این مشکلات امید ما را ناامید نکرده است.

وی گفت: به دنبال تأسیس خانه خبرنگاران هستیم تا مسیری را برای آینده فراهم کنیم بنده سال‌ها نشریه داشتم و انشاالله در آینده نیز با یکدیگر همکاری داشته باشیم.

اگر بافت فرسوده را احیا نکنیم، تهران روی سر مردم آن خراب می شود

زاکانی ادامه داد: ما تراکم فروشی نمی کنیم و این کار را برای خودمان خط قرمز می دانیم. تا امروز هم که بیش از هشت ماه است در شهرداری تهران فعالیت می کنیم، به هیچ وجه تراکم فروشی نکرده ایم، اما به دنبال رونق ساخت و ساز هستیم.

وی در ادامه تاکید کرد: تهران دارای 12 هزار هکتار بافت ناپایدار و 4560 هکتار بافت فرسوده و اگر بافت فرسوده را احیا نکنیم، تهران روی سر مردم خراب می شود. بنابراین ما سعی می کنیم رونق ساخت و ساز را در شهرداری دنبال کنیم و متعهدیم که سالیانه در ساخت 180 هزار واحد مسکونی مشارکت می کنیم.

زاکانی گفت: ما به دنبال انجام مسئولیت خود هستیم و اما اینکه در شهر بلند مرتبه سازی وجود دارد مربوط به قبل هستند البته بلند مرتبه سازی در تهران ممنوع نیست.

وی ادامه داد: ما تراکم فروشی نمی‌کنیم اما به شدت به دنبال نوسازی شهر هستیم زیرا مسکن تبدیل به بلای جان مردم شده است و شهروندان باید هزینه زیادی را برای خرید و اجاره مسکن بدهند اما شهرداری به دنبال نقش آفرینی جدی است.

67 درصد درآمد شهرداری در حوزه ساخت و سازها است

زاکانی با بیان اینکه ۶۷ درصد درآمد شهرداری تهران در حوزه ساخت و سازها بوده است گفت: به دنبال تغییر این درآمد به سمت درآمد پایدار هستیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی در رابطه با مشکلات موجود و شلوغی شهر و کمبود حمل و نقل عمومی گفت: در این راستا کار کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت در حال تدوین است و می‌خواهیم در کوتاه مدت تاکسی‌ها را توسعه ببخشیم و در میان مدت به حوزه مترو توجه داشته باشیم.

وی ادامه داد: ۷ خط مترو در تهران وجود دارد و نیازمند تکمیل هستند و دو سوم واگن‌های تهران نیازمند بازسازی هستند و در این ۷ خط، هزار واگن کمبود وجود دارد.

زاکانی با اشاره به خطوط مترو گفت: بنای ما این است که تا سال ۱۴۲۰ کار خود را انجام دهیم زیرا ۲ کلان پروژه ما مربوط به مترو است و اولویت ما تکمیل خطوط مترو است و انجام این کار به ۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه احتیاج دارد.

شهردار تهران ادامه داد: مطالعات ۴ خط دیگر مترو کلید خورده است و تلاش ما این است که سقف تردد ۱۰ میلیون مسافر را زودتر از موعد مقرر انجام دهیم.

زاکانی گفت: می‌خواهیم هم شهر را ساماندهی کنیم و هم خدمات خود را افزایش دهیم بخشی از منابع ما از طریق طلبی که از دولت داریم و بخشی از طریق سرمایه گذاری تأمین می‌شود.

قرار داد 2 هزار میلیاردی برای بازسازی 700 واگن

وی با اشاره به واگن‌های مترو گفت: قرارداد ۲ هزار میلیارد تومانی برای بازسازی ۷۰۰ واگن در حال انعقاد است و برای تأمین این واگن‌ها تمهیدات لازم را انجام داده ایم و قرارداد ۸۰۰ میلیاردی را بانک شهر انجام دادیم و کاری را با کارگزاری شهرداری انجام داده ایم و بر همین اساس چرخ‌های مترو اکنون از مترو ترخیص شده اند.

وی ادامه داد: دولت مکلف بود که سهم خود را پرداخت کند و از طریق تهاتر برخی منابع خارج شدند و برای تعدادی واگن ملی وارد عمل شدیم و قرار بر این است که دولت مبلغی را پرداخت کند.

زاکانی گفت: زمانی که وارد شهرداری شدم ۲ هزار و ۲۲۵ اتوبوس به شهرداری تحویل داده شد اما تعدادی از آنها مشکل داشت و بر همین اساس طی قرارداد با ایران‌خودرو ۱۲۵ دستگاه اتوبوس وارد تهران شدند و اما این عدد کفایت لازم را برای حمل و نقل تهران ندارد و قرار است ۳ هزار و ۲۰۰ دستگاه اتوبوس را امسال وارد تهران کنیم.

زاکانی گفت: ۲ هزار دستگاه را وزارت کشور قرارداد بسته است که ۹۰۰ دستگاه متعلق به تهران است و هزار دستگاه بازسازی خواهد شد و بخشی را قرار است وارد کنیم.

50 درصد تاکسی های تهران فرسوده هستند

شهردار تهران درباره نوسازی تاکسی‌ها در شهر تهران گفت: تعداد زیادی از تاکسی‌های تهران فرسوده هستند و به شدت دنبال بازسازی این خودروها هستیم.

زاکانی گفت: پیشنهاد شناور شدن ساعت حضور کارکنان را مطرح کردیم و بر همین اساس از ماه آینده شهرداری تهران ۳ شیفته می‌شود.

وی درباره دستگیری دو تن از شهرداران تهران در مدیریت شهری سابق و آخرین وضعیت پرونده آنها گفت: مفاسد درحال بررسی است.

شهردار تهران در خصوص اصلاح روند صدور پروانه‌های ساختمانی اظهار کرد: در سال ۱۳۷۱ تصویب شد که پروانه‌های ساختمانی یک هفته‌ای صادر شود اما اکنون برای انجام این کار ۱۲۰ مرحله وجود دارد و همین فرایند در مدت یک هفته زمانی ممکن می‌شود که تمامی دستگاه‌ها وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: به دنبال روان سازی امکانات شهرداری هستیم تا بر اساس آن خدمات خود را تسریع کنیم و وعده داده ایم که تا پایان خرداد ماه زمان صدور پروانه به ۲ ماه برسد همزمان با انجام این کار می‌خواهیم کار را تسریع ببخشیم تا گلوگاه‌های موجود را کم کنیم.

شهرداری می خواهد در ساخت و ساز و مسکن استیجاری نقش بیشتری ایفا کند

شهردار تهران گفت: اگر یک ایرانی یک سوم حقوق خود را هم کنار بگذارد، بازهم 66 سال طول می کشد تا بتواند یک خانه بخرد. بنابراین اکنون مسکن به یک آرزوی مردم تبدیل شده است، ولی ما به دنبال آن هستیم که به دور از تراکم فروشی شهر را به سمت نوسازی شهری پیش ببریم.

وی افزود: ما به دنبال آن هستیم که تهران را از ایمنی و پایداری بالاتری بهره مند کنیم و هم شرایط را به سمتی ببریم که نقش ما در مسکن فعال تر باشد و به همین دلیل ما می خواهیم هم در ساخت و ساز و هم در مسکن استیجاری نقش بیشتری ایفا کنیم.

لزوم اصلاح روند صدور پروانه های ساختمانی

شهردار تهران در خصوص اصلاح روند صدور پروانه‌های ساختمانی اظهار کرد: در سال ۱۳۷۱ تصویب شد که پروانه‌های ساختمانی یک هفته‌ای صادر شود اما اکنون برای انجام این کار ۱۲۰ مرحله وجود دارد و همین فرایند در مدت یک هفته زمانی ممکن می‌شود که تمامی دستگاه‌ها وارد عمل شوند.

وی ادامه داد: به دنبال روان سازی امکانات شهرداری هستیم تا بر اساس آن خدمات خود را تسریع کنیم و وعده داده ایم که تا پایان خرداد ماه زمان صدور پروانه به ۲ ماه برسد همزمان با انجام این کار می‌خواهیم کار را تسریع ببخشیم تا گلوگاه‌های موجود را کم کنیم.

شفاف سازی در امور شهرداری تهران

زاکانی با تاکیدر بر لزوم شفافیت در شهرداری تهران گفت: تمام امور خود را به سمت شفافیت سوق می‌دهیم تا امضای طلایی در شهرداری صفر شود و این کار با مجموعه سامانه‌ای گسترده‌ای که در ابتدای خرداد ماه افتتاح می‌شود محقق می‌شود.

شهردار تهران درباره پرونده رسا تجارت بیان کرد: در این خصوص شکایتی مطرح شده بود و باز پس گرفته شده بود اما مجدداً آن را به جریان انداختیم و سیر قضائی خود را دنبال می‌کند.

وی ادامه داد: ما به دنبال این هستیم تا طلب و حق و حقوق شهر را بگیریم و اقدامات کارشناسی این امر در حال انجام است و به زودی خبرهای خوشی در رابطه با استیفای حقوق شهر خواهیم داشت.

وی درباره پرونده فساد مدیران سابق شهرداری تهران گفت: شهردار این اختیار را دارد تا از چند طریق به تخلفات رسیدگی کند تعدادی پرونده از دوره‌های سابق وجود داشت و عمده آنها شکلی بودند و بر همین اساس قرار بر این شد این پرونده‌ها تعیین تکلیف شوند و حدود ۴۰۰ پرونده بسته شد.

زاکانی گفت: ما مدافع مدیران خود هستیم و همانطور که فساد خط قرمز در شهرداری است از طرفی هم گرفتن جرأت از مدیر هم خط قرمز ماست.

تعهد شهرداری برای ساخت 180 هزار واحد مسکونی در تهران

شهردار تهران درباره تعداد مسکن‌های تحویلی شهرداری تهران گفت: تعهد ما ساخت ۱۸۰ هزار واحد سالانه است اما مسکن در یک سال ساخته نمی‌شود و ۱۱۷ هزار واحد مسکن در قاعده جهش مسکن و بافت فرسوده است و بر همین اساس قرارگاهی در این حوزه تشکیل شده است.

وی ادامه داد: ما به دنبال فعال شدن و قبول مسئولیت هستیم اینکه چقدر از آن استیجاری و چقدر ملکی است بستگی به قدرالسهم ما دارد زمین و پروانه از شهرداری است و ساخت با بنیاد مسکن است و پس از تعیین قدرالسهم برای نقش آفرینی در حوزه مسکن بهره می‌بریم.

وی با اشاره به ساختمان‌های ناایمن گفت: این موضوع را به شدت دنبال می‌کنیم و مسئولیت بالایی در این حوزه داریم در دوره آقای قالیباف یک طبقه از ساختمان علاالدین تخریب شد در دوره بعد از وی مجوز دو طبقه ساخت برای این ساختمان گرفته شد و اکنون در این دوره رأی این ساختمان لغو شد.

برج میلاد 5 لکه قابل ساخت دارد

شهردار تهران با اشاره به برج میلاد گفت: این برج ۵ لکه قابل ساخت دارد کارگروه‌های این پروژه فعال هستند و قرار است حداکثر بهره مندی را از این مجموعه داشته باشیم و با پیگیری این طرح‌ها برج میلاد به بهترین نحو در خدمت مردم باشد.

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره سرنوشت بررسی تخلفات املاک نجومی و هلدینگ یاس گفت: وظیفه ما شکایت در این موضوع بود که این کار را انجام دادیم و استیفای حقوق شهروندان را نیز خود شخصاً دنبال می‌کنم.

وی ادامه داد: املاک نجومی توسط دستگاه قضائی رسیدگی شد در حوزه مدیریتی نیز ۱۴۰۰ نفر وارد شهرداری شده بودند اما تعدادی در آزمون ورودی نمره بسیار پایینی گرفته بودند و تمامی این افرادی که جذب نشدند ۴۰ نفر هستند و مابقی در حال فعالیت هستند.

تهران 4 هزار کودک خیابانی دارد

وی با اشاره به قرارگاه اجتماعی و جمع آوری کودکان کار اظهار کرد: مدیریت ما مشارکتی است و یک جنس از این مدیریت، شکل گیری قرارگاه است و آسیب‌های اجتماعی در تهران زیبنده شهر نیست. یکی از این آسیب‌ها معتادان متجاهر بود، تعدادی از معتادان جمع آوری شدند و به کمپ منتقل شدند و مابقی نیز در حال جمع آوری هستند

وی ادامه داد: در مدیریت شهری قبلی گفته می‌شد معتادان، زیستی مخصوص به خود را دارند و باید رها شوند و همین موضوع باعث ایجاد خانه‌های قرمز و افزایش تعداد معتادان شد و ما رویکرد را تغییر دادیم.

زاکانی با اشاره به دستگاه‌های حاضر در قرارگاه اجتماعی گفت: در این قرارگاه استانداری، فرمانداری، بهزیستی، ناجا، کمیته امداد، سازمان زندان‌ها و… حضور دارند و کارگاه کودکان کار تأسیس می‌شود و کارگروهی برای خانواده معتادان و زندانیان نیز تشکیل می‌شود و ظرف دو هفته پیش نویس اولیه آن تعیین خواهد شد.

شهردار تهران ادامه داد: تهران را با هویت خانواده دنبال می‌کنیم و شرایط کشور در حوزه جمعیت ویژه است. البته باید توجه داشت که متاسفانه تهران 4 هزار کودک خیابانی دارد که با کودک کار متفاوت است و به همین دلیل ما کارگروه هایی را هم برای ساماندهی موضوعات کودکان کار و کودکان خیابانی ایجاد کرده ایم.

وی تاکید کرد: ۳۰۰ خانه پلاک قرمز در تهران شناسایی شد و در قرارگاه اجتماعی آنها نشانه گذاری شدند و در مجموعه‌های دادگستری موضوع دنبال شد تا هویت آنها مشخص شود و عمده این هویت‌ها در دستور کار قوه قضائیه قرار گرفت تا برای آن حکم صادر شود.

لغو مجوز 2 طبقه اضافه علاءالدین با پیگیری شهرداری

زاکانی با اشاره به برنامه شهرداری تهران برای ساختمان های ناایمن به ویژه علاءالدین اظهار داشت: در دوره آقای قالیباف یک طبقه ساختمان علاءالدین را در راستای اعمال قانون و به دلیل ناایمن بودن این ساختمان تخریب کردند. در ادامه مدیران ساختمان علاءالدین توانستند مجوز دو طبقه ساخت گرفتند.

وی افزود: ما در دوره خودمان این مساله را دنبال کردیم و خوشبختانه رای ماده 38 پرونده پاساژ علاءالدین لغو شد و در این پرونده به نفع شهرداری رای صادر شد.

زاکانی تاکید کرد: ما در چند ماه اخیر توانسته ایم پروژه های بسیار بزرگی را پیش ببریم و بخصوص در پروژه های مشارکتی توانسته ایم احقاق حقوق کنیم، به نحوی که فقط در یک پروژه در منطقه یک تهران، نزدیک 3 هزار میلیارد تومان احقاق حقوق کردیم. اکنون هم ما برای احقاق حقوق جانی مردم مساله اصلاح ساختمان های ناایمن را به شدت دنبال می کنیم.

100 میدان میوه و تره بار جدید به تهران اضافه می شود

شهردار تهران گفت: تا پایان امسال ۱۰۰ میدان میوه و تره بار جدید به تهران اضافه می‌شود. همچنین طراحی ما اضافه شدن ۳۱ بازارچه بود که نقش آفرینی آنرا مشاهده کردیم.

وی با اشاره به قرارگاه جمعیت گفت: تهران را با هویت خانواده دنبال می‌کنیم و شرایط کشور در حوزه جمعیت ویژه است.

وی با اشاره به اصلاح عوارض فرمول دریافت عوارض گفت: این موضوع انجام شده و در برخی از مناطق صفر است و در برخی مناطق تا ۴۰ درصد افزایش یافته است و میانگین آن ۲۰ درصد است.

زاکانی با اشاره به حضور در هیأت دولت گفت: حضور در هیأت دولت مؤثر است و پیشنهاد ما برای نوسازی و واردات خودرو روز گذشته در هیأت دولت تصویب شد ما وظیفه صیانت از حقوق شهرداری و مردم را برعهده داریم.

شهردار تهران با اشاره به اقدامات زیرساختی شهر گفت: ادامه اتوبان یادگار امام و بروجردی امسال انجام می‌شود و همچنین ۹۸ تقاطع نیز اصلاح می‌شوند و این کار ۷۰۰ کیلومتر از مسیر را کوتاه می‌کند.

بی عدالتی در تهران موج می زند، باید چهره شهر را تغییر دهیم

زاکانی ادامه داد: برای کاهش شمال و جنوب به دنبال تغییر چهره شهر هستیم بی عدالتی در شهر موج میزد و به دنبال تغییر آن هستیم.

شهردار تهران در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه برنامه‌های شهرداری چقدر محقق شده است گفت: فراتر از برنامه‌هایی که به شورای شهر داده ایم را دنبال می‌کنیم و دوستان ما در شورای شهر از برنامه‌های جدید استقبال کردند در ذیل ۹۰ پروژه کلان ۴۰۰ پروژه دیگر مطرح شده اند و به صورت هفتگی رصد می‌شوند.

وی ادامه داد: برای مثال پروژه شهید شوشتری ۱ و نیم درصد از کل ترافیک تهران و ۵ درصد از ترافیک شرق تهران را کاهش می‌دهد و وظایف هریک از دستگاه‌ها مشخص است و تمامی اقدامات به صورت هفتگی رصد می‌شود.

وی با بیان اینکه سال گذشته تحقق شهرداری تهران بی نظیر بوده است گفت: این به معنای اقدام تمامی مجموعه‌ها است تعهد ما به شورا اصل اما اقداماتمان در حال تکمیل شدن است.

530 کیلومتر پروژه جمع آوری آب های سطحی اجرا می کنیم

وی با اشاره به پروژه آب‌های سطحی گفت: ۵۳۰ کیلومتر جمع آوری آب‌های سطحی داریم که ۱۷۰ کیلومتر در آن کم داریم و پروژه‌ای در منطقه ۲۲ تهران برای آن ایجاد شده است.

زاکانی گفت: تأمین آسفالت و تبدیل ظرفیت ۲ میلیون تن از جمله اقدامات ما است.

شهردار تهران با اشاره به پروژه متوسلیان گفت: این پروژه ادامه اتوبان صیاد را به اتوبان آزادگان متصل می‌کند و طراحی آن صورت گرفته است و این اولین طراحی به شیوه جدید در غرب آسیا است و منابع آن از طریق مجموعه‌های خصوصی دنبال می‌شود و در مدت ۳ سال تکمیل می‌شود و دارای توجیه اقتصادی بسیار است.

استیفای 5 هزار میلیارد تومان از حقوق مردم

وی درباره مبارزه با فساد در شهرداری تهران گفت: ما متولی و مسئول شهر هستیم و همیشه به سراغ گردن کلفت‌ها رفته ام و به دنبال استیفای حقوق مردم بوده ام نیازی نیست مصاحبه کنم و از مبازره با فساد بگویم بلکه باید با آن برخورد کنم امسال ۵ هزار میلیارد تومان از حقوق مردم را استیفا کردیم.

وی ادامه داد: شهروند در گذشته به قیمت اندکی ارزش گذاری شده بود اما اکنون این موضوع در حال بررسی است و با هیچ فسادی اغماض نمی‌کنیم و فساد ستیزی وظیفه ما است.

زاکانی با اشاره به قراردادهای شهرداری تهران با سپاه گفت: از پیش از دوره مدیریت آقای قالیباف قرارداد با سپاه و قرارگاه خاتم انجام می‌گرفت و در حال حاضر با بسیاری از کشورها در حال انعقاد است.

وی با اشاره به حقوق پایه کارگران شهرداری گفت: برخی از پیمانکاران ما، حق و حقوق کارگران را نمی‌دهند در حال حاضر پرداخت مستقیم در دستور کار است و با انجام این کار ۳۰ میلیارد در هزینه‌ها صرفه جویی شد.

شهردار تهران با اشاره به خانه‌های خالی گفت: آنچه در این مورد به ذهن می‌خورد خانه‌های خالی مناطق بالای شهر و بزرگ مقیاس هستند. برخی از سازه‌ها رها شده یا در مرحله ساخت رها شده اند که این موضوع برعهده شهرداری نیست.

زاکانی تصریح کرد: همین امروز مجموعه جنگ افزار سازی پیروزی را تفاهم کردیم و در شورای شهرسازی با عدد ۳۴ و ۶۶ تفاهم صورت گرفت و قدرالسهم شهرداری ۱۱ هکتار است که تبدیل به فضای سبز می‌شود.

تشریح روند پیگیری پرونده رسا تجارت از زبان شهردار تهران

زاکانی در پاسخ به سوالی درباره پیگیری پرونده شرکت رسا تجارت در دوره جدید مدیریت شهری گفت: پرونده رسا تجارت شکایتی بوده که از قبل انجام شد و این شکایت پس گرفته شد و پس از مدتی که روی کار آمدیم این شکایت را فعال کردیم تا حق و حقوق شهر پس گرفته شود. اما آنچه که ناظر به خود ما است این است که بتوانیم حق و حقوق شهر را از طلبی که داریم بگیریم و این متفاوت از مسیر قضایی است.

شهردار تهران گفت: کل این حق و حقوق را لیست کردیم  و منابع و یا املاکی که در این مسیر تهاتر شده مشخص شده است. اقدامات کارشناسی ماه ها است صورت می گیرد و به زودی خبر خوشی را برای مردم داریم که حق و حقوق آنها بر می گردد.

او در پاسخ به سوال دیگری درباره پیگیری پرونده تخلفات در شهرداری و اینکه این پرونده‌ها در چه سطحی است و آیا شامل مدیران ارشد دوره های گذشته نیز می شود یا خیر گفت: مجموعه رسیدگی به تخلفات کارمندان وظیفه ای دارد و یکسری پرونده از سابق مانده بود و ربطی به دوره خاصی نداشت‌‌ که آنها را برای هیات تخلفات فرستادند و آن را دنبال کردیم تا بتوانیم سره را از ناسره تفکیک کنیم. چرا که عمده مسائل شکلی است.

زاکانی اضافه کرد: سوءاستفاده مربوط به بخش محدودی است. یعنی قواعد شکلی رعایت نشده و این چیزی است که یک مدیر در مرحله عمل با واقعیتی مواجه می شود و به نفع مردم قاعده ای را دقت نکرده و چون جنبه مفسده انگیزی مطرح نیست دستگاه نظارتی به عنوان تخلف در نظر گرفته و باید هیات تخلفات به آن ورود و آنها را رسیدگی کند. همانطور که خط قرمز ما فساد در شهرداری است و به سمت صفر آن را میل می دهیم، خط قرمز ما نیز تلاش برای این است که جرات را از مدیران نگیریم.

شهردار تهران تاکید کرد: بخشی به صورت شکلی است و ماهیت فسادانگیز ندارد و بخش حداقلی آن فساد است و مربوط به دوره خاصی نیست. اما نباید به گونه ای حرکت کرد که جرات و جسارت را از مدیران بگیریم.

خبر در حال تکمیل ....

کدخبر: 778522 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟