دکتر حمید پدرام متخصص ارتوپدی در گفت و گو با رکنا مطرح کرد
شروع فراگیری آرتروز از 20سالگی/ برای جراحی مفاصل زانو در بخش دولتی هر بیمار باید چندین ماه برای تامین قطعه در نوبت بماند
رکنا اجتماعی، دکتر حمید پدرام متخصص ارتوپدی گفت:در جراحی های مفاصل در بخش خصوصی، چون قطعات پزشکی عمدتاً از فنلاند وارد می شود مشکلی نداریم. اما در بخش دولتی ممکن است بیمار چندین ماه برای تامین قطعه عمل در نوبت باشد.
دکتر حمید پدرام متخصص ارتوپدی، جراحی استخوان ومفاصلی به خبرنگار سلامت رکنا گفت: یکی از شایع ترین بیماری های ارتوپدی در حال حاضر آرتروز و سائیدگی زانو است که یک بیماری مفصلی است. آرتروز باعث التهاب و همچنین از بین رفتن تدریجی غضروف میان مفاصل میشود که فرد درنتیجه آن درد و دشواری در حرکت را تجربه میکند. مفصل زانو به عنوان یکی از مفاصل بسیار مهم در بدن عملکردهای بسیار مهمی را ایفا می کند به علت حرکت زیاد این مفصل و ثبات کمتر نسبت به لگن به لحاظ شیوع شناسی می تواند بیشتر دچار آرتروز شود. بعد از مفصل زانو، آرتروز در مفصل لگن یا هیپ، ستون فقرات، انگشتان دست و شست پا اتفاق میافتد.
دکتر حمید پدرام استفاده از وسایل کمکی مانند کفشهای مناسب، انواع مچبند و زانوبندها و کمربندهای طبی و داروهای مکمل را کمکی برای برخی بیماران دانست.
وی ادامه داد: ورزشکاران عمده مراجعین را در پارگی صلیبی در زانو تشکیل می دهند که درمان دارویی جز داروهای ضد التهاب و آرام بخش ها برایشان تجویز نمی شود.این دارو ها پوشش بیمه ای دارند و کاملاً در دسترس بیماران می باشد. درمان غیر دارویی فیزیوتراپی و جراحی می باشد.
شریعت گفت: فراگیری آرتروز از بیست سالگی شروع میشود و با افزایش سن افزوده میشود. بنابراین در افراد با سن بالاتر بیشتر مشاهده می شود. یکی از عوامل فرسایش در اجزای متحرک بی ثباتی در هنگام حرکت و وارد شدن نیروهای مخرب است. علائمی مانند درد،تورم، گرمی ،خشکی مفصلی است.
او در ادامه برای جلوگیری از ابتلا به آرتروز گفت: بر اساس فاکتور های مختلف که مهم ترین آن ژنتیک فرد و یا اینکه فرد آسیبی را در ناحیه ای داشته ، شغل ، فعالیت های فیزیکی و وزن زیاد میتوان مورد بررسی قرار داد. باید از زندگی های پر خطر فاصله بگیریم.
در جراحی های مفاصل زانو ، در بخش خصوصی، چون قطعات پزشکی عمدتاً از فنلاند وارد می شود مشکلی نداریم. اما در بخش دولتی ممکن است بیمار چندین ماه برای تامین قطعه عمل در نوبت باشد.
وی خاطر نشان کرد متخصصین ارتوپد در ایران با توجه به استانداردهای تعریفی پزشکان و تعداد بالای مراجعین کم است. باید با استفاده از برنامه های بنیادی و نحوه پذیرش دانشجو ،درست تربیت کنیم و به همان اندازه تربیت، از آنان تقدیر کنیم.
ارسال نظر