گذر از چالش‌ها، معطوف به تدوین بسته‌های سیاستی در حوزه علوم انسانی است

جشنواره فارابی / اختتامیه یازدهمین جشنواره بین‌المللی فارابی امروز (دوشنبه) با حضور دکتر غلامی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و دکتر سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در سالن شهدای جهاد علمی وزارت علوم به‌صورت حضوری و برخط برگزار شد.

به گزارش رکنا، دکتر غلامی در این مراسم، شناسایی و حمایت از اساتید، اندیشمندان و محققان حوزه علوم انسانی را توفیقی ارزشمند دانست و گفت: حوزه تخصصی علوم انسانی در جشنواره فارابی ایجاب می‌کند تا ما در زمینه‌های مختلف این حوزه، به توجه و شناخت هرچه بیشتر اساتید و اندیشمندان همت بگماریم. این توفیقی است که در این ۱۱ دوره نصیب ما شده است؛ هر چند دریای بزرگی از دانش و علم در حوزه علوم انسانی وجود دارد که بسیاری از غواصان ژرف‌نگر این حوزه در آن تلاش می‌کنند و شاید ما فقط توفیق معرفی بخش محدودی از این عزیزان داشتیم.

وی افزود: طبعاً راه‌اندازی و حمایت از تداوم برگزاری رویدادهای باشکوهی مانند فارابی برای تحقق اهداف مهمی چون شناسایی و تقدیر از پژوهشگران برتر علوم انسانی، ترغیب و تشویق استعدادهای جوان برای تحصیل در این حوزه، تبیین کارکرد و نقش خطیر علوم انسانی در فرآیند برنامه‌ریزی و سیاست‌گذاری ملی از طریق شناخت مسائل جامعه، بخش قابل توجهی از این حرکت است.

وزیر علوم ادامه داد: همچنین این امید و انتظار وجود دارد که از طریق عرضه تصویری واقعی از تولیدات علوم انسانی و اسلامی در کشور و زمینه‌سازی رشد علمی، ثمرات آن بیش از پیش نصیب جامعه گردد. از این رو، از تمامی نهادها و بخش‌هایی که ما را در برگزاری این رویداد بین‌المللی حمایت کردند، تشکر و قدردانی می‌کنم.

وی با بیان اینکه در روند برگزاری یازدهمین دوره جشنواره بین المللی فارابی، تعداد زیادی از اساتید برجسته کشور و انجمن‌های علمی معتبر در فرایندهای علمی و اجرایی همکاری نزدیک داشتند، اظهار داشت: با عنایت به چنین ظرفیت ارجمندی، من و همکارانم در مجموعه وزارت علوم، همیشه خود را موظف به حمایت از هرگونه فعالیت و حرکتی دانسته‌ایم که سبب دلگرمی و نشاط جامعه علمی کشور می‌شود.

دکتر غلامی در ادامه تاکید کرد: تحقق اهدافی که جامعه ایران معاصر مهم می‌داند، نیازمند راهنمایی محققان ایرانی و اسلامی است که این امر به استقلال نهادهای علمی بستگی دارد. در واقع هرگاه شکوفایی و پیشرفتی صورت گرفته، پیش از آن اندیشمندان و نویسندگانی بودند که با تفکر مستقل و توجه ظریف به رویدادهای اطراف خود، قلم زدند لذا هر فعالیتی با نگاه اندیشمندان امکان ظهور و بروز پیدا می‌کند.

وزیر علوم با بیان اینکه جشنواره فارابی تمام تلاش خود را به کار برده تا پیشتاز حفظ استقلال علمی بماند و سهم خود را در معرفی اساتید، نخبگان و دانشمندان در این حوزه ایفا کند، گفت: بررسی نتیجه این جشنواره به نوعی پایش منظم علوم انسانی و اسلامی و برآوردی از وضعیت آن به شمار می‌رود، بیانگر آن است که باید به کیفیت آثار علمی در همه حوزه‌ها بخصوص علوم انسانی توجه بیشتری داشته باشیم.

وی افزود: برنامه‌ریزی برای کاهش مشکلات و نگرانی‌ها باید معطوف به تدوین بسته‌های سیاستی دقیق و مناسب در زمینه پاسداشت زبان فارسی و رعایت اخلاق در پژوهش که همه در حفظ استقلال علمی دانشگاه‌ها ریشه دارد، باشد.

دکتر غلامی با بیان اینکه مهم‌ترین اقدام در راستای حفظ استقلال مراکز علمی تقویت شبکه نخبگان علوم انسانی - اسلامی و گسترش تعاملات علمی است، مطرح کرد: برای تحقق این امر جشنواره بین المللی فارابی باید منعکس‌کننده همه نظرات در حوزه علوم انسانی باشد و با بهره‌مندی از توانایی‌های انجمن‌های علمی، ایجاد یک شبکه فعال از نخبگان صاحب نام و میزان نقش آفرینی این بخش از جامعه علمی کشور را افزایش دهد و فضای مناسبی را برای گفت‌وگو درمورد مهم‌ترین مسائل فراهم آورد و به پیوند خوردن پژوهش و مسائل و دغدغه‌های اجتماعی کمک کند.

وزیر علوم با اشاره به شرایط کنونی جهان و شیوع ویروس کرونا مطرح کرد: در ماه‌های گذشته شیوع این بیماری جنبه‌های مختلف زندگی اجتماعی را متأثر ساخته و لذا بیش از گذشته، نقش مهم علوم انسانی برای گذر کم هزینه از این بحران احساس می‌شود. مسائلی چون تحولات سبک زندگی، حفاظت از محیط زیست و سیاست‌گذاری علمی از مواردی است که پژوهشگران این حوزه با تکیه بر تجربیات ملی و جهانی، می‌توانند آموزش عالی کشور را در شرایط فعلی مساعدت کنند.

وی در پایان با بیان اینکه امیدوارم این نوع از جشنواره‌ها هرسال سبب ایجاد ارتباط بیشتر جامعه علمی کشور با اساتید و صاحب‌نظران علوم مختلف در دنیا باشد، گفت: از همه کسانی که در طول این مدت به برگزاری هرچه بهتر این جشنواره کمک کردند، کمال تشکر را دارم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 596866 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟