تاثیر کوتاهی های وزارت ورزش و جوانان در مهاجرت قهرمانان ورزشی/ الزام تنظیم لایحه ساماندهی ورزشکاران از سوی دولت

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا، کشور ما سالهاست که با مهاجرت نخبگان روبرو است اما این روزها موج مهاجرت ملی پوشان کشورمان نیز خبر ساز شده و اخیرا اخبار مهاجرت این ورزشکاران زیاد به گوش ما می‌رسد. این در حالی است که کشور برای رشد و پرورش این افراد هزینه های زیادی کرده است.

چندی پیش بود که دو شطرنج باز ایرانی در مقابل حریفانی از رژیم اشغالگر قدس قرار گرفتند که یکی از آنها علیرضا فیروزجا بود که از زیر پرچم ایران خارج شده و با پرچم کشور دیگری مسابقه داد. در همین حین بود که سارا خادم الشریعه ملی پوش پر افتخار کشورمان از تصمیم جنجالی علیرضا فیروزجا مبنی بر حضور در کشوری به غیرایران حمایت کرد که مهرداد پهلوان‌ زاده رئیس فدراسیون شطرنج علیه حمایت خادم الشریعه نیز مصاحبه ای انجام داد. در نهایت سارا خادم الشریعه که چند سال اخیر بهترین شطرنج باز زن ایران محسوب می‌شد با انتشار پستی، تیم ملی کناره گیری کرد.

مدتی قبل نیز عکس های بی حجاب شهره بیات سرداور زن ایرانی در مسابقات قهرمانی جهان شطرنج حواشی زیادی ایجاد کرد که در نهایت روز جمعه 20 دی ماه پدرشهره بیات خبر مهاجرت دختر خود را تایید کرد.

این در حالی است که چندی پیش خبر مهاجرت کیمیا علیزاده، کمی پس از انتشار تصویری از او در میان ورزشکاران خارجی منتشر شد. او مدال آور المپیکی ایران بود که اکنون با توجه به ترک ایران می‌توان نتیجه گرفت که به تیم ملی تکواندوی ایران پشت کرده و تصمیم خود را مبنی بر مسابقه دادن زیر پرچم هلند گرفته است.

البته نیاز است تا رفتن این ورزشکار را واکاوی کنیم چرا که وقتی کیمیا علیزاده مدال برنز را در مسابقات المپیک برنده شد دقیقا به تعداد افرادی که طلا گرفته بودند پاداش دریافت کرد و حتی بعد از آن نیز به او خانه، خودرو اهدا کردند و حتی حمایت های مالی زیادی نیز دریافت کرد. کمااینکه در این مدت هیچ مسابقه ای نیز با رژیم اشغالگر قدس که دلیل رفتنش را سیاسیت های نظام بدانیم.

مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی رکنا، درباره علت مهاجرت کردن ملی پوشان ایران گفت: هم اکنون در دنیا برای منابع مالی ورزش برنامه ریزی می‌کنند و توسط بخش خصوصی تامین می‌شود. بنابراین ریشه بسیاری از این مهاجرت ها مسائل مالی وزارت ورزش است.

وی ادامه داد: البته ما نیز در قانونگذاری قصور داریم و نباید همیشه دولت را مقصر دانست. خود من سه دوره نماینده مجلس هستم و دائم می‌گوییم که ورزش باید به سمت بخش خصوصی سوق پیدا کند. بخش خصوصی نیز که به همین سادگی اسپانسر یک باشگاه نمی‌شود چرا که باید منتفع شوند بنابراین نیاز به یک راهکار مناسب داریم.

بائوج لاهوتی با بیان اینکه در بحث مالیات اسپانسر های ورزشی کارهایی را انجام دادیم اظهار کرد: هم اکنون بسیاری از ورزشکاران حرفه ای ما می‌خواهند برای مسابقات خارجی اعزام شوند باید از جیب شخصی خود هزینه را پرداخت کنند.

نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: ما برای اشتغال این ورزشکاران کار خاصی انجام نداده ایم. از آنطرف قضیه نیز کسی که ورزشکار است باید تمام وقت خود را صرف ورزش کند بنابراین نیاز به منابع درآمدی و تغذیه ای دارند که باید به نوعی آن را تهیه و تامین کرد.

او در پاسخ به این سوال که  وزارت ورزش در این خصوص  چه اقدامی انجام داده است گفت: دولت نیز کاری نکرده است و نتوانسته نیاز های جامعه ورزشی را تامین کند بلکه فقط در حد محدودی کارهایی برای بعضی از ورزشکاران حرفه ای انجام داده است که کفایت نمی‌کند.

مهرداد بائوج لاهوتی در پایان اذعان کرد: نیاز است تا دولت و مجلس کنار یکدیگر مشکلات را رفع کنند. نخستین کاری که دولت نیز باید انجام دهد این است که لایحه ای به جهت ساماندهی ورزشکاران تنظیم کند تا ما بدانیم اگر دولت نیز از منابع لازم برخوردار نیست از محل محافظ های مالیاتی کاری برای این مسئله انجام دهیم. تا زمانی که راهی برای حل این مسئله پیدا نکنیم این مهاجرت ها به قوت خود باقی خواهند ماند.

خبرنگار: علی چاهه

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 534422 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟