به گزارش رکنا، بعد از آن که دیوان محاسبات مجلس و معاونت حقوقی ریاست جمهوری نظر خود مبنی بر بازنشستگی و ضرورت کناره گیری افشانی از شهرداری تهران را اعلام کردند، همگان انتظار داشتند تا شورای شهر تهران و شهردار تهران، پیرو سخنان قبلی خود مبنی بر تابع قانون Law بودن، بدون اما و اگر به این ماجرا خاتمه دهند و با تبعیت از قانون وارد فاز انتخاب شهردار واجد صلاحیت شوند.

از آنجائی که شورای پنجم نام «امید» را برای خود برگزیده، لذا از ادامه به کارافشانی ناامید نشد و تلاش کرد تا اگر راهی برای ماندن افشانی نیست، خود راهی برای آن بسازد.

شورای پنجم ابتدا تلاش کرد با ساختن راهی به نام «طرح دوفوریتی»، شهردار تهران را در جایگاه خود حفظ کند و به این منظور هفته گذشته نمایندگان تهران در مجلس شورای اسلامی به شورای شهر آمدند و بر سر طرح دو فوریتی به توافق رسیدند. این طرح از همان ابتدا ناکام ماند و فرصتی برای مطرح کردن خود پیدا نکرد.

راه دوم و شاید آخری که شورای پنجم به سراغ آن رفت تا از طریق آن شهردار تهران را حفظ کند، کسب استفساریه از مجلس بود. برای اینکه این راه هم پیموده شود، ابتدا 140 نفر از نمایندگان مجلس باید با آن موفقت می‌کردند و درخواست خود را به صورت کتبی به هیئت رئیسه مجلس می‌دادند، اما از آنجائی که این تعداد به حد نساب نرسید، تعدادی از نمایندگان از دو شب قبل از دفتر شهردار تهران با سایر نمایندگان تماس تلفنی برقرار و در نهایت 140 امضای موافق را جمع آوری کردند.

روز گذشته طرح استفساریه در خصوص استثنا کردن شهرداران از قانون بازنشستگی با 140 امضا به هیئت رئیسه مجلس تقدیم شد، تا در مورد آن تصمصم گیری شود.

درخواست استفساریه از مجلس، هفته گذشته از طریق نامه‌ای که مرتضی الویری رئیس شورای عالی استان‌ها به لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی نوشت هم مطرح شد که در نهایت با پاسخی که از سوی معاونت قوانین مجلس اعلام شد و به تأیید لاریجانی هم رسید، اخذ استفساریه برای شهرداران خلاف قانون اساسی اعلام شد.

صبح امروز هم هیئت رئیسه مجلس آب پاکی را بر روی دست 140 نماینده متقاضی استفساریه ریخت و با یک فوریت این طرح مخالفت کرد.

زهرا نژاد بهرام عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران در گفتگو با خبرنگار حوزه شهری گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به تصویب نشدن طرح یک فوریتی استفساریه برای استثنا شدن شهرداران از قانون منع به کارگیری بازنشستگان در مجلس گفت: ما از تمام ظرفیت‌های حقوقی و قانونی خود برای حفظ‌ آقای افشانی استفاده کردیم، اما اکنون در این مسیر به آخر راه رسیده‌ایم.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران با بیان اینکه ما برای حفظ شهردار تهران در مسیری بودیم که اعتقاد داشتیم می‌توانیم آن را جمع‌بندی کنیم، تصریح کرد: اکنون با تصویب نشدن استفساریه ما در این مسیر به آخر راه رسیده‌ایم.

وی با تاکید بر اینکه از تمام توان حقوقی خود برای حفظ ثبات مدیریت شهری استفاده کردیم، افزود: متاسفانه این اتفاق رخ نداد و شورا هم تابع قانون است.

نژاد بهرام با بیان اینکه با تصویب نشدن استفساریه شورا وارد فاز جدیدی می‌شود، تصریح کرد: تاکنون در مورد کاندیداهای شهرداری تهران هیچ صحبتی نکرده‌ایم و هنوز وارد فاز انتخاب شهردار نشده‌ایم.

عضو هیئت رئیسه شورای شهر تهران گفت: روز شنبه جلسه‌ای داریم که موضوع آن برنامه سوم است، اما احتمالا در خصوص شهردار بعدی هم بحث خواهیم کرد.

فاز جدید انتخاب شهردار

فرآیند تعیین تکلیف وضعیت بازنشستگی شهردار تهران که بیش از چند ماه به طول کشید که اگر از همان ابتدا تاکنون با مقاومت شورای پنجم روبرو نمی‌شد، این همه وقت صرف مباحث حقوقی نمی شد و از سوی دیگر شورا هم می‌توانست با استفاده از شرایط ایجاد شده برای منع به کارگیری بازنشستگان عملکرد خوبی در زمینه جوانگرایی از خود به یادگار گذارد.

از این لحظه به بعد شورای پنجم وارد مرحله انتخاب شهردار شده و باید دید که با توجه به تجربه بیماری ناگهانی نجفی و بازنشستگی افشانی، شورا تا چه میزان به شرایط سلامت جسمی و سن و سال شهردار بعدی توجه می‌کند.

بی شک عوامل مهم‌ دیگری هم در انتخاب شهردار موثر هستند که نسبت به عوامل مذکور در اولویت قرار دارند و شورای پنجم باید با دقت فروان تمامی آن‌ها را شناسایی و بررسی کند تا شهردار بعدی بتواند 4 سال کامل به کار خود ادامه دهد، زیرا اگر شورا انتخابی با دقت بالا انجام ندهد، سرانجامی مشابه دو شهردار قبلی خواهد داشت و از آنجائی که جابجایی شهردار هم امری هزینه زاست، هزینه آن را تنها مردم تهران می‌دهند.

در حال حاضر عباس آخوندی وزیر سابق راه و شهرسازی، محسن هاشمی رفسنجانی رئیس شورای شهر تهران، علی اصغر مونسان رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری از گزینه‌های مطرح تصدی شهرداری تهران هستند.

گفتنی است، نوع رابطه آخوندی با رئیس جمهور که اخیرا منجر به استعفای او از وزارت راه شد، شانس آخوندی برای شهردار شدن را پایین می‌آورد، زیرا که شورای پنجم در ابتدای کار خود، برقراری روابط حسنه با دولت را یکی از عواملی عنوان کرد که می‌توان با تکیه بر آن به شکل شایسته‌ای امورات شهر را انجام داد و حالا اگر بخواهد فردی را به عنوان شهردار انتخاب کند که اختلافات او با رئیس جمهور سبب جدایی او از دولت شده است، بی شک با آن روابط حسنه هم باید خداحافظی کرد.

علی کاظمی

خواندنی های رکنا را در اینستاگرام دنبال کنید

 

کدخبر: 429368 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟