باید از تصمیمات حادثه ساز پرهیز کنیم

دکتر صدیقه اعتماد سعید در نشست خبری نخستین جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث، گفت: در اولین جشنواره پیشگیرى از سوانح و حوادث Accidents قصد داریم این پیشگیرى را برجسته کنیم؛ زیرا مردم بسیارى سوانح و حوادث را تقدیر و سرنوشت مى‌ دانند و فکر می‌ کنند این حوادث چه در حوزه ترافیک و چه در بلایای طبیعی به خاطر سرنوشت اتفاق میفتد، درحالیکه رخداد آنها تصمیم است.

وی خاطرنشان کرد: باید این گفتمان اجتماعى را تغییر بدهیم و به این سمت حرکت کنیم که مى‌توان با یک انتخاب خوب، تصمیم‌هایى گرفت که حادثه Incident ساز نباشد و آسیب‌هاى حاصله از سوانح و حوادث را کاهش بدهیم.

مدیر رادیو سلامت با بیان اینکه بالاترین حوادث کشور ما ترافیکى است، گفت: سه عامل انسانى، خودرو و شاخه ‌هاى آسیب ساز جاده‌ اى از جمله عوامل موثر در این حوادث هستند. همچنین عامل چهارمى که به این موارد اضافه مى ‌شود، شرایط محیطى است. گاهی اوقات خطاهای انسانی در شرایط محیطی می‌ تواند حادثه آفرین ‌تر باشد. بنابراین باید به آموزش این موارد توجه بیشتری کرد.

دکتر اعتماد سعید به آموزش بستن کمربند ایمنی اشاره کرد و ادامه داد: از دهه ٨٠ تا ٩٠، شاهد کاهش قربانیان حوادث ترافیکى بودیم که یکى از عوامل آن بستن کمربند ایمنى بود. با توجه به فرهنگ سازى گسترده ای که در این رابطه انجام شد، امروزه کسى بستن کمربند ایمنى را شوخى نمى‌ گیرد و در واقع به عنوان یک فرهنگ عمومی جا افتاده و پذیرفته شده است و کسی با بستن آن مقابله نمی ‌کند. در نتیجه فکر می ‌کنم می توان در مسیرهای دیگر نیز موفق بود.

وی با بیان این‌که پیشگیری از حوادث طبیعى همچون سیل و زلزله نیاز به آموزش هاى عمومى به جامعه دارد، گفت: عدم ساخت اماکن تفریحی و مسکونی در حاشیه رودخانه‌ ها و توجه نکردن به جریاناتی که در این تفریح ‌گاه‌ ها می‌ تواند اتفاق بیفتد، نیاز به آموزش عمومی دارد.

وی افزود: ما در منطقه زلزله‌ خیزی زندگی می کنیم و اگر اتفاقى مثل سیل و زلزله بیفتد، باید نگرانى همراه با هوشمندى عاقلانه داشته باشیم تا باعث کاهش آسیب و پیشگیرى شود و البته این نگرانی نباید باعث تشویش جامعه شود.

مدیر شبکه رادیویی سلامت، دومین علت مرگ و میر کودکان را سوانح و حوادث دانست و بیان کرد: این اتفاق خوبى براى کشور محسوب نمى‌ شود. در حالى که مى‌ توان با آموزش ‌هاى لازم به خانواده‌ ها، آمار مرگ و میر کودکان را چه در حوادث ترافیکی و چه در حوادث خانگی کاهش داد.

وی ادامه داد: بر اساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی تهران، در خانه مادران تحصیل ‌کرده، حوادث کمتری برای کودکان رخ می ‌دهد. همچنین می‌ توان با آموزش به خانواده‌ هایی که تحصیلات آکادمیک کمتری دارند نیز میزان این حوادث برای کودکان را کم کرد. همه این موارد باعث شد که اولین جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث را آغاز کنیم.

دکتر اعتماد سعید در خصوص استفاده از آثار شنیدارى ارسالی به این جشنواره در شبکه‌هاى رادیویى گفت: از اول شهریور که جشنواره آغاز می ‌شود، برنامه پیشگیرى از حوادث بلایا را در رادیو سلامت خواهیم داشت که دو برنامه به مدت یک ربع و صبح و عصر پخش خواهد شد. قطعا اگر آثارى که به دست ما برسد و قابل پخش باشد، پخش می شود و از بنیه شبکه هاى دیگر رادیو هم براى پخش آثار شنیدارى استفاده خواهیم کرد.

وی افزود: پیشگیرى از سوانح و حوادث یک بحث ملى است و قطعا سایر بخش‌ هاى سازمان صداوسیما نیز براى پخش آثار کمک خواهند کرد.

مدیر رادیو سلامت در پاسخ به سوالی درخصوص تاثیر این جشنواره در پای کار آوردن مسئولین و توجه بیشتر به حوادث و سوانح، گفت: در واقع با این جشنواره می‌ توانیم مسئولین را پای کار بیاوریم.

وی تصریح کرد: با این کار مطالبه عمومی ایجاد می‌ شود و قطعا مسئولین را تحت تاثیر قرار می ‌دهد. باید توجه کرد که در برنامه ششم توسعه نیز کاهش مخاطرات حوادث و سوانح پیش‌ بینی شده است و با اجرای این جشنواره می‌شود، حساسیت‌ ها و توجه ‌ها را نسبت به حوادث و سوانح افزایش داد.

گفتنی ا‌ست جشنواره کشوری پیشگیری از سوانح و حوادث، در سه بخش شنیدارى، دیدارى و مکتوب از اول شهریور ماه لغایت ۱۵ آذر ماه سال جاری برگزار مى ‌شود.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 292447 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟