موانع بزرگ داخلی برای صادرات/ از واردات قطعات تا ظرفیت بزرگ تولید واگن در اصفهان

به گزارش رکنا از اصفهان؛ خیر الله سلیمیان مدیرعامل شرکت بهتاش سپاهان در حاشیه بازدید مدیرعامل راه آهن کشور از شرکت بهتاش سپاهان اظهار کرد: بهتاش سپاهان یکی از بزرگترین و چابک‌ترین سرمایه گذاران صنعت ریلی است و تا به حال رسانه در این مجموعه و فرایند مورد غفلت بوده است تا بتوانیم عملکرد و اتفاقات رخ داده در مجموعه بهتاش سپاهان را رسانه‌ای کنیم، زیرا زمان دوری نبود که ما قطعات مختلف را وارد می‌کردیم.

وی افزود: امروز نه تنها قطعات مختلف واگن‌ها ساخته می‌شود بلکه از ایران به کشورهای اطراف نیز صادر می‌شود و این دستاورد کمی نیست و نتیجه کار کارشناسی و طراحی صحیح است. برخی تلاش کردند این مجموعه از ریشه متوقف شود اما ما تلاش کردیم که شرکت سرپا بماند.

مدیرعامل شرکت بهتاش سپاهان ادامه داد: من چندصد نامه صادراتی داشتیم که در اصفهان انجام نشده است. با وجود اینکه بار برای تاجران اصفهان و شرکت برای اصفهان بوده، بارنامه از قم، زنجان و تبریز و سایر شهرها صادر شده که این برای برخی مسئولان اصفهان جای تأسف دارد و باعث رنجش است. چرا بعد از ۱۳ سال هنوز شعارهای تکراری بی‌عمل می‌دهند و خسته نمی‌شوند؟! 

وی با بیان اینکه اینجا ۷۰ قطعه تولید می‌شود، ادامه داد: کارمندان ۴ ماه حقوق نگرفتند و بیمه برخی به مشکل خورده است و این کار برای زمین زدن ما است. این فشار ناروا به مجموعه ما وارد شده است. حداقل یک بار مقصرین معرفی شوند تا همه آنها را بشناسند.

سلیمیان تصریح کرد: به عنوان مثال مدیر سابق گمرک مخالفت عینی کرده است و به مجموعه ما نماینده گمرک نفرستاده است که با ورود قوه قضاییه دادستانی مدیر مربوطه به دلیل ترک فعل احضار شده که مایه دلگرمی ماست.

وی خاطر نشان کرد: مجموعه ما ظرفیت تولید ۲ هزار واگن در طول سال را دارد که این عدد به دلیل همین مشکلات از جمله بهانه‌گیری‌ها عملیاتی نشده است. بخشی از مشکل ما از هفت سال پیش با سیمان سپاهان است که با پرداخت بدهی بخشی از مشکلات ما حل می‌شود. با وجود اینکه باید سالانه ۱۲۰ میلیون تن بار از طریق ریل منتقل شود، این عدد سال گذشته ۴۰ میلیون تن بوده است که نشان از همین کمبودها است.

ریلی عکسوی در خصوص سفر مدیرعامل راه آهن به اصفهان تصریح کرد: مهم‌ترین دستاورد حضور مدیرعامل شرکت راه‌آهن جمهوری اسلامی ایران، در این مجموعه این بود که از وضعیت غیرقانونی دپو ۱۶ماهه واگن‌ها و تعمیرات رسوب‌کرده مطلع شد. وی همچنین به اهمیت ترانزیت از کشور به قزاقستان و ازبکستان در بازار بین‌المللی با دید بهتری روبرو شد.

سلیمیان خاطرنشان کرد: کارکنان مجموعه بهتاش سپاهان در طول این سال‌ها سختی‌های زیادی کشیدند، اما اجازه ندادند در مجموعه بسته شود و تحت هر شرایطی ادامه دادند، با وجود اینکه ماه‌ها حقوق آنها عقب افتاده و ظلم و بی‌مهری شده است و کارکنان فداکاری کردند.

وی تاکید کرد: بخشی از سهام ما برای ایثارگران و جانبازان است و وقتی ما این افراد را می‌بینیم با خودمان می‌گوییم اگر این افراد با این وضعیت ادامه دادند، ما نیز باید ادامه دهیم. این افراد باعث شدند ما از دهه اول و جنگ فیزیکی عبور کنیم و الان دهه جنگ اقتصادی است.

مدیرعامل بهتاش سپاهان خاطرنشان کرد: ما باید مسیری را طی کنیم که در دفعات بعد مدیرعامل راه آهن بدون دعوت ما و در راستی اخباری که از ما مخابره می شود به اصفهان سفر کند و از مجموعه ما بازدید کند تا با کمک آنها ما اخبار بیشتری داشته باشیم و موفقیت کشور ما در این جنگ اقتصادی مخابره شود.

گروه‌‌های بازرسی در کنار مجموعه‌های ریلی

همچنین جبارعلی ذاکری مدیرعامل راه آهن در بازدید از صنایع ریلی اصفهان اظهار کرد: برای تکمیل فرایند ساخت واگن‌ها یک مجموعه بازرسی در کنار صنایع ریلی اصفهان قرار می‌گیرد تا پروسه تایید برای سیر تسریع شود.

وی افزود: واگن‌هایی که ۱۸ ماه خوابیده بوده است نیز با تایید مجموعه بازرسی و تعمیرات جزئی زیر نظر بازرسی می‌تواند اجازه سیر بگیرد.

ایران دنیایی از ظرفیت و فرصت است

همچنین اکبر پولادی نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی در حاشیه این بازدید با بیان اینکه مجموعه بهتاش سپاهان دنیایی از کار و تلاش است، اظهار کرد: ما فرصت‌ها و توان زیادی داریم که قابلیت ظهور دارد و باید گام‌های خود را قوی‌تر و محکم‌تر برداریم. ایران با بهره‌گیری از جوانان مستعد، توانا و پویا دنیایی از ظرفیت و فرصت است و دلیلی برای عقب بودن وجود ندارد.

وی افزود: طبق گفته معاون علمی رییس جمهور ما در خوشبینانه‌ترین حالت ۱۰۰ میلیون دلار هزینه کردیم، در حالی که هر یک از کشورهای ترکیه، عربستان، قطر و امارات حداقل ۱۵ میلیارد دلار روی این موضوع سرمایه‌گذاری کرده‌اند که این رقم قابل مقایسه نیست.

پولادی خاطرنشان کرد: توان و استعداد ایرانی کار را جلو می‌برد، اما ما باید قدم‌های خود را قدرتمندتر برداریم. در بعضی از پدیده‌های روز علمی آمریکا ۵۰۰ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری کرده، این یعنی برتری در علم در سال‌های آینده. کشور نباید لحظه‌ای را تعلل کند و زمانی را از دست ندهد.

وی تصریح کرد: وقتی ذوب آهن هر ریلی با هر آلیاژی تولید می‌کند چرا ما باید از هند ریل بخریم؟ وقتی کارگر ایرانی در حال تلاش، راه آهن مجاز نیست که از هند خریداری کند.

همچنین رجب قذاق نماینده بهتاش سپاهان در کشورهای cis در حاشیه این بازدید اظهار کرد: مجموعه‌های بزرگی مثل بتهاش سپاهان جزء ذی‌نفعان صنعت ریلی ایران هستند و رسالت خود را صادرات و واردات و حمایت از صنعت می‌داند.

وی افزود: نقش ما ترانزیت است و برای صاحبان واگن سود در ترانزیت است و به غیر از درآمد ترانزیت براش کشور، اهمیت سیاسی که سوق دادن کریدورهای بین‌المللی به ایران نقش مهمی در صنعت دارد. کشورهای آسیایی سرمایه گذاری بزرگی برای همین بخش کرده‌اند.

اصفهان/ بهمن راعی

  • فیلم صحنه سرقت تلفن همراه دختر جوان در میدان نماز اسلامشهر ! / دختر را محکم به زمین کوبیدند !

اخبار تاپ حوادث

وبگردی