مهم ترین اکتشافات و اختراعات در جهان را بشناسیم

به گزارش رکنا ، اکتشافات، اختراعات و فناوری‌های انسان‌ها تمدن‌ها را شکل داده‌اند و زندگی را تغییر داده‌اند. در اینجا لیستی از چند اختراع بشر در طول تاریخ که سبب تحولی عظیم در زندگی افراد شده است را معرفی خواهیم کرد.

در مطلب پیش رو تعدادی از اختراعات در طول تاریخ که منجر به تغییر زندگی بشر شد را به شما معرفی می کنیم. چرخ: چرخ یکی از عجایب مهندسی و یکی از معروف‌ترین اختراعات بشر است که تأثیر بسیاری در زندگی انسان داشته است، یکی از مهم‌ترین تأثیرات این فناوری این بود که مسافرت را برای انسان‌ها آسان‌تر کرد.

بنابر کاوش‌های باستان شناسی، قدیمی‌ترین چرخ شناخته‌شده برای ۳۵۰۰ سال قبل از میلاد است، چَرخ ابزاری است گِرد که کاربرد‌های گوناگون دارد؛ ولی نخستین و مهم‌ترین کاربرد آن کاهش اصطکاک و تسهیل حرکت است.

قطب نما: بشر دیگر گم نمی‌شود

قُطب‌نما وسیله‌ای برای تعیین جهت (جهت‌یابی) است. این وسیله با استفاده از میدان مغناطیسی زمین جهت قطب شمال را نشان می‌دهد که در حقیقت شمال مغناطیسی زمین است؛ که با شمال حقیقی مقداری فاصله دارد. زاویه بین شمال حقیقی و شمال مغناطیسی، میل مغناطیسی نامیده می‌شود.

امروزه برای تعیین شمال حقیقی از قطب‌نما‌های پیشرفته‌تری مانند قطب‌نمای ژیروسکوپی استفاده می‌شود، برخی گمان می‌کنند که چینیان نخستین بار ۱۰۵۰ سال پیش از میلاد قطب‌نما را ساختند.

اختراع قطب‌نما کمک بسیاری در جهت‌یابی به بشر کردو اختراع الکترومغناطیسی در سال ۱۸۲۵ منجر به توسعه قطب‌نما مدرن گردید.

اتومبیل: کالسکه بدون اسب

گرچه در سال ۱۸۸۶ نخستین خودرو مدرن توسط «کارل بنز» مخترع آلمانی اتومبیل توسعه داده شد، اما تا اوایل قرن بیست و یکم، خودرو به‌طور گسترده‌ای در دسترس نبود.

تاریخ خودرو نشان‌دهنده یک تکامل جهانی است، سال ۱۸۸۶ به‌عنوان سال تولد اتومبیل‌های مدرن امروزی شناخته می‌شود، کارل بنز مخترع آلمانی در این سال پتنت موتور واگن را عرضه نمود.

از سال ۱۹۰۸ که فورد مدل تی توسط هنری فورد طراحی و ساخته شد، به سرعت کالسکه‌ها جای خود را به اتومبیل‌های موتوری دادند.

نخستین خودرو با موتور برون سوز یک موتور کوچک بود که بر روی یک گاری کوچک نصب شد، این خودرو را زیگفرد مارکوس در سال ۱۸۷۴ میلادی در شهر وین ساخت.

موتور این وسیله نقلیه، موتور بخار یا موتور برون سوز نام گرفت، اما به تدریج موتور‌های برون‌سوز تبدیل به موتور‌های درون‌سوز گردیدند.

در موتور‌های درون‌سوز، مخلوط هوا و گاز در داخل سیلندر به وسیله جرقه محترق می‌گردد که اولین نمونه موتور احتراق داخلی را یک مهندس آلمانی به نام نیکلاس اتو ساخت و موتور‌های امروزی، در حقیقت نمونه تکامل یافته این موتور محسوب می‌شوند.

در عین حال، برخی به‌اشتباه، هنری فورد را به‌عنوان مخترع خودرو می‌دانند. این‌اشتباه به این خاطر رخ می‌دهد که هنری فورد، در واقع، ایده تولید اتومبیل ارزان قیمت را تحقق بخشید و استفاده از خودرو را در مقیاس گسترده و توسط مردم عادی امکانپذیر نمود. هنری فورد در سال ۱۸۹۱ یک موتور کوچک گازوئیلی طراحی کرد و سه سال بعد، یک ماشین گازوئیلی ساخت که به نام کالسکه بدون اسب شناخته می‌شود. ۵ سال بعد، هنری فورد طراحی ماشین‌های موسوم به مدل A و مدل T را آغاز کرد. او سرانجام توانست خط تولید و مونتاژ این اتومبیل‌ها را توسعه دهد تا تولید ماشین‌ها سریع‌تر و اقتصادی‌تر شود. مدل T اتومبیلی بود که در همه جای آمریکا به راحتی استفاده می‌شد و موتورش آن‌قدر قوی بود که در زمین‌های ناهموار به راحتی حرکت می‌کرد. این اتومبیل، به سادگی تعمیر می‌شد و حتی یک کشاورز با کمی دقت می‌توانست قطعات معیوب آن را عوض کند.

قیمت این اتومبیل در آن زمان، ۸۵۰ دلار بود. این قیمت اگرچه نسبت به درآمد مردمان عادی، قیمت بالایی محسوب می‌شد، ولی نسبت به اتومبیل‌های زمان خودش بسیار ارزان بود.

موتور بخار: غول صنعت را به راه انداخت

«توماس سوری» نخستین کسی بود که موتور بخار عملیاتی را در سال ۱۶۹۸ اختراع کردو با این اختراع بسیار مشهور شد چرا که زندگی جهانیان را تغییر داده بود.

چند سال بعد در سال ۱۷۸۱ «جیمز وات» با حمایت همسرش مارگارت میلو، دکتر جان روباک و یک کارخانه‌دار ثروتمند به نام ماتیو بالتن دست به تجاربی زد و موفق گردید با اختراع نخستین موتور بخار تجاری، بزرگ‌ترین انقلاب را در صنایع انگلیس ایجاد کند.

در طول دهه ۱۸۰۰ این موتور‌ها سبب تحولی عظیم در صنعت حمل‌ونقل، کشاورزی و تولید

شدند.

بتن: ارزان، محکم و در دسترس

بتن یکی از مواد منحصر به فرد ساخت انسان و یک ماده مرکب است که از ترکیب کامپوزیتی سفت با سیمان مایع همراه است که در طول زمان سخت و محکم می‌شود.

بیشتر بتن‌هایی که استفاده می‌شود آهک، بتن آسفالت و بتن‌های پلیمری هستند. پیش از این، سنگ آهک به‌عنوان یک سیمان خام مورد استفاده قرار گرفت، اما با بهبود و پیشرفت مواد و ترکیبات، بتن مدرن اختراع شد. سیمان یکی از اجزای اصلی بتن است و در سال ۱۳۰۰ قبل از میلاد ساخته شد. بتن از پرکاربردترین مصالح ساختمانی است و ویژگی اصلی آن ارزان بودن و در دسترس بودن مواد اولیه آن است.

در حدود ۶۵۰۰ سال قبل از میلاد، اولین ساختار‌های بتنی توسط تاجران و بادیه‌نشینان مناطق جنوبی سوریه و شمال اردن ساخته شد.

با گذشت ۷۰۰ سال قبل از میلاد، اهمیت آهک هیدرولیکی شناخته شد، که این موضوع منجر به توسعه کوره، زمین‌های بتنی و مخازن ضد آب زیرزمینی شد.تا سال ۳۰۰۰ قبل از میلاد، مصری‌ها از اشکال اولیه بتن برای ساخت اهرام استفاده می‌کردند.

بنزین: بسوزان و حرکت کن

بدون بنزین قطعاً تحولی در صنعت خودرو به وجود نمی‌آمد.

بنزین یک از مشتقات سوختی نفت است که به اختصار به آن در ایالات متحده «گاز» و در سایر نقاط جهان «بنزین» می‌گویند. به‌طور خاص، بنزین مایع شفاف و مشتق شده از نفت است که به‌عنوان سوخت ضروری در موتور‌های احتراق داخلی استفاده می‌شود. در سال ۱۸۵۹، در پنسیلوانیا، «ادوین دریک» اولین چاه نفتی را استخراج کرد و نفت را برای تولید نفت سفید تصفیه کرد. اگرچه عملیات تقطیر سبب تولید بنزین شد، اما او، چون اطلاع از آن موضوع نداشت به آن توجهی نکرد. تا سال ۱۸۹۲، بنزین به رسمیت شناخته نشده بود تا اینکه اولین پمپ‌بنزین توسط «سیلوانوس بوسر» در ۵ سپتامبر ۱۸۸۵ ساخته

شد.

هواپیما: کوتاه کردن سفر‌های بلند

در تاریخ ۱۷ دسامبر ۱۹۰۳، «ویلبر و ارویل رایت» موفق به توسعه اولین هواپیما شدند.

در حالی‌که ماشین‌های پرواز از زمان داوینچی رویایی بودند، برادران رایت بزرگ‌ترین موفقیت‌ها را به دست آوردند. آن‌ها سال‌ها بر روی گلایدر‌ها و وسایل نقلیه مشابه قبل از نخستین پروازشان کار می‌کردند. برادران رایت پس از اینکه خبری در روزنامه مبنی بر مرگ یک گلایدر سوار خواندند ترغیب گشتند تا اطلاعاتی در این زمینه کسب کنند.

در ۱۸۹۹ میلادی نمونه اولیه گلایدر و در تابستان ۱۹۰۱ میلادی اولین گلایدر واقعی آن‌ها برای آزمایش آماده شد. اما پرواز آن چندان موفقیت‌آمیز نبود. سپس مطالعات بیشتر روی این موضوع انجام دادند و دریافتند که مشکلات محاسباتی باعث عدم موفقیت آن‌ها می‌شود. سرانجام آن‌ها توانستند در ۱۷ دسامبر ۱۹۰۳ اولین هواپیمای خود را به پرواز درآورند.

برق: فرار از تاریکی مطلق

برق به نیاز اساسی زندگی روزمره بشر مدرن تبدیل شده است.

«آلساندرو ولتا» نخستین روش عملی تولید برق را کشف کردو در سال ۱۸۳۱ دانشمند بریتانیایی «مایکل فارادی» اصول اساسی تولید برق را کشف کرد.

در حال حاضر برق را به‌عنوان ستون فقرات جامعه مدرن صنعتی می‌دانند.

تلفن و تلفن‌همراه: صدای آشنا از راه دور

«آقای واتسون، بیا اینجا کارتان دارم». در ۱۰ مارس ۱۸۷۶، این اولین جمله‌ای بود که توسط مخترع تلفن گفته شد. الکساندر گراهام بل از طریق دستگاه تلفن خود با دستیار خود «توماس واتسون» ارتباط برقرار کرد. با ورود تلفن همراه در دهه ۱۹۸۰، ارتباطات گسترده شد.

اختراع هوشمندانه «شبکه سلولی» از انقلاب صنعت تلفن پشتیبانی کرد. «جان اف میچلو «مارتین کوپر» از شرکت آمریکایی «موتورولا» اولین تلفن همراه را در سال ۱۹۷۳ رونمایی کردند.

اسلحه: کشتن از راه دور!

از نظر برخی افراد اسلحه ممکن است یک اختراع جالب و هیجان‌انگیز باشد و برای برخی نیز وحشتناک. سلاح‌ها، ابزار‌های اولیه زمان باستان بوده‌اند، اما واقعیت غیرقابل انکار این است که اسلحه تحولی عظیم در جهان به وجود آورد.چینی‌ها برای نخستین بار در قرن ۱۳ میلادی از یک اسلحه گرم استفاده کردند.

«تفنگ فتیله‌ای» از اولین جنگ‌افزار‌های دستی آتشین بود. تفنگ به‌طور رسمی اولین بار در اواخر قرن دهم هجری/ اواسط قرن شانزدهم در ارتش اسپانیا به کار رفت. پس از گذشت زمان سلاح‌ها پیشرفته‌تر شدند و «مسلسل گاتلینگ» توسط ریچارد جی گاتلینگدر جنگ داخلی آمریکا اختراع شد. مسلسل گاتلینگ نام عمومی رده‌ای از مسلسل و توپ‌های اتوماتیک است که به جای داشتن یک لوله دارای چند لوله است که هنگام شلیک حول مرکزی

می‌گردند.

رایانه: یار محاسبه‌گر انسان

چارلز بابیجفیلسوف، تحلیلگر، ریاضیدان انگلیسی و نخستین کسی بود که ایده یک ماشین محاسبه‌گر برنامه‌پذیر را ارائه داد. وی در دنیا به پدر رایانه شهرت دارد. در اوایل قرن نوزدهم، «پدر رایانه» نخستین رایانه مکانیکی را طراحی و اختراع کرد. پس از ان آلن ماتیسون تورینگرا پایه‌گذار رایانه مدرن می‌نامند.

آلن ماتیسون تورینگ ریاضی‌دان، دانشمند رایانه، منطق‌دان، فیلسوف، زیست-ریاضیدان و رمزنگار انگلستانی بود. تورینگ به‌عنوان پدر علم محاسبه نوین و هوش مصنوعی شناخته‌شده است و مهم‌ترین جایزه علمی رایانه به افتخار وی جایزهتورینگ نام گرفته است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 495175 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟