اتوبوس شب فیلمی سیاه و سپید درباره آدم های خاکستری!

فردا جمعه هفتم مهرماه آخرین روز از هفته دفاع مقدس است؛ روزهایی که در آن از مردان و زنان شجاع این سرزمین یاد می شود؛ و به راستی که جنگ شهرهای بسیاری از این سرزمین را ویران کرد و مردم مقاوم بسیاری در آبادانی دوباره آنها کوشیدند.

حال، بنا به روال در نظر گرفته شده هر روز، یکی از فیلمهای مطرح و تأثیرگذار سینمای دفاع مقدس معرفی و تحلیل می شود. امروز نیز فیلم «اتوبوس شب» یکی از آثار متفاوت عرصه جنگ با بازی درخشان زنده یاد خسرو شکیبایی، برای معرفی و تحلیل انتخاب شده است.

فیلم سینمایی«اتوبوس شب»

سال تولید: 1385

تهیه‌ کنندگان :کیومرث پوراحمد و مهدی همایون‌ فر

نویسنده:حبیب احمدزاده

کارگردان: کیومرث پوراحمد

بازیگران: خسرو شکیبایی، محمدرضا فروتن، الناز شاکردوست، احمد کاوری، کوروش سلیمانی، امیرمحمد زند و مهرداد صدیقیان

موسیقی: فردین خلعتبری

فیلم‌ برداری: مهدی جعفری

تدوین: کیومرث پوراحمد و بهرام دهقان

فیلم «اتوبوس شب» درباره چیست؟ و در کارنامه بلند بالای کیومرث پور احمد چه جایگاهی دارد؟

«اتوبوس شب» را کیومرث پوراحمد، پس از انبوهی فیلم ساخته است، که در میان آنها، «لنگرگاه»، «خواهران غریب»، «گل یخ»، «شب یلدا» و البته مجموعه موفق «قصه های مجید» از بقیه مطرح ترند.

فیلم سینمایی «اتوبوس شب» یکی از آثار موفق و البته متفاوت سینمای جنگ است؛ زیرا به بخشی از جنگ پرداخته که کمتر فیلمسازی به سراغ آن رفته است. این فیلم درباره جابجایی اسیران عراقی است و جزو معدود فیلمهایی است که طی موقعیتی باور پذیر به مواجهه رزمندگان ایرانی و عراقی پرداخته است

فیلم «اتوبوس شب» فیلمنامه محکمی دارد و پور احمد آنرا تا نهایی شدن، پنج بار بازنویسی کرده است؛ از همه مهمتر اینکه این فیلم یکی از اقتباس های قابل اعتنای سینماست؛ این فیلم بر اساس کتاب «داستانهای شهر جنگی» نوشته حبیب احمدزاده ساخته شده است که احمد زاده خود نیز نگارش فیلمنامه را به عهده داشته است.

فیلم «اتوبوس شب»، درباره نوجوانی به نام عیسی(مهرداد صدقیان) است که به اتفاق همرزم مجروحش (امیرمحمد زند) مسئولیت چهل اسیر عراقی را به عهده دارد و قرار است آنها را از از آبادان به بندر ماهشهر ببرد که در میانه راه اتفاقاتی ماجرا را تحت تأثیر قرار می دهد.

خسرو شکیبایی در این فیلم راننده اتوبوسی کارکشته و خسته است که دو همرزم ایرانی را همراهی می کند و وظیفه جابجایی آنها و اسرا را به عهده دارد. شکیبایی با آن صدای خشدار و زیرپوش و عینک ته استکانی اش به طرز ماندگاری خوب بازی کرده است. در میان عراقی ها اسیری هست که هویتی ایرانی عراقی دارد و محمدرضا فروتن بازی اش کرده و تلاشش برای متفاوت بودن در نقشی غیر اصلی تا حدودی به ثمر نشسته است.

در نهایت یک دستی و هم ریتمی بازیگران به اضافه کارگردانی منحصر به فرد کیومرث پور احمد و عواملش در فضای کوچک اتوبوس (که بیشتر لوکیشن های فیلم را به خود اختصاص داده است)، «اتوبوس شب» را به اثری متفاوت تبدیل کرده است.

فیلم سینمایی «اتوبوس شب» در بیست و پنجمین دوره جشنواره فیلم فجر اکران شد، اما جوایز زیادی کسب نکرد، جز اینکه زنده یاد خسرو شکیبایی دیپلم افتخار بهترین بازیگر Actor نقش اول مرد را گرفت و فیلم، سیمرغ بلورین بهترین «آنونس» را برد.

کیومرث پور احمد پس از ساخت فیلم «اتوبوس» فیلم «پنجاه قدم آخر» را بازهم با موضوع جنگ ساخت و در آن به زندگی واقعی

یکی از نیروهای اطلاعات لشکر زرهی «نجف اشرف» در عملیات «والفجر ۴» پرداخت و بابک حمیدیان نقش اصلی اش بود.

«کفش هایم کو» آخرین ساخته کیومرث پوراحمد است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

 

کدخبر: 311119 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟