اد بزن پول بگیر ! / شگرد نخ نما شده برای انتخابات 1400

 رئیس پلیس فتای خراسان‌رضوی 2شگرد جدید شیادان فضای مجازی را تشریح کرد.

به گزارش رکنا، وارد نرم افزارهای محبوبش که می شود، ناگهان خودش را درون گروهی جدید با هزاران عضو می بیند. اعضایی که برای کار نکرده دستمزدهای خوبی گرفته اند.

او کمی گروه جدید را سبک و سنگین می کند تا متوجه می شود که چطور تنها با دعوت از دوستان و آشنایانش می تواند کسب درآمد کند. او نیز مانند بسیاری از دیگر افراد چشم بسته به عضو کردن تعداد زیادی از دوستان و آشنایانش در این گروه که ظاهرا حامی یکی از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری هستند، اقدام می کند. بعد برای دریافت مبالغی که گردانندگان گروه مدام به آن اشاره می کنند، پیام می دهد، اما خبری نمی شود. تمام پیگیری های او مساوی با هیچ است و به منظور انتقام گرفتن از گردانندگان این گروه مجازی، از گروه خارج می شود.

ماجرای ایجاد ابرگروه ها در شبکه های اجتماعی که ظاهرا در حمایت از نامزدهای احتمالی انتخابات ریاست جمهوری ایجاد می شوند و با عنوان « اد بزن، پول بگیر» نیز شناخته می شوند، از شگردهای نخ نمایی است که با رسیدن به ایام انتخابات 1400 دوباره پررنگ می شود.

شگرد جدید کلاهبرداران برای انتخابات 1400

به گفته رئیس پلیس فتای خراسان رضوی، گردانندگان این گروه ها در شبکه های اجتماعی با ترفند جذب مخاطب به دنبال کلاهبرداری از شهروندان هستند و معمولا این گونه به کاربران خود القا می کنند که در ازای دعوت تعداد مشخصی کاربر به گروه، مبالغی به حساب آنان واریز می شود.

سرهنگ جواد جهانشیری افزود: این درحالی است که در این گروه ها ممکن است برای تعداد محدودی از افراد مبالغی واریز شود، اما به تمامی کاربران پولی داده نمی شود و اگر رسید پولی هم برای کاربر صادر شود، جعلی است که یا به وسیله نرم افزارهای رسیدساز صادر شده و یا فتوشاپی است.

وی با بیان اینکه، این گروه ها بیشتر اوقات با سوءاستفاده از عناوین برخی از بانک ها و کارخانه‌ها سعی در جلب اعتماد کاربران دارند، بیان کرد: به هیچ عنوان از کانال ها و گروه هایی که ادعا دارند از کاندیدای خاصی یا جریان خاص سیاسی حمایت می کنند فریب نخورده، اطلاعات هویتی خود را برای آن ها ارسال نکنید و از واریز وجه به عنوان کمک به ستاد انتخاباتی برای آن ها خودداری کنید.

جهانشیری درباره دیگر شگردهای به کار رفته در این گروه ها تصریح کرد: احتمال ارسال درگاه های بانکی فیشینگ برای کاربران وجود دارد که در صورت کلیک بر روی آن و انجام عملیات بانکی برای واریز وجه، اطلاعات بانکی آن ها به سرقت رفته و گرفتار یک کلاهبرداری مالی می شوند.

واتس آپ صورتی را نصب نکنید

یکی دیگر از شگردهایی که گوشی های تلفن همراه یا سیستم های شهروندان را به بدافزارهای مخربی آلوده می کند، با عنوان «واتس آپ صورتی» شناخته می شود.

رئیس پلیس فتای خراسان رضوی در این باره توضیح داد: ویروس جدیدی که خود را به عنوان نسخه جدید واتس آپ جا زده، در گروه های این پیام رسان در حال دست به دست شدن است. این ویروس که در قالب لینک فعال سازی تم صورتی واتس آپ مشاهده شده، در حقیقت از سوی هکر ها برای سرقت حساب کاربری افراد استفاده می شود.

جهانشیری با اشاره به اینکه گزارش های رسیده به ما نشان می دهد که افراد با نصب این نسخه اکانت خود را از دست می دهند، بیان کرد: اگر روی لینک ارائه شده با عنوان واتس آپ صورتی ضربه زده و متوجه رفتارهای عجیبی در حساب کاربری خود شدید، با اقداماتی فوری می توانید از خطر این ویروس در امان بمانید.

وی ادامه داد: در اولین گام، سریع این واتس آپ صورتی را حذف کنید و بعد پیوند تمامی نسخه های وب واتس آپ را با اکانت خود از بین ببرید. در ادامه کش مرورگر خود را از بخش تنظیمات پاک کنید. و مجوزها و دسترسی همه نرم افزارهای خود را بررسی کنید و اگر مورد مشکوکی بود، آن را غیرفعال کنید.

به خطر افتادن تصاویر و فایل های شخصی ، مشاهده و سرقت اطلاعات حساب از مهم ترین خطرات استفاده از این نسخه های جعلی است که البته شرکت سازنده نرم افزار واتس آپ نیز در گزارش هایی با هشدار به شهروندان اعلام کرده است که «واتس آپ پینک» یا «واتس آپ گلد» هم نوعی از همین بدافزارهاست که خود را به جای واتس آپ واقعی جا می زند.آخرین قیمت های بازار ایران را اینجا کلیک کنید.

محمد جواد ابوعطا

کدخبر: 683542 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟