نگاهی به زندگی یوکو تاناکا اوشین ایرانی‌ها

طرفداران سریال‌های تلویزیونی که سلانه‌سلانه به میان‌سالی نزدیک می‌شوند ممکن است یوکو تاناکا را نشناسند اما بدون شک اوشین تانوکورا را به‌خوبی می‌شناسند.

اوشین تانوکورا نام شخصیت اصلی سریال فراموش‌نشدنی سال‌های دور از خانه بود که در دهه ۶۰ شمسی از صدا و سیما پخش شد و مخاطبین زیادی را پای تلویزیون‌ها نشاند و ساعت‌های خوب و خوشی را برای آن‌ها فراهم کرد.

یوکو تاناکا

نگاهی به زندگی یوکو تاناکا اوشین ایرانی‌ها

یوکو تاناکا اوشین: یوکو تاناکا نام هنرپیشه اصلی این سریال است که ما بیشتر او را با نام اوشین می‌شناسیم. اوشین در این سریال نقش یک زن سخت‌کوش و خستگی‌ناپذیر را بازی می‌کرد که سرد و گرم روزگار را چشیده بود و پس از رسیدن به موفقیت و ثروت، خاطرات دوران سخت زندگی‌اش را از کودکی تا بزرگسالی برای نوه‌اش و مخاطبین تعریف می‌کند.

اگر شما هم از سریال‌بین‌های قدیمی باشید بدون شک سال‌های دور از خانه را دیده‌اید. جوان‌ها و نوجوانان امروزی نیز ممکن است نام این سریال را نشنیده‌ باشند اما قطعاً نام اوشین به گوش آن‌ها خورده و خاطرات این سریال را از گوش بزرگ‌ترهای خود شنیده‌اند. در همین بین شایعه‌ای مبنی بر فوت یوکو تاناکای دوست‌داشتنی در رسانه‌های ایرانی منتشر شد.

خوش‌بختانه این خبر، شایعه‌ای بیش نبود و یوکو تاناکا که این روزها ششمین دهه از عمر خود را پشت‌سر می‌گذارد، سر حال و غبراق است و به زندگی ادامه می‌دهد. یادآوری نام اوشین برای ایران‌ها باعث شد تا بر آن شویم نگاهی به زندگی یوکو تاناکا، اوشین ایرانی‌ها داشته باشیم و ببینیم این بازیگر محبوب برای رسیدن به موفقیت چه مسیری را پیموده است.

یوکو تاناکا

یوکو تاناکا اوشین: یوکو زاده هشتم اردیبهشت ماه سال ۱۳۳۴ است و از دانشگاه مِیجی (Meiji) ژاپن فارغ‌التحصیل شده، وی فعالیت هنری خود را رسما از سال ۱۳۵۸ با ایفای نقشی در سریال Sister Ma شروع کرد و سپس در کارتون معروف بابا لنگ دراز، اثر جین وبستر که برای ایرانی‌ها نیز کاملاً شناخته است صداپیشگی جودی ابوت را بر عهده گرفت. سپس در سال ۱۳۶۰ در اولین فیلم سینمایی خود با نام Eijanaika حضور پیدا کرد. مدتی بعد نیز در فیلمی دیگر ساخته Hokusai به ایفای نقش پرداخت.

این آثار اسم و آوازه یوکو تاناکا را بر سر زبان‌ها انداخت و در همان سال جایزه بهترین بازیگر مکمل زن و بهترین بازیگر تازه‌وارد را از جشنواره Japan Academy برای یوکو به دنبال داشت.

یوکو بدون اینکه وقت تلف کند به‌سرعت دوباره به تلویزیون بازگشت و در سریال دیگری با نام Making Memories حضور پیدا کرد. این سریال داستان سه زن کارمند ۲۵ ساله را روایت می‌کرد.

یوکو تاناکا اوشین: در سال ۱۳۶۱ یوکو تاناکا در فیلم سینمایی The Rape ساخته Yōichi Higashi حاضر شد و ایفای نقش در این فیلم یک بار دیگر وی را نامزد جایزه بهترین بازیگر زن در مراسم Japan Academy کرد. یوکو تاناکا در ادامه ترجیح داد برای تغییر روحیه و همچنین اثبات توانایی خودش در نقش‌های کمدی، در سریال Torajirō در نقش زنی خنده‌رو با نام کِیکو حاضر شود. یک سال بعد یوکو تاناکا را در یک فیلم جنایی با نام Amagi Pass شاهد بودیم.

یوکو تاناکا

موفقیت‌های این فیلم باعث شد تا آوازه نام یوکو تاناکا به بیرون از مرزهای ژاپن نیز کشیده شود و لس‌آنجلس تایمز از تاناکا به‌عنوان بازیگری با استعداد و زیبارو نام برد. جایزه‌های بین‌المللی Blue Ribbon و Kinema Junpo، از دیگر دستاوردهای یوکو تاناکا بود.

یوکو تاناکا اوشین: اوشین پله‌های ترقی را دو تا یکی طی کرد و به محبوبیت خوبی رسید. در همین حین شبکه معروف NHK ژاپن بمناسبت جشن ۳۰ سالگی قرار شد تا سریالی با نام اوشین را آماده پخش کند و یوکو تاناکا را برای ایفای نقش جوانی اوشین در نظر گرفت.

سریال اوشین که در میان ما ایرانی‌ها با نام سال‌های دور از خانه شناخته می‌شود به‌صورت ۳۰۰ قسمت ۱۵ دقیقه‌ای ساخته شد و از فروردین‌ماه ۱۳۶‍۱ تا اسفند ۱۳۶۲ در شبکه NHK ژاپن پخش گردید.

این سریال در زمان پخش توانست امتیاز ۶۲.۹ درصد را از جانب بینندگان بدست آورد. چنین امتیازی تاکنون در میان تمامی سریال‌های ژاپنی بی‌سابقه بوده است و به همین دلیل سریال اوشین به‌عنوان محبوب‌ترین سریال تاریخ ژاپن شناخته می‌شود.

این سریال در کنار ژاپن در دیگر کشورها نیز موفقیت زیادی پیدا کرد و پس از پخش در چین بسیاری از پدران نام تاناکا را برای فرزندانشان انتخاب کردند. یوکو پس از درخشیدن در سریال اوشین دست از تلاش بر نداشت و کار خود را با حضور در یک فیلم کمدی ژاپنی با نام Capone Cries a lot a ادامه داد.

یوکو تاناکا

این فیلم توسط شرکت Shochiku در سال ۱۳۶۳ در ژاپن پخش شد و یک فیلم دیگر نیز در این سال از یوکو تاناکا با نام Demon شاهد بودیم. تاناکا برای هر دو فیلم نامزد دریافت بهترین بازیگر مکمل زن از جشنواره Japan Academy شد.

یوکو تاناکا اوشین: پس از حضور در این فیلم‌ها، تاناکا تلویزیون را به سینما ترجیح داد و ده سال بعد را در تعداد زیادی از سریال‌های تلویزیونی ایفای نقش کرد که حضور در سریال تاریخی As If In Flight که در سال ۱۳۶۸ پخش شد را می‌توان یکی از موفق‌ترین آن‌ها دانست.

سپس در سال ۱۳۶۶ با فیلم Children on the Island به دنیای سینما بازگشت، این فیلم به جامعه سینمای جهان معرفی شد و نقد‌های بین‌المللی مثبتی دریافت کرد. لس‌آنجلس تایمز نیز بازی یوکو تاناکا را در این فیلم تحسین کرد. موفقیت‌های تاناکا ادامه پیدا کرد تا در سال ۱۳۶۷ اوج بازیگری خود را در اقتباسی ژاپنی از رمان بلندی‌های بادگیر به نمایش گذاشت.

این هنرپیشه پرتوان ژاپنی در سال ۲۰۰۰ دوباره به سمت سریال‌های تلویزیونی تمایل پیدا کرد و در یک سریال تاریخی محصول شبکه NHK نقش یکی از ملکه‌های تاریخ ژاپن را در سریال The Pleiades به عهده گرفت. یوکو نقش ملکه تزی شیء را که در بانویی بسیار قدرتمند و مدبر بود را به خوبی به تصویر کشید و پخش این سریال در چین و ژاپن محبوبیت یوکو تاناکا را بیشتر از گذشته کرد.

یوکو درس‌های زیادی از شخصیت اوشین در این سریال گرفته است و همانند اوشین، هنرمندی بسیار سخت‌کوش و پرتلاش است و هرگز از پا ننشسته و حتی اکنون که به دوران بازنشستگی نزدیک می‌شود باز هم در صحنه حضور دارد و شمار مجموع آثار سینمایی و تلویزیونی یوکو تاناکا به بیشتر از ۴۰ اثر می‌رسد.

یوکو تاناکا

یوکو تاناکا اوشین: یوکو تاناکا همانند اوشین در سریال سال‌های دور از خانه، زنی سخت‌کوش و کم‌حاشیه است و به‌رغم اینکه یکی از ستاره‌های سینما و تلویزیون ژاپن شناخته می‌شود اما هرگز حاشیه‌ خاصی نداشته است و ترجیح می‌دهد وقت و تمرکز خود را به کار اختصاص دهد.

یوکو در سال ۱۳۶۱ در صحنه فیلم The Expert با دیگر بازیگر معروف ژاپنی کنجی ساوادا آشنا شد. مدتی بعد این دو بازیگر باز هم در برای حضور در فیلم Capone Cries Alot در کنار هم قرار گرفتند. و همین همکاری باعث آشنایی و عشق و دلدادگی این دو هنرپیشه به یکدیگر شد.

از قضای روزگار کنجی ساوادا در آن زمان متاهل بود و با خواننده‌ای ژاپنی با نام Emi Ito ازدواج کرده بود اما این ازدواج دیری نپایید و ساوادا از این خواننده در سال ۱۳۶۶ جدا شد و یک سال بعد با یوکو تاناکا ازدواج کرد. این زوج هنرمند برخلاف بسیاری از زوج‌های سلبریتی که پیوند ازدواج آ‌نها دوامی نمی‌آورد سالیان سال است که در کنار هم با خوشبختی زندگی می‌کنند.

سریال سال‌های دور از خانه، اوشین و ایرانی‌ها

یوکو تاناکا اوشین: امکان ندارد به یوکو تاناکا اشاره کنیم و یادی از سریال سال‌های دور از خانه نداشته باشیم به همین دلیل خاطراتی شیرین از این سریال را با شما در میان می‌گذاریم و به نکته‌های جالب از آن اشاره می‌کنیم که مطالعه آن‌ خالی از لطف نیست.

قدیمی‌ها به‌خاطر دارند که سال ۱۳۶۵ پخش سریال سال‌های دور از خانه در ایران شروع شد، این سریال که سختی و مصائب زندگی اوشین را به نمایش می‌گذاشت به‌‌سرعت جای خودش را در میان دل ایرانی‌ها باز کرد و شنبه‌ شب‌ها، زمان پخش سال‌های دور از خانه، کمتر مغازه‌ای باز پیدا می‌شد و همه برای دیدن اوشین به منازل خود می‌رفتند.

در آن زمان‌ سایه بمباران و جنگ کشور را فرا گرفته بود اما محبوبیت اوشین به اندازه‌ای بود که بسیاری از خانواده‌ها تلویزیون‌های کوچکی که با باتری کار می‌کرد خریده بودند تا بمباران و قطعی برق جلوی تماشای این سریال را نگیرد. اوشین نماد تحمل و پشتکار است و داستان قسمت‌های اول سریال در منطقه‌ای بسیار سرد روایت می‌شود.

دست بر قضا زمستان سال ۶۵ ، هوای بسیار سردی را برای ایرانی‌ها به دنبال داشت و علاقه‌مندان این سریال با قرار دادن خود به جای اوشین سعی در تحمل سرما و سختی‌های این زن سختکوش ژاپنی داشتند.

مدتی بعد از پخش این سریال نیز شاهد نام‌گذاری مغازه‌ها و کالاهای مختلف با نام اوشین بودیم. جالب است بدانید در آن زمان مغازه‌های زیادی وجود داشت که لباس‌های دست‌دوم از خارج کشور وارد و در داخل به‌فروش می‌رساندند.

این فروشگاه‌های لباس دست‌دوم توسط مردم با نام فروشگاه‌های تانوکورا نام‌گذاری شدند. تانوکورا نام فروشگاه‌های زنجیره‌ای بود که اوشین در سریال سال‌های دور از خانه نام‌‌گذاری کرده بود. جالب است بدانید هنوز هم پس از گذشت چند دهه، لباس‌ دست‌دوم خارجی را با نام لباس‌های تانوکورا می‌شناسیم.

نگاهی به زندگی یوکو تاناکا اوشین ایرانی‌ها

یوکو تاناکا

یوکو تاناکا اوشین: سریال سال‌های دور از خانه یکی از شاهکارهای دوبله ایران نیز بود و سرکار خانم ژاله علو، صداپیشگی راوی این سریال را بر عهده داشتند و خانم فهیمه راستکار، صداپیشه دوران پیری اوشین بودند. صداپیشگی جوانی‌های اوشین به خانم مریم شیرزاد واگذار شد و سعید مظفری نیز در این سریال نقش ریوزو، همسر اوشین را صداپیشگی کرد تا سریال سال‌های دور از خانه به یکی از جاودان‌ترین آثار دوره طلایی دوبله ایران تبدیل شود.

داستان این سریال به‌اندازه‌ای غنی و پرمحتوا بود که حتی حجت الاسلام و المسلمین سید علی خامنه ای، رهبر گرانقدر ایران نیز در اعضای مجمع نویسندگان مسلمان که در سال ۱۳۷۰ برگزار شد به این سریال اشاره کردند و موفقیت سال‌های دور از خانه را مطابق با واقعیت بودن آن شمردند. حتی از زبان حاج احمد آقا نیز نقل قول شده است که امام خمینی کبیر، بنیانگذار جمهوری اسلامی، این سریال را دنبال می‌کردند.

در پایان پیشنهاد می‌کنیم اگر شما هم از آن سریال‌‌بین‌های قدیمی هستید و خاطره خوشی از سریال سال‌های دور از خانه دارید یا اینکه اطلاعات دیگری از یوکو تاناکا در ذهن شماست که ما به آن‌ها اشاره‌ای نکردیم، در قسمت نظرات ما و سایر کاربران را در جریان این موارد قرار دهید.

وبگردی