افراد ضعیف آب انار بنوشند / طرز تهیه آب انار خانگی

به گزارش رکنا، نوشیدن آب انار موجب افزایش انرژی و خونسازی می شود. انار سرشار از آنتی اکسیدان است. ویتامین C آب انار فوق العاده است. این نوشیدنی پاییزی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. آب انار تصفیه کننده خون است. در کاهش کلسترول خون و بیماری های قلبی نیز موثر است.

آب انار به داشتن خواص درمانی معروف است و افراد از زمان‌های قدیم آن را مصرف می‌کردند. این نوشیدنی به‌طور طبیعی شیرین بوده و سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها، فیبر، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فلاونول‌ها است. انار بومی کشور ایران است و طرفداران زیادی دارد. می‌توانید آب انار را بگیرید و آن را به‌عنوان یک نوشیدنی سالم، مقوی و خوش‌رنگ نوش جان کنید. در مقاله‌ای که تهیه کرده‌ایم، قرار است شما را با 19 نمونه از خواص آب انار برای سلامتی بدن آشنا کنیم، ارزش غذایی آن را در اختیارتان قرار دهیم و طرز درست کردن آب انار خانگی را به شما یاد دهیم. تا پایان مقاله در کنار ما باشید.

ارزش غذایی آب انار

آب انار تازه بسیاری مقوی است و ویتامین‌ها، مواد معدنی، اسیدهای چرب و فیبر دارد. جالب است بدانید که این نوشیدنی کلسترول ندارد و حاوی کالری کمی است. ۱۰۰ گرم آب انار تازه ۵۴ کالری، ۰٫۱۵ گرم پروتئین، ۱۳٫۱۳ گرم کربوهیدرات، ۰٫۱ گرم فیبر غذایی و ۱۲٫۶۵ گرم قند دارد.

آب انار غنی از مواد مغذی از جمله ‌ویتامین A، تیامین، نیاسین، فولات، ریبوفلاوین، پتاسیم، منیزیم، زینک (روی) و کلسیم است. علاوه بر این حاوی اسیدهای ارگانیک مانند اسید آسکوربیک، اسید سیتریک و فوماریک اسید، همچنین اسید آمینه‌هایی مثل پرولین، والین و متیونین است.

19 خاصیت آب انار برای سلامتی بدن

آب انار فواید متعددی برای سلامتی بدن دارد که در ادامه تعدادی از آن‌ها را در اختیارتان قرار داده‌ایم.

۱. به درمان سرطان پوست کمک می‌کند

بعضی از محصولات مراقبت از پوست حاوی انار هستند، چون این میوه‌ی خوش‌رنگ در محافظت از پوست فواید زیادی دارد. انار سرشار از آنتی‌اکسیدان‌ها است و از سلول‌ها در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از اشعه‌های فرابنفش B محافظت می‌کند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید و عوامل محیطی از جمله علل اصلی ابتلا به سرطان پوست به شمار می‌روند.

اشعه‌های UVB به‌طور ویژه اثرات بسیار مخربی روی پوست دارند. اشعه‌های UVB می‌توانند منجر به آسیب به DNA، تحریک و التهاب پوست شوند. نشان داده شده که آب انار از پوست در برابر پیری ناشی از اشعه‌های UVB حفاظت می‌کند. این نوشیدنی می‌تواند در درمان سرطان پوست اثرگذار باشد.

در یک مطالعه‌ی حیوانی محققان آب انار را روی پوست موش‌ها مالیدند. نتایج این مطالعه نشان داد که آب انار می‌تواند به پیشگیری از سرطان پوست کمک کند. هرچند به مطالعات دقیق‌تری در این زمینه نیاز است. آب انار به غیر از اینکه با سرطان مبارزه می‌کند، ممکن است بروز علائم پیری مانند چین‌وچروک و خطوط ظریف روی پوست را به تأخیر بیندازد.

همچنین بعضی از مطالعات نشان می‌دهند که دانه‌های انار و روغن آن می‌توانند از طریق کمک به بازسازی ایپدرم‌، به فرآیند ترمیم پوست سرعت ببخشد.

۲. به کاهش وزن کمک می‌کند

شواهد عنوان می‌کنند که انار روی کاهش وزن اثرات مثبتی دارد. علت این موضوع وجود فیبر در آن است. مطالعات همچنین به این نتیجه رسیده‌اند که انار و آب انار می‌توانند نقش مهمی در کاهش چربی بدن داشته باشند. هرچند باید مطالعات انسانی بیشتری در زمینه‌ی نقش آب انار در پیشگیری از اضافه وزن انجام شود. در مطالعه‌ی حیوانی انجام شده روی موش‌ها نشان داده شد که آب انار به چربی‌سوزی کمک کرد.

۳. برای زنان باردار مفید است

زنان باردار می‌توانند از خواص آب انار برای کاهش عوارض بارداری بهره ببرند. بعضی از تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که آب انار می‌تواند استرس اکسیداتیو را در جفت جنین کاهش دهد. در نظر داشته باشید که برای تأیید این موضوع به تحقیقات بیشتری نیاز است.

۴. از سرطان روده‌ بزرگ پیشگیری می‌کند

جلوگیری از سرطان روده‌ی بزرگ را هم می‌توانیم در فهرست خواص آب انار قرار دهیم. نوشیدن آب انار ممکن است عوامل خطر مرتبط با سرطان روده‌ی بزرگ را کاهش دهد. ترکیبات موجود در آب انار مانند تانن‌ها و اسید الاژیک از تکثیر سلول‌های سرطانی پیشگیری می‌کنند.

تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که الاجیتانن موجود در آب انار هم می‌تواند نقش مهمی در جلوگیری از سرطان روده‌ بزرگ داشته باشد. جالب است بدانید که این نوشیدنی به پیشگیری از سرطان ریه هم کمک می‌کند. آب انار را به‌طور منظم مصرف ‌کنید تا از خواص آن بهره‌مند شوید.

۵. بیماری کبد چرب را درمان می‌کند

    دانه‌های انار استرس اکسیداتیو و التهاب را کاهش می‌دهند که این موضوع در مبارزه با بیماری کبد چرب اثرگذار است.

در مطالعه‌ی حیوانی انجام شده روی موش‌های صحرایی نشان داده شد که مصرف منظم انار از بیماری کبد چرب غیرالکلی پیشگیری می‌کند. محققان در یک مطالعه‌ حیوانی دیگر به این نتیجه رسیدند که آب انار از کبد و سایر اندام بدن محافظت می‌کند.

۶. گرفتگی عروق را برطرف می‌کند

آب انار غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها و پلی‌فنول‌ها است. تحقیقات نشان می‌دهند که این ترکیبات در رفع گرفتگی عروق مفید هستند. آرتریواسکلروز بیماری است که باعث می‌شود رگ‌های خونی موجود در عروق به دلیل تجمع پلاک باریک شوند.

یک مطالعه به این نتیجه رسید که آب انار فرآیند سنتز نیتریک اکسید را بهبود می‌بخشد و از نیتریک اکسید در برابر آسیب اکسیداتیو محافظت می‌کند. این موضوع در بهبود بیماری آرتریواسکلروز مفید است. در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد بیماران مبتلا به آرتریواسکلروز که آب انار مصرف کردند، بهبود بیماری خود را تجربه کردند.

۷‌. از بیماری‌های قلبی و عروقی پیشگیری می‌کند

از انار و ترکیبات قوی موجود در آن برای درمان بیماری عروق کرونر قلب و فشار خون بالا استفاده می‌شود. فشار خون بالا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد. دانشمندان باور دارند که آب انار فشار را در سلول‌های اندوتلیال کاهش می‌دهد. بیماری‌های قلبی و عروقی می‌توانند در اثر عوامل مختلف رخ دهند.

۸. سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد

انار حاوی مقدار زیادی پلی‌فنول و آنتی‌اکسیدان‌های دیگر است. میزان پلی‌فنول‌ها و آنتی‌اکسیدان‌های موجود در انار سه برابر بیشتر از چای سبز است. این آنتی‌اکسیدان‌ها می‌توانند سطح کلسترول بد خون را کاهش دهند. در یک مطالعه روی بیماران مبتلا به فشار خون بالا نشان داده شد بیماران بعد از مصرف آب انار کاهش سطح کلسترول بد (LDL) را تجربه کردند.

محققان در یک مطالعه‌ی حیوانی به این نتیجه رسیدند که آب انار میزان لیپید یا چربی خون را کاهش می‌دهد. همچنین نشان داده شده که فیتواسترول‌های موجود در آب انار می‌توانند کلسترول بد سرم را کاهش دهند.

۹. به درمان سرطان پروستات کمک می‌کند

تحقیقات انجام شده روی انسان‌ها و حیوانات نشان می‌دهند که آب انار می‌تواند در بهبود سرطان پروستات مفید باشد. شواهد عنوان می‌کنند که الاژیک اسید، لوتئولین و پونیسیک اسید موجود در آب انار از پیشرفت سرطان پروستات پیشگیری می‌کنند.

۱۰. فشار خون را کاهش می‌دهد

مطالعات نشان می‌دهند که آب انار در کاهش فشار خون مفید است. مصرف منظم آب انار می‌تواند هم فشار خون سیستولیک و هم فشار خون دیاستولیک را کاهش دهد. یافته‌های جمع‌آوری شده از مطالعات حیوانی و بالینی نشان می‌دهند که نوشیدن آب انار می‌تواند فشار خون را هم در کوتاه‌مدت و هم در بلندمدت کاهش دهد.

۱۱. در بهبود باروری و افزایش سطح تستوسترون مفید است

انار برانگیزاننده‌ی نیروی جنسی است. شواهد نشان می‌دهند که نوشیدن آب انار طبیعی به‌صورت منظم استرس را کاهش می‌دهد، سطح کورتیزول (هورمون استرس) را در بدن کم می‌کند، سلامتی بدن را افزایش می‌دهد و میل جنسی را در زنان و مردان بالا می‌برد.

محققان در مطالعات انجام شده روی موش‌های صحرایی به این نتیجه رسیدند که این نوشیدنی کیفیت اسپرم را بهبود می‌بخشد و سطح تستوسترون را بالا می‌برد.

۱۲. سنگ کلیه را درمان می‌کند

چندین مطالعه بین استرس اکسیداتیو و شکل‌گیری سنگ کلیه ارتباط برقرار کرده‌اند. همان‌طور که در بالا ذکر کردیم، آب انار می‌تواند با استرس اکسیداتیو مبارزه کند. یک مطالعه نشان داد که مصرف آب انار می‌تواند فوق اشباع شدن کلسیم اگزالات را کاهش دهد. یک مطالعه‌ی دیگر به این نتیجه رسید که آب انار از کلیه‌ها در برابر شکل‌گیری کریستا‌ل‌ها محافظت می‌کند.

۱۳. به درمان دیابت کمک می‌کند

درمان دیابت را هم می‌توانیم در فهرست خواص آب انار جای دهیم. مطالعات منتشر شده نشان می‌دهند که آب انار استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد که می‌تواند روی دیابت نوع ۲ اثر بگذارد. هرچند باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود. نشان داده شده که بعضی از ترکیبات ارگانیک موجود در انار ضددیابت هستند. این ترکیبات شامل گالیک اسید، اورسولیک اسید و اولئانولیک اسید می‌شوند.

۱۴. آرتریت را مدیریت می‌کند

خواص ضدالتهابی آب انار ممکن است اثرات مثبتی روی پوکی استخوان بگذارد. ترکیبات موجود در انار می‌توانند آنزیم‌هایی که منجر به پوکی استخوان می‌شوند را مسدود کنند. آرتریت روماتوئید که در آن فرد دچار التهاب، گرفتگی و درد مفصلی می‌شود را می‌توان با مصرف آب انار مدیریت کرد. اگرچه این ادعا باید بیشتر بررسی شود، اما مطالعات حیوانی انجام شده روی موش‌ها نشان می‌دهند که آب انار اثرات مثبتی روی آرتریت روماتوئید دارد.

۱۵. آلزایمر را درمان می‌کند

یک مطالعه‌ی ۱۵ ماهه عنوان کرد که مصرف آب انار در بلندمدت مانع از التهاب شد و به درمان بیماری آلزایمر کمک کرد. مطالعات دیگر به این نتیجه رسیده‌اند که انار از عصب‌ها محافظت کرده، حافظه را تقویت می‌کند و جلوی از دست دادن حافظه را می‌گیرد.

۱۶‌. احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می‌دهد

مصرف آب انار ممکن است به‌طور بالقوه سرعت پیشرفت سرطان سینه را کاهش دهد یا از پیشرفت آن جلوگیری کند. مطالعات آزمایشگاهی به این نتیجه رسیده‌اند که آب انار می‌تواند تولید استروژن را متوقف کند که این موضوع هم ممکن است به پیشگیری از سرطان سینه کمک کند.

۱۷. سلامت دهان و دندان را بهبود می‌بخشد

مطالعاتی که به‌تازگی انجام شده‌اند نشان می‌دهند که انار به‌طرز چشمگیری لثه‌ها را مستحکم کرده و دندان لق شده را سفت می‌کند. علاوه بر این به دلیل اینکه این نوشیدنی خواص ضدمیکروبی دارد، در مبارزه با باکتری‌های دهان اثرگذار است.

تحقیقات به این نتیجه رسیده‌اند که دانه‌های انار می‌توانند اثرات مثبتی روی میکروارگانیزم‌های پلاک دندان داشته باشند. در یک مطالعه‌ی دیگر نشان داده شد ژل درست شده با انار در درمان ورم لثه مفید بود.

۱۸. سلامت دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد

دانه‌‌های انار حاوی ویتامین‌های ب کمپلکس هستند که در افزایش سلامت دستگاه گوارش فوایدی دارند. این ویتامین‌ها به بدن در تبدیل چربی، پروتئین و کربوهیدرات به انرژی کمک می‌کنند. دانه‌های انار فیبر هم دارند که یک ماده‌ی مغذی مهم برای هضم به شمار می‌رود. فیبر در درمان و پیشگیری از یبوست هم اثرگذار است.

از آنجایی که دانه‌های انار خواص ضدالتهابی دارند، می‌توانند سایر مشکلات گوارشی از جمله کولیت روده (کولیت اولسراتیو) را درمان کنند. به یاد داشته باشید که انار به دلیل اینکه یک میوه‌ی اسیدی با PH ۳ است، می‌تواند بعضی از مشکلات گوارشی مانند سوزش سرمعده، زخم دهان و معده و همچنین بازگشت اسید معده به مری را بدتر کند. به همین علت اگر دچار بیماری‌های ذکر شده هستید، قبل از مصرف آب انار با پزشک مشورت کنید.

۱۹. سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند

آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند موجود در دانه‌های انار در تقویت سیستم ایمنی بدن اثرگذار هستند. مطالعات نشان می‌دهند که آنتی‌اکسیدان‌های انار می‌توانند به‌طرز مؤثری با باکتری‌ها و ویروس‌هایی مبارزه کنند که سلامت بدن را تحت تأثیر قرار می‌دهند.

علاوه بر این انار بیماری‌های‌ ناشی از ضعف سیستم ایمنی بدن را درمان می‌کند. به اطلاعات بیشتری در این زمینه نیاز داریم، با این حال یک مطالعه عنوان کرد که انار ممکن است به درمان بیماری انسدادی مزمن ریه کمک کند.

عوارض جانبی آب انار

آب انار اگر به میزان متعادل مصرف شود، خطری برای سلامتی بدن ندارد. البته باید تحقیقات بیشتری درباره‌ی عوارض جانبی آب انار انجام شود. همان‌طور که در بالا اشاره کردیم، آب انار می‌تواند فشار خون را کاهش دهد. اگر در مصرف آب انار زیاده‌روی کنید، فشار خونتان خیلی پایین می‌آید.

کسانی که داروهای کاهنده‌ی فشار خون را مصرف می‌کنند، نباید آب انار بنوشند. علاوه بر این آب انار غنی از پتاسیم است و مصرف زیاد آن ممکن است منجر به بالا رفتن سطح پتاسیم در بدن بعضی از افرادِ در معرض خطر (مانند افراد مبتلا به بیماری کلیوی) شود.

هرچند مطالعات محدودی در این زمینه انجام شده است. در مطالعات حیوانی و آزمایشگاهی نشان داده شده که آب انار با بعضی از داروها تداخل ایجاد می‌کند.

طرز درست کردن آب انار خانگی

درست کردن آب انار خانگی کار سختی نیست؛ بنابراین به جای اینکه از بیرون آب اناری بخرید که از سالم و بهداشتی بودن آن مطمئن نیستید، خودتان آب انار خانگی و تازه درست کنید. پوست انار رسیده قرمز یا قرمز تیره بوده و همیشه نرم و درخشان است. طرز تهیه‌ی آب انار در ادامه آورده شده است.

مواد لازم

    انار: 8 عدد

    چاقو: یک عدد

    کاسه‌ بزرگ: یک عدد

    آب: به مقدار لازم

    مخلوط‌کن

    لیوان: 2 عدد

طرز تهیه

۱‌. انارها را خوب بشویید‌. سپس هر کدام از آن‌ها را از وسط نصف کنید.

۲. مقدار مناسبی از آب سرد را در یک کاسه‌ی بزرگ بریزید و انارهای نصف شده را در کاسه قرار دهید. این کار باعث می‌شود دانه‌های انار راحت‌تر جدا شوند.

۳. همان‌طور که انارها در آب هستند، دانه‌های آن‌ها را جدا کنید. سپس دانه‌های انار را درون مخلوط‌کن بریزید.

۴‌. دانه‌هار انار را چند پالس بزنید. سپس آب انار را از صافی رد کرده و درون لیوان‌ها بریزید. آب انار شما به همین سادگی آماده است. نوش جان.

کلام پایانی

آب انار یک نوشیدنی سالم و مغذی است که می‌تواند شما را با خواص فراوان خود برای سلامتی بدن شگفت‌زده کند. در این مقاله‌ از دیجی‌کالا مگ درباره‌ی خواص آب انار، عوارض جانبی و ارزش غذایی آن با شما صحبت کردیم و در پایان طرز درست کردن آب انار خانگی را آموزش دادیم. با وجود اینکه این نوشیدنی شیرین است اما کالری زیادی ندارد.

بعضی از مطالعات به این نتیجه رسیده‌اند که آب انار در درمان بعضی از بیماری‌ها مفید است. ازجمله خواص آب انار برای بدن می‌توانیم کاهش خطر ابتلا به سرطان سینه، کمک به کاهش وزن، پیشگیری از سرطان روده‌ی بزرگ، درمان بیماری کبد چرب و پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی را نام ببریم. از آنجایی که آب انار روی سطح فشار خون اثر می‌گذارد، جهت مصرف قبل و بعد از عمل جراحی و طی دوران بارداری با پزشک مشورت کنید تا دچار هیچ عارضه‌ی جانبی خطرناکی نشوید.

وبگردی