افزایش طغیان‌ های گوارشی در ایران؛ چطور از خودمان مراقبت کنیم؟

به گزارش رکنا، رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر اعلام کرد: گزارش‌هایی از برخی طغیان‌های بیماری های گوارشی در نقاط مختلف کشور دریافت شده است، اما هنوز هیچ شواهد آزمایشگاهی‌ای که نشان‌دهنده نقش آدنوویروس در این موارد باشد، به دست نیامده است.

دکتر قباد مرادی، مسئول مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، بیان کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهند که وضعیت بیماری‌های گوارشی در کشور همچنان در سطحی مشابه با سال‌های گذشته در همین بازه زمانی قرار دارد. البته در برخی مناطق افزایش‌هایی جزئی و مقطعی مشاهده شده است که خوشبختانه عامل بیماری‌زا در این موارد تاکنون هیچ ارتباطی با آدنوویروس و یا ویروس‌های مشابه نداشته است و حتی در برخی موارد به عوامل غیرویروسی مربوط بوده است.

پدیده‌ای قابل انتظار در فصل گرما

وی خاطرنشان کرد: فصل تابستان به‌طور طبیعی باعث افزایش احتمال بروز بیماری‌های گوارشی می‌شود و این موضوع مسئله‌ای قابل انتظار است. خوشبختانه اقدامات کنترلی لازم برای مدیریت این شرایط در حال اجرا بوده و وضعیت به صورت پیوسته از سوی مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر تحت نظارت دقیق و بررسی‌های آزمایشگاهی تکمیلی قرار دارد.

ضرورت اطلاع‌رسانی دقیق

مرادی بر اهمیت اطلاع‌رسانی دقیق تأکید کرد و از رسانه‌ها و مسئولان حوزه سلامت خواست که منابع خبری خود را به اطلاعات رسمی محدود کنند تا از ایجاد نگرانی‌های غیرضروری در میان مردم جلوگیری شود.

توصیه‌های بهداشتی جهت پیشگیری

وی با اشاره به افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های گوارشی در فصل تابستان ، توصیه‌های زیر را برای ارتقای سطح ایمنی جامعه مهم دانست:

  • شستن مرتب دست‌ها با آب و صابون، به‌ویژه قبل از مصرف غذا و پس از استفاده از سرویس بهداشتی
  • استفاده از آب بهداشتی و ایمن
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی غیرمطمئن و نوشیدنی‌های آلوده
  • شستشوی کامل و ضدعفونی کردن میوه‌ها و سبزیجات پیش از مصرف
  • مصرف غذاهای تازه و کاملاً پخته‌شده
  • اجتناب از نگهداری غذا در دمای محیط برای مدت طولانی
  • آغاز مایع‌درمانی خوراکی در صورت بروز اسهال به جای درمان‌های خودسرانه
  • پرهیز از مصرف آنتی‌بیوتیک بدون تجویز پزشک

اطلاع‌رسانی از منابع رسمی

مرادی تأکید کرد که اطلاع‌رسانی درباره وضعیت بیماری‌ها و سلامت جامعه تنها باید از طریق منابع رسمی به انجام برسد. برای دسترسی به اطلاعات معتبر، وب‌سایت‌های رسمی وزارت بهداشت (www.behdasht.gov.ir) و مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر (icdc.behdasht.gov.ir) معرفی شدند.

  • فیلم تمساح بی‌رحم در برابر لاکپشت‌های بی‌دفاع

اخبار تاپ حوادث

وبگردی