آتش سوزی هولناک جنگل های مریوان / ادامه عملیات ویژه برای مهار آتش سوزی + عکس و جزییات
حوادث رکنا:جنگلهای روستاهای مرزی مریوان در پی تداوم شعلههای گسترده آتش، همچنان در حال سوختن بوده و وسعت حریق گسترده و به حدی است که زمان مهار آن مشخص نیست.
به گزارش رکنا، آتشسوزی در جنگلهای روستاهای مرزی «گمارهلنگ، درهوران و آسنآباد» شهرستان مریوان از ساعت 10 صبح روز پنجشنبه هفته گذشته آغاز شده و با گذشت دو روز همچنان مهار نشده و کماکان روشن و لحظه به لحظه وسعت آتش گسترده میشود.
بر خلاف ادعای مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری کردستان که 70 درصد آتشسوزی در جنگلهای مریوان سطحی، حدود 10 تا 15 درصد تنه درختان را در برگرفته و مابقی آتشسوزی در سرشاخه درختان است، این آتشسوزی عمقی و خسارات فراوانی به دنبال داشته، به طوریکه تاکنون بیش از 200 هکتار از اراضی و تنه درختان زیادی طعمه حریق شده است.
همچنین؛ شیشههای رها شده در این مناطق با متمرکز کردن نور آفتاب مانند ذره بین، احتمال گسترش آتشسوزى درروزهای آینده را افزایش میدهد.
با توجه به وسعت بالای آتشسوزی در این روستاها، جدا از تیمهای اطفا حریق ادارات منابعطبیعی و دستگاههای عضو ستاد مدیریت بحران و گروههای مردمی و بالگرد سپاه؛ نیروهای سپاه، بسیج، ارتش و مرزبانی نیز همچون همیشه بیمنت و بدون هیاهوی رسانهای، وارد عمل شده و برای خاموش کردن این آتش پای کار آمدهاند.
در حال حاضر نیروهای سپاه و ارتش در جنگلهای روستای کولیت-گمارهلنگ به کمک نیروهای منابعطبیعی و مردمی همیار طبیعت در راستای اطفا آتشسوزی کمک میکنند. همچنین بالگرد سپاه نیز که همزمان با غروب روز گذشته به دلیل تاریکی هوا، عملیاتش متوقف شد، اکنون اطفا هوایی حریق را از سر گرفته و در مناطق صعبالعبور و میادین مین مشغول خاموش کردن آتش است.
سعید کریمی، مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان با اشاره به آخرین وضعیت آتشسوزی جنگلهای مریوان اظهار داشت: شب گذشته میزان حریق در دو نقطه روستای «درهوران و کولیت-گمارهلنگ» با فعالیت و تلاشهای تیمهای اطفا حریق ادارات منابعطبیعی، مردم محلی و انجمنهای محیطی و تشکلهای زیستمحیطی اعزامی سراسر استان و کرمانشاه، کاهش پیدا کرد اما با توجه به اینکه رفتار حریق غیرقابل پیشبینی و در منطقه وزش باد و گرمای شدید داریم، باید به صورت مرتب منطقه را پایش کنیم تا حریق مجدد شروع نشود.
وی افزود: نیروهای سپاه، مرزبانی و ارتش نیز جهت اطفای عملیات حریق ورود کرده و بیشتر از 70 نیرو را تنها به منطقهای همچون «درهوران» اعزام کرده و در سایر نقاط نیز بیشتر و به یاری ما آمدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان گفت: برای کمک به عملیات اطفا حریق، بالگرد دوم جمعیت هلال احمر با پیگیریهای استاندار کردستان و دستور وزیر کشور از کرمانشاه وارد مریوان شده و اکنون نیز «نوبخت» معاون وزیر و رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور نیز جهت بازدید میدانی از منطقه درهوران به عنوان یکی از کانونهای آتشسوزی به مریوان آمده است.
وی از انتقال 20 هزار لیتر سوخت مورد نیاز بالگرد از سنندج به مریوان خبر داد و تصریح کرد: این اقدام جهت جلوگیری از هدررفت زمان و و تسریع در عملیات اطفا حریق صورت گرفت که به دلیل شرایط ویژه حمل آن در نوع خود عملیاتی بسیار ویژه و به اذعان خلبان این کار برای نخستین بار در کشور انجام شده است.
کریمی با بیان اینکه کانون اصلی این آتشسوزیها در سه نقطه روستاهای مرزی «گمارهلنگ، درهوران و آسنآباد» بوده اما در برخی نقاط گسترش یافته و به جنگلهای روستاهایی همچون انجیران نیز سرایت کرده است، اذعان کرد: در صورت تداوم وضعیت کنونی آتشسوزی و نیاز، هماهنگی ویژه اعزام بالگرد سوم جهت اعزام به منطقه مریوان صورت گرفته است.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری کردستان در پاسخ به این سؤال که با این شرایط، چه زمانی آتشسوزی مهار میشود؟ توضیح داد: مشخص نیست، چراکه بستگی به شرایط اقلیمی دارد، اما تمام تلاشمان این است که هر چه سریعتر این آتش را خاموش کنیم.
وزش باد و گرمای شدید، صعبالعبوربودن و مینهای جا مانده از دوران جنگ تحمیلی کار مهار آتش در این سه روستای مرزی مریوان را دشوار کرده و وسعت آتشسوزی آنقدر گسترده بوده که تا چند روز قابل کنترل نباشد.
در حال حاضر خسارت وارده نهایی ناشی از آتشسوزی در مراتع و جنگلهای مریوان مشخص نیست و پس از ارزیابی منطقه توسط کارشناسان مشخص خواهد شد اما تداوم هر چه بیشتر این وضعیت تلخ و دلهرهآور، باعث نابودی بیشتر منابعطبیعی و اراضی این شهرستان خواهد شد.
ارسال نظر