مرحله اول بزرگ‌ترین نیروگاه خورشیدی کشور در اصفهان افتتاح شد
حجم ویدیو: 1.75M | مدت زمان ویدیو: 00:01:15

به گزارش رکنا از اصفهان‌‌؛ رئیس‌جمهور مرحلۀ اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه، بزرگ‌ ترین نیروگاه متمرکز خورشیدی کشور به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات را افتتاح کرد.

نیروگاه شهر آفتاب با بهره‌گیری از تکنولوژی ردیاب، امکان حرکت پنل‌ها براساس زاویۀ تابش خورشید را دارد.

طراحی دوطرفۀ پنل‌ها از دیگر ویژگی‌های برجستۀ این نیروگاه است که انرژی تابشی خورشید را هم از سطح رویی و هم از بازتابش نور از سطح زمین دریافت می‌کنند.

IMG_20250710_185439_213وارد مدار شدن ۲۴۰ مگاوات برق خورشیدی فولاد مبارکه تا مهرماه سال جاری

سعید زرندی، مدیرعامل گروه فولاد مبارکه در حاشیه آیین افتتاح فاز اول بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور اظهار کرد: امروز توفیق داریم که با حضور وزیر محترم صنعت، معدن و تجارت و ارتباط زنده‌ای که با ریاست محترم جمهور برقرار خواهد شد، فاز اول نیروگاه خورشیدی ۶۰۰ مگاواتی فولاد مبارکه به ظرفیت ۱۲۰ مگاوات را به بهره‌برداری برسانیم و وارد مدار کنیم.

وی افزود: کل سرمایه‌گذاری این پروژه ۳۰۵ میلیون یورو بوده است؛ همچنین برای بخشی از فاز دوم تاکنون حدود ۵۰۰۰ میلیارد تومان سرمایه‌گذاری انجام شده است.

مدیرعامل گروه فولاد مبارکه ادامه داد: حرکت به‌سوی خود تأمینی به‌عنوان یکی از برنامه‌های جدی فولاد مبارکه است؛ سرمایه‌گذاری‌هایی که فولاد مبارکه در سال‌های گذشته انجام داده تاکنون با احتساب ۱۲۰ مگاواتی که امروز وارد مدار می‌شود، به‌میزان ۸۵۰ مگاوات توانسته‌ایم به‌صورت خودتأمینی وارد مدار کنیم و این در حالیست که تنها ۵۰ مگاوات از شبکه برق سراسری دریافت می‌کنیم.

وی اضافه کرد: دیماند مصرفی برق فولاد مبارکه، هزار و ۶۱۰ مگاوات است؛ در این مدت قطعی‌ها و ناترازی‌های انرژی، چالش‌های جدی برای فولاد مبارکه به وجود آورده که امیدوارم با تدابیری که در نظر گرفته‌ایم بتوانیم با استفاده از برق خورشیدی به سمت تولید فولاد سبز حرکت کنیم؛ این اقدامات از استراتژی‌های مهم فولاد مبارکه بوده و این دستاوردها مژده خوبی برای مردم کشورمان خواهد بود.

زرندی گفت: زمان‌بندی‌ اتمام بزرگترین نیروگاه خورشیدی کشور کاملاً مشخص و برنامه‌ریزی شده و ما برای انتهای تابستان و اوایل مهرماه به‌گونه‌ای برنامه‌ریزی کرده‌ایم که ۱۲۰ مگاوات دیگر را نیز وارد مدار کنیم؛ در حال حاضر پنل‌های فاز دوم نیز آماده شده و بخشی از اینورترهای آن در حال ترخیص است که انتظار می‌رود فرایند نصب آن تا مهرماه سال جاری انجام شود و بتوانیم فاز دوم را نیز تحویل شبکه برق سراسری دهیم.

وی تصریح کرد: شرکت مپنا به‌عنوان پیمانکار این نیروگاه انتخاب شده که در حوزه انرژی برق در کشورمان پیشگام است؛ این در حالی ا‌ست که در جلساتی که با شرکت مپنا و متولیان امر داشته‌ایم تأکید کرده‌ایم که اساساً در فازهای بعدی سهم تجهیزات ایرانی را افزایش دهیم و این راهبرد فرصت خوبی برای صنایع کشورمان است چراکه استراتژی کشور در حوزه انرژی حرکت به سمت احداث نیروگاه‌های خورشیدی و تولید انرژی‌های تجدیدپذیر است؛ از آن‌جایی‌که امروزه در دنیا تمامی فولادسازان به دنبال تولید فولاد سبز هستند، این استراتژی را به‌طورجدی پیگیری و اجرایی خواهیم کرد.

IMG_20250710_185438_421 ۴۰ درصد از تجهیزات مورد استفاده در نیروگاه آفتاب شرق تولید داخل است

سیدمحمد اتابک، و زیر صنعت، معدن و تجارت در در این آیین گفت: حدود ۴۰ درصد از تجهیزات مورد استفاده در این نیروگاه تولید داخل است. این پروژه نمادی از اراده ملی در مسیر توسعه پایدار و بهره‌برداری از انرژی‌های پاک است.

وی با بیان اینکه این پروژه در فاز نهایی ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی تولید خواهد کرد، گفت: امروز فاز اول این پروژه به میزان ۱۲۰ مگاوات برق خورشیدی بهره‌برداری شد.

وزیر صنعت معدن و تجارت با بیان اینکه مشاور این طرح شرکت مهندسی دانشمند و پیمانکار و مجری طرح شرکت مشارکت مپنا بوده است، اضافه کرد: همچنین حدود ۴۰ درصد از تجهیزات این نیروگاه به دست متخصصان داخلی کشور بومی‌سازی شده که نشان از توان فنی و مهندسی این متخصصان است.

وی گفت: در فاز نهایی این پروژه، وسعتی به اندازه ۱۲ هکتار خواهد داشت و میزان سرمایه گذاری که انجام شده برای این پروژه در ۱۲۰ مگاواتی که امروز بهره برداری شد بیش از ۶۰ میلیون یورو است.

اتابک با بیان اینکه این پروژه در سالی که توسط رهبر معظم انقلاب به نام سال سرمایه گذاری برای تولید نامگذاری شده، در استان اصفهان به بهره‌برداری خواهد رسید، تصریح کرد: این طرح همچنین اشتغال فولاد مبارکه را افزایش خواهد داد و باعث افزایش اشتغال و افزایش دسترسی به انرژی خواهد بود.

وی اضافه کرد: بدون تردید این طرح فراتر از تولید برق است و گام مؤثر در کاهش وابستگی به سوخت فسیلی، کاهش گازهای گلخانه‌ای و تقویت امنیت انرژی در کشور و ساختن آینده پاک برای نسل آینده کشور خواهد بود.

IMG_20250710_185444_068افزایش ۳۰ درصدی ظرفیت انرژی خورشیدی کشور با همت متخصصان اصفهان

همچنین مهدی جمالی‌نژاد در این مراسم اظهار کرد: این پروژه که با هدف تولید ۶۰۰ مگاوات برق خورشیدی آغاز شد، امروز در اولین گام با ظرفیت ۱۲۰ مگاوات به بهره‌برداری می‌رسد و منجر به جداسازی ۱۰ هزار واحد صنعتی از سوخت‌های فسیلی خواهد شد.

وی با اشاره هدف‌گذاری استان اصفهان در زمینه توسعه انرژی‌های خورشیدی تصریح کرد: در اصفهان ۷ هزار و ۵۶۰ مگاوات تفاهم‌نامه در حوزه انرژی خورشیدی منعقد شده و مطابق برنامه‌ریزی‌های انجام شده، ظرفیت انرژی خورشیدی استان تا سال ۱۴۰۷ به ۵ هزار و ۳۰۰ مگاوات خواهد رسید.

استاندار اصفهان افزود: در این راستا، ۲۴۰ مگاوات به شبکه برق کشور متصل شده و ۷۴ مگاوات دیگر تا هفته دولت و ۳۹۷ مگاوات تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی تأکید کرد: مجموع اقدامات انجام شده در این حوزه در اصفهان، ظرفیت انرژی خورشیدی کشور را به بیش از ۳۰ درصد افزایش می‌دهد.

بهمن راعی/اصفهان

اخبار تاپ حوادث

وبگردی