لحظه به لحظه از مذاکرات ایران و آمریکا در عمان / مذاکرات رسما آغاز شد
تبلیغات

به گزارش گروه سیاسی رکنا، با آغاز دور تازه مذاکرات غیرمستقیم میان ایران و ایالات متحده، نگاه‌ها بار دیگر به روند گفت‌وگوهای دیپلماتیک دو کشور دوخته شده است؛ مذاکراتی که در شرایط حساس منطقه‌ای و بین‌المللی برگزار می‌شود و می‌تواند بر معادلات سیاسی، اقتصادی و امنیتی اثرگذار باشد. همزمان با شروع این رایزنی‌ها، اخبار و تحولات لحظه‌ای از روند گفت‌وگوها، مواضع طرفین و نتایج احتمالی آن به‌صورت مستمر در حال پیگیری است.

مشاور سابق عراقچی تلویحا درخواست آمریکایی ها در حوزه ای دیگر را رد کرد و از روند مثبت گفتگوها خبر داد‌.
مذاکرات ایران و آمریکا

11:20خبرنگار صدا و سیما: برخی رسانه‌های منطقه‌ای از یک طرح بعنوان پیشنویس مذاکرات ایران و آمریکا رونمایی کردند که یک عضو هیئت ایرانی این طرح را معتبر ندانست.
گویا این طرح تصورات برخی کشورهای منطقه را مطرح می‌کند که در رسانه‌های منطقه‌ای بازتاب داشته است.
ایران طرح و پیش نویس‌های خود را پیش می‌برد.

12:06 گزارش‌ها حاکی است که بالاترین فرمانده نظامی آمریکا در منطقه به مذاکرات غیرمستقیم در عمان پیوسته است.
داده‌های ردیابی پرواز نشان داد که یک هواپیمای نیروی هوایی آمریکا که برای انتقال فرماندهان بلندپایه استفاده می‌شود، امروز صبح در مسقط فرود آمده است. 

12:03مذاکرات غیرمستقیم؛ احتمال گفت‌وگوی رو‌در‌رو با میانجی‌گری عمان

یک منبع دیپلماتیک منطقه‌ای اعلام کرد: مذاکرات بین ایران  و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم آغاز خواهد شد و سپس انتظار می‌رود هیأت‌های آمریکایی و ایرانی با حضور طرف عمانی وارد یک سالن مشترک شوند.

12:01 تاکید چین بر گفت‌وگو حل پرونده هسته‌ای ایران

سخنگوی وزارت خارجه چین هم‌زمان با نشست ایران و آمریکا در مسقط، بار دیگر بر حل پرونده هسته‌ای تهران از مسیر گفت‌وگو تاکید کرد.

لین جیان تاکید کرد: پکن همواره در خصوص این موضوع با همه طرف‌ها در ارتباط بوده و امیدوار است همه طرف‌ها از مسیر گفت‌وگو اختلافات را حل‌وفصل کرده و به‌طور مشترک صلح و ثبات منطقه‌ای را حفظ کنند.

11:53آغاز رایزنی های بدر بوسعیدی و استیو ویتکاف در مسقط

ساعتی پس از دیدار سیدعباس عراقچی وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران با بدر بوسعیدی، وزیر خارجه سلطنت عمان، گفت‌وگوی  استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهور آمریکا با بدر بوسعیدی آغاز شد. 

11:44 الجزیره اعلام کرد که مذاکره میان ایران و آمریکا در مسقط، در حال حاضر به صورت «غیرمستقیم» در حال برگزاری است.

مذاکرات ایران و آمریکا

11:40 ایران و آمریکا ممکن است بیانیه مشترک درباره ادامه مذاکرات صادر کنند

المیادین گزارش داد در جلسه امروز ایران و آمریکا در مسقط قرار نیست جزئیات فنی پرونده هسته‌ای مورد بحث قرار گیرد و گفت‌وگوها به مسائل کلی محدود خواهد شد. این جلسه به عنوان مقدمه‌ای برای دستیابی به یک نقشه راه برگزار می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها، احتمال دارد امروز بیانیه‌ای مشترک میان تهران و واشنگتن صادر شود که طرفین را به ادامه مذاکرات و اجتناب از اقدام نظامی متعهد کند، اما جزئیات فنی و ابتکارهای هسته‌ای در این جلسه مطرح نخواهد شد.

11:37 با توجه به بالا بودن جدیت در این دور از مذاکرات نشانه‌ها حاکی از آن است که هر دو طرف می‌خواهند به نتیجه برسند. / صدا و سیما

11:33 منابع رسمی در ایران به شبکه الجزیره گفتند: مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا با دیدار میان وزیر خارجه ایران و وزیر خارجه عمان آغاز شده است.

11:23 اما در ادامه خبرنگار صدا و سیما گزارش داد که اطلاعاتی از حضور مقامات آمریکایی و آغاز مذاکرات با ایران وجود ندارد.

11:15 مذاکرات ایران و آمریکا در ساعت ۱۱ و ۱۰ دقیقه ۱۷ بهمن ۱۴۰۴ رسماً آغاز شد / صدا و سیما

11:15 وال‌استریت ژورنال به نقل از یک مقام آمریکایی؛ فرمانده سنتکام به مذاکرات بین ایالات متحده و ایران خواهد پیوست

11:12 در دیدار عراقچی و بوسعیدی ملاحظات و طرح ایران برای مذاکرات منتقل شده است.

11:11 رسانه‌های عمانی گزارش دادند مذاکرات با یک ساعت و نیم تاخیر آغاز می‌شود!

11:03بازتاب گفت‌ و گوهای هسته‌ای ایران و آمریکا در رسانه‌های خارجی / هاآرتص: مذاکرات عمان فقط درباره پرونده هسته‌ای است

روزنامه اسرائیلی هاآرتص گزارش داد که مذاکرات آتی میان ایالات متحده آمریکا و ایران در عمان صرفاً بر برنامه هسته‌ای تهران متمرکز خواهد بود. 

این روزنامه به نقل از یک مقام خاورمیانه‌ای نوشت واشنگتن پذیرفته است خواسته خود برای گنجاندن برنامه موشک‌های بالستیک ایران و مسائل امنیتی خاورمیانه در دستورکار گفت‌وگوها را کنار بگذارد.

10:43فرمانده سنتکام در مسقط

به ادعای برخی رسانه ها فرمانده سنتکام «ستاد فرماندهی مرکزی ایالات متحده آمریکا» دقایقی پیش وارد مسقط شد.

مذاکرات ایران آمریکا

تصویری از تیم مذاکره کننده ایرانی

مذاکرات ایران و آمریکا

10:40دیدار عراقچی و همتای عمانی‌اش بدر البوسعیدی به پایان رسید.

 10:10 دیدار وزیران  امور خارجه ایران و عمان

مذاکرات ایران و آمریکا

وزیر امور خارجه ایران ساعتی پیش از آغاز دور جدید مذاکرات غیرمستقیم با ایالات متحده، با وزیر امور خارجه عمان دیدار و درباره مهم‌ترین موضوعات دوجانبه، تحولات منطقه‌ای و مسائل بین‌المللی رایزنی کرد.

سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای انجام مذاکرات هسته‌ای و رفع تحریم‌ها به مسقط سفر کرده‌ است، پیش از ظهر امروز با بدر البوسعیدی وزیر امور خارجه سلطنت عمان دیدار و در مورد نحوه پیشبرد مذاکرات ایران-آمریکا تبادل نظر کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رویکرد جمهوری اسلامی ایران در بهره‌گیری از دیپلماسی جهت تامین منافع ملی ایران، در عین آمادگی کامل برای دفاع از حاکمیت و امنیت ملی کشور در برابر هرگونه زیاده‌خواهی و ماجراجویی، از میزبانی و مساعی جمیله عمان در این خصوص قدردانی کرد.

وزیر امور خارجه عمان با تمجید از حسن نیت، مسئولیت‌پذیری و جدیت جمهوری اسلامی ایران در رابطه با روندهای دیپلماتیک و با اشاره به اهتمام همه کشورهای منطقه برای جلوگیری از هرگونه تشدید تنش، اظهار امیدواری کرد که این دور از مذاکرات با حسن نیت و فرصت‌شناسی همه طرف‌ها زمینه‌ساز تفاهمی پایدار بین ایران و آمریکا شود

در این دیدار نقطه‌نظرات و پیشنهادهای جمهوری اسلامی ایران درباره مباحث مذاکراتی، مطالبات و ملاحظات ایران تبیین شد.

اخبار تاپ حوادث

تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات