چگونگی پرداخت عوارض خروج از کشور در سال 1401

به گزارش رکنا اقتصادی، عوارض خروج از کشور مبلغی‌ است که هر شخصی که از کشور خارج می‌شود باید به دولت بپردازد. این عوارض شامل افراد زیر دو سال هم می‌شود. البته استثنائاتی در این مورد هم وجود دارد که در ادامه این مقاله به آن می‌پردازیم.

نکته قابل تامل این است که عوارض عنوانی است که به هزینه‌ای اتلاق می‌شود که باید به شهرداری‌ها بپردازیم، برای همین هم عوارض خروج تا چند سال پیش به حساب شهرداری واریز می‌شد. اما با مصوبه بهمن ماه سال ۱۳۹۸، این عوارض به عنوان مالیات خروج از کشور نامگذاری شد و از آن به بعد هزینه به حساب دولت واریز می‌شود.

بخش کوچکی از این مبلغ به سازمان گردشگری پرداخت می‌شود. و بخش دیگری هم از آن برای بازسازی و بهسازی روستاهای مرزی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد.

عوارض خروج از کشور برای سال 1401

بالاخره عوارض خروج از کشور 1401 توسط دولت بررسی و اعلام شد. در سال 1400، میزان درآمد دولت از عوارض خروج از کشور 110 میلیارد تومان بود اما مبلغ این درآمد برای سال 1401 به اندازه 1500 میلیارد تومان برآورد شده است. طبیعی است که چنین افزایشی باعث بالاتر رفتن مبلغ عوارض خروج از کشور برای سال 1401 شده.

در حال حاضر، عوارض خروج از کشور 1401، مبلغ 400 هزار تومان است.

از چه روش‌هایی می‌توان عوارض خروج را پرداخت کرد؟

عوارض خروج از ایران را از طرق مختلفی می‌توانید پرداخت کنید. یکی از این روش‌ها استفاده از دستگاه‌های ATM غیرنقدی است که در فرودگاه‌های سرتاسر کشور نصب شده‌اند. البته اگر امکان استفاده از رمز دوم در اختیار شماست، می‌توانید از طریق سامانه مخصوص پرداخت هم اقدام کنید.

روش های پرداخت خروج از کشور یکی از آسان‌ترین روش‌های پرداخت عوارض خروج استفاده از سامانه سداد است. این سامانه با همکاری سازمان امور مالیاتی کشور و بانک ملی ایران طراحی شده و از طریق آن به راحتی می‌توانید مبلغ عوارض را پرداخت کنید. البته اپلیکیشن ایوا که توسط همین شرکت ارائه شده و برای دستگاه‌های آی‌اواس و اندروید قابل دانلود است هم این امکان را در اختیار شما قرار می‌دهد.

یکی دیگر برنامه‌های موبایلی که کار شما را برای پرداخت عوارض خروج از کشور آسان‌تر کرده پیام‌رسان بله است. این پیام‌رسان به شما امکان ارسال انواع پیغام صوتی و تصویری و فایل را به شما می‌دهد. به علاوه با استفاده از پیام‌رسان بله که وابسته به بانک ملی ایران است می‌توانید عوارض را هم پرداخت کنید.

کدخبر: 773837 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟