چهار سال بلاتکلیفی برای خانه‌دار شدن؛ پروژه مسکن ملی داراب فقط 3 درصد پیشرفت دارد! / معاون وزیر راه وعده داد اما عمل نشد

به گزارش رکنا، پروژه 3680 واحدی طرح نهضت ملی مسکن شهرستان داراب، استان فارس، از جمله طرح های مسکن ملی است که در این شهرستان در حال اجرا است. این پروژه ابتدا به شرکت سکاف و اخیرا به شرکت جهان پیکر واگذار شده است و پیشرفت آن بعد از چهار سال از 3 درصد فراتر نرفته است.

یکی از متقاضیان مسکن ملی استان فارس به خبرنگار رکنا گفت: ما جمعی از متقاضیان طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان داراب هستیم که از بعد از ثبت نام از سال 1400 و 1401 شروع به پرداخت آورده خود کردیم و با امید به خانه دار شدن، مبالغ سنگینی را هر بار واریز کرده‌ایم. متأسفانه با گذشت بیش از چهار سال، پروژه نه‌تنها به سرانجام نرسیده بلکه پیشرفت فیزیکی آن طبق اعلام رسمی، از 3 درصد نیز فراتر نرفته است.

این متقاضی در ادامه گفت: این طرح به هدف خانه دار کردن مردم عادی و نیازمند آغاز به کار کرده است. همه مستاجر هستند و همه از طریق وام های خانگی و فروش طلا و قرض و وام توانستند آورده های خود را تا امروز پرداخت کنند و طلای گرمی یک میلیون تومان را فروختند و الان یک گرم طلا از 7 میلیون تومان بیشتر است اما با این حال هیچ خانه ای در کار نیست.

بدون هیچ پیشرفتی، فقط از ما درخواست پول کردند

این متقاضی در ادامه گفت: پیمانکار اول، شرکت «سکاف» بود که بیش از یک سال پروژه را به‌ طور کامل متوقف کرد. بعد از اعتراض متقاضیان حدود چند ماهی است که اداره راه و شهرسازی استان فارس پروژه را به شرکت جهان پیکر واگذار کرد. این تغییر پیمانکار بدون هیچ شفاف‌سازی یا جبران خسارت برای متقاضیان انجام شد و در اینجا مردم زیان بزرگی دیدند. در حالی که قیمت قرارداد قبلی متری حدود 4 میلیون تومان بود، اکنون قرارداد جدید با مبلغی حدود 9 میلیون تومان بسته شده که عملاً بار مالی آن بر دوش ما مردم افتاده است. ما با این تورم از کجا می خواهیم این پول را پرداخت کنیم؟

وی ادامه داد: در این چهار سال، اغلب متقاضیان از منابع مالی شخصی، فروش طلا، لوازم خانه یا دریافت وام‌ و قرض گرفتن تا امروز بین 380 تا 400 میلیون تومان پرداخت کرده‌اند و هر دو ماه یکبار آورده های سنگین از ما درخواست کردند. آن هم در شرایطی که پروژه ماه‌ها در رکود مطلق به سر می‌برد و همچنان از ما درخواست پرداخت‌های جدید می شود، بدون آنکه پیشرفتی مشاهده شود.

معاون وزیر راه برای حل مشکل پروژه داراب آمد اما متقاضیان پشت در ماندند!

این متقاضی افزود: در طول یک سال گذشته، حداقل ماهی یک‌بار یا هر دو ماه یک‌بار، تجمع‌های مسالمت‌آمیز متقاضیان مقابل اداره راه و شهرسازی، فرمانداری و سایر نهادهای مسئول استان برگزار شده است. با این حال، هیچ پاسخ شفافی به ما داده نشد و پیگیری‌ها تنها در حد وعده‌های تکراری باقی مانده‌اند. حتی با حضور علی نبویان، معاون وزیر راه و شهرسازی در محل پروژه و وعده اکید مبنی بر آغاز فوری عملیات و استقرار 25 تیم کاری، همچنان پس از دو ماه هیچ حرکتی در محل پروژه دیده نمی‌شود. 

وی افزود: این بی‌توجهی در حالی رخ می‌دهد که طرح نهضت ملی مسکن قرار بود امیدی برای خانه‌دار شدن خانواده‌های کم‌درآمد و فاقد سرپناه باشد اما امروز متقاضیانی که تمام دارایی خود را به امید خانه‌دار شدن هزینه کرده‌اند، دچار بلاتکلیفی، آسیب مالی و فشار روانی شدید شده‌اند.

وی در آخر گفت: ما از مسئولان محترم وزارت راه و شهرسازی، استانداری فارس و نهادهای نظارتی کشور، تقاضای رسیدگی فوری، شفاف‌سازی درباره وضعیت قراردادها و روند اجرایی پروژه و نیز جبران ضرر و زیان‌های وارده را داریم. ما باید صدای خود را به چه کسی برسانیم؟ خانه، حق ماست. وعده‌ای که داده شد، باید محقق شود.

رکنا اعلام آمادگی می کند تا توضیحات مسئولان استان فارس و وزارت راه وشهرسازی را در رابطه با قصورهای صورت گرفته در این پروژه، و برنامه های آتی جبرانی را منتشر کند.

وضعیت پروژه مسکن ملی

وضعیت پروژه مسکن ملی

اخبار تاپ حوادث

وبگردی