فیلم روبرو شدن یک فعال محیط زیست با پلنگ ایرانی و چند نکته/ آدرس دقیق حیات وحش را منتشر نکنید
حجم ویدیو: 5.35M | مدت زمان ویدیو: 00:00:33

به گزارش خبرنگار رکنا، فیلمی از چشم در چشم شدن جعفر پناه پور، فعال محیط زیست با یک پلنگ نر ایرانی در پارک ملی گلستان در روزهای اخیر در فضای مجازی به سرعت در حال انتشار است. این فیلم بهانه ای شد تا به نکاتی  که لازم است محیط بانان و فعالان محیط زیست در ارایه هر گونه اطلاعات در خصوص فیلم و عکس هایی که در فضای مجازی منتشر می کنند بپردازیم.

البته اغلب دوستداران و فعالان محیط زیست و تقریبا تمامی محیط بانان زحمتکش کشورمان بهاین قواعد آشنا هستند اما لازم است مخاطبین عمومی آنها نیز به این مساله توجه کنند که وقتی یک دوستدار محیط زیست در یک منطقه حفاظت شده یا پارک ملی به گونه ارزشمندی بر می خورد و تصویر یا فیلم آن را ثبت می کند، به صورت معمول چند روز الی چند هفته بعد از ثبت آن تصویر اقدام به انتشار آن می کند.

یا در موارد دیگری که دوستداران محیط زیست و حیات وحش کشور به طور مثال فیلمی از گربه پالاس یا پلنگ یا شوکا را ثبت می کنند سعی دارند با عدم ارایه لوکیشن دقیق و تنها با گفتن اسم کلی منطقه به طور مثال پارک ملی گلستان یا توران هیچ آدرس دقیقی از منطقه ارایه نشود تا بعدا توسط شکارچیان و یا افرادی که قصد اخلال در نظم طبیعت دارند مورد سوء استفاده قرار نگیرد.

در غالب موارد شکارچیان و افراد مخل طبیعت صفحات محیط بانان و فعالان حیات وحش را دنبال می کنند و بعد از انتشار هرگونه عکس و فیلم با پیدا کردن آدرس حدودی آن منطقه از طریق اطلاعاتی که آن تصویر یا فیلم در اختیار این افراد قرار می دهد اقدام به انجام کارهای غیرقانونی از جمله دزدیدن توله ها، دزیدن جوجه پرندگان شکاری و یا شکار چهارپایان می کنند. به همین دلیل غالب فیلم هایی که از حیات وحش گرفته می شود بسیار کوتاه است تا حتی امکان شناسایی منطقه با توجه به تیپ گیاهی و مدل سخره ها امکان پذیر نباشد.

وبگردی