تقسیم بندی مشاغل مشمول محدودیت ها / چه کسانی یک میلیون جریمه می شوند؟

محدودیت های آذرماه/ به گزارش رکنا؛ حسین ذوالفقاری در جلسه کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با بیماری کرونا با موضوع بررسی نحوه اجرای طرح شهید سلیمانی و طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها و هماهنگی در این حوزه که به صورت ویدئوکنفرانسی با حضور استانداران، روسای علوم پزشکی استانها و فرماندهان سپاه، برگزار شد، اظهارکرد: در طول 9 ماه گذشته اقدامات زیادی درحوزه اعمال محدودیت ها، فاصله گذاری اجتماعی، آموزش، غربالگری، تست و اقدامات بهداشتی و درمانی و همچنین اقداماتی نیز درخصوص زیرساخت سامانه هوشمند مدیریت بیماری کرونا انجام گرفته است اما با وجود تمامی اقدامات روند بیماری افزایشی بوده و مرگ و میر ناشی از بیماری کرونا افزایش یافته است.

وی با بیان اینکه از یکی دو ماه گذشته ضرورت اقدام تهاجمی و همه جانبه و همگانی برای مقابله با این بیماری مشهود بود؛ گفت: در همین راستا همه مردم و مسئولان و مقامات مختلف کشور بر این موضوع صحه گذاشتند که باید اقدامی جدی و محکم و البته همه جانبه صورت گیرد.

مدیریت هوشمند محدودیت ها

رئیس کمیته امنیتی و اجتماعی و انتظامی ستاد ملی مقابله با کرونا تصریح کرد: دو طرح شهید سلیمانی که با مشارکت وزارت بهداشت و بسیج و طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها، دو هدف اصلی فاصله گذاری اجتماعی و جلوگیری از شیوع از بیماری از طریق رعایت پروتکلها و ممانعت از تردد بیماران در جامعه را دنبال می کند.

ذوالفقاری درخصوص طرح جامع مدیریت هوشمند محدودیتها با اشاره به اینکه مبنای این طرح شهر محور است و نه شهرستان و استان گفت: در اجرا باید حداقل مشکلات را داشته باشیم چراکه بسیاری از مردم خارج شهرها کشاورزی، دامداری و مشاغلی دارند، که باید به آنها رسیدگی کنند.

وی درخصوص شاخص بندی شهرها مجدداً اشاره کرد: اگر در هر شهری به ازای هر 100 هزار نفر جمعیت در روز 4 نفر در بیمارستان بستری شوند، وضعیت آن شهر زرد خواهد بود که اگر به 6 نفر در روز افزایش یابد، وضعیت نارنجی و در صورتی که به 10 نفر برسد، وضعیت قرمز تلقی می شود.

محدودیت های بدون تبعیض و ملاحظه

رئیس کمیته گفت: افراد، مشاغل یا فعالیت‌های مشمول محدودیت به پنج گروه اداری، تجاری و بازرگانی، خدماتی، آموزشی، ‌فرهنگی و اجتماعی و همچنین ترددها تقسیم‌بندی می‌شوند.

وی با انتقاد از یکسان نبودن اعمال مقررات در استان‌ها در طرح قبلی، ادامه داد: اعمال مقررات در همه گروه‌ها و استان‌ها باید یکسان باشد، چراکه بعضا گلایه دارند که اعمال مقررات در گذشته در مورد همه افراد یکسان نبوده است. در پیامهای مردمی اعلام شده است که اگر بنده به بستن مغازه، مقید باشم و جلوی کسی که مقید نیست، گرفته نشود مشتریان من، از فرد متخلف خرید خواهند کرد. لذا باید بدون تبعیض و ملاحظه همه ابعاد اقدام کنیم.

وی تاکید کرد: با مطالعات دقیق طرح و توجیه دقیق مردم باید کاری کنیم کمتر به کار سلبی نیاز باشد اما اقدامات سلبی هم در صورت نیاز باید قاطعانه انجام شود.

جریمه های 500 هزار تا یک میلیون تومانی

معاون امنیتی انتظامی و اجتماعی وزیر کشور درباره درباره وضعیت ترددها، گفت: طبق طرح، ورود به شهرهای وضعیت نارنجی و قرمز ممنوع است و کسی که اهل آن شهر نیستند، نمی‌تواند با پلاک غیربومی وارد آن شهر شود. فرد خاطی درصورت ورود به شهر، ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شود و راهور می‌تواند هر ۲۴ ساعت یک بار او را جریمه کند.

وی با بیان اینکه اعمال جریمه در شهرهای با شرایط قرمز یک میلیون تومان است، گفت: کسانی که در شهر قرمز یا نارنجی حضور دارند، حق ورود به هیچ شهر دیگری در کشور ندارند و اگر وارد هر شهری از کشور شوند، به همان ترتیب اگر از شهرهای وضعیت نارنجی به آن شهر رفته باشند، مبلغ ۵۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند و اگر از شهرهای با وضعیت قرمز، وارد هر شهری شود، یک میلیون جریمه می‌شود.

ذوالفقاری با بیان اینکه ستادهای استانی و شهرستانی با محوریت فرمانداران و همکاری نیروی انتظامی و راهنمایی و رانندگی موارد اضطراری و ضروری را تعیین کنند، افزود:‌ برخی شرکت‌ها یا سازمان‌ها ممکن است ماموریت داشته باشند یا اینکه منزل کسی در شهری و محل کار او شهری دیگر باشد. البته این اختیار به استان‌ها و فرمانداران داده شده تا مسائل را براساس تجربیات گذشته حل و فصل کنند.

معاون وزیر کشور با تاکید براینکه رعایت پروتکل‌های بهداشتی از قبل اعلام شده الزامی است، گفت: در حمل و نقل ناوگان عمومی، اتوبوس‌ها، تاکسی‌ها، قطار، هواپیما و اتوبوس‌های بین شهری هم باید بر اساس پروتکل‌های اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، اقدام شود و تردد حمل و نقل عمومی ممنوع نیست.

بسته های پیشنهادی برای حمایت از مشاغل آسیب پذیر

ذوالفقاری تصریح کرد: فشار درباره محدودیت‌ها بالا است اما با اعمال محدودیت ناقص، هم محدودیت متوجه مردم شده و هم نتیجه مطلوب را نمی‌گیریم، لذا باید همه پای کار بیایند و اگر طرحهای محله محور، اقدامات حوزه درمانی و بهداشتی در کنار طرحهای محدودیتها، را باهم پیش ببریم و حرکت کنیم تا نتیجه بگیریم.

رئیس کمیته امنیتی انتظامی و اجتماعی ستاد ملی مقابله با کرونا در بخش دیگری از سخنانش درمورد مشاغل آسیب پذیر از محدودیتها، گفت: بسته پیشنهادی برای حمایت از این مشاغل و کسب و کارهایی که در اجرای طرح محدودیتها با مشکلاتی مواجه می شوند، به ستاد ملی مقابله با کرونا ارائه خواهد شد.

ذوالفقاری خطاب به تمامی مسئولان استانی و مردم کشور گفت: مهم این است با تلاش وضعیت شهر ما از وضعیت قرمز به نارنجی و از نارنجی به زرد و از زرد به سفید برگردد و این منشاء رفع محدودیت‌ها است. درغیر اینصورت محدودیت‌ها تمدید می‌شود. پس از مسئولان و مردم شهرها پای کار بیایند و باهم تلاش کنند، زودتر می توانند وضعیت شهر خود را از وضعیت قرمز و نارنجی و زرد خارج کنند و شرایط عادی را داشته باشند. اگر در سطح کشور این کار را انجام دهیم کل کشور باهم در شرایط برگشت قرار می‌گیرد و از مشکلات و محدودیت‌ها نجات می‌یابیم.

تشویق رعایت کنندگان مقررات محدودیت ها

به گفته وی، اجرای طرح محله محور و خانواده محور و همچنین اجرای طرح مدیریت هوشمند محدودیتها که از شنبه کلید می‌خورد، با تدبیر، نظارت و همراه کردن حداکثری مردم و در عین حال باید به طور قاطع انجام شود.

ذوالفقاری با اشاره به بالا بودن آمار مرگ و میرهای ناشی از کرونا در کشور، گفت: باید اجرای این طرحها را جدی بگیریم و وقت زیادی گفته شود و همانطور که وزیر کشور نیز گفتند باید نیمی از وقت خود را روی بیماری کرونا بگذاریم تا موفق شویم. اقدامات رسانه ای، بازدیدهای میدانی و تشویق رعایت کنندگان مقررات و پروتکل‌ها به هرشکل ممکن و برخورد سلبی با افرادی که رعایت نمی‌کنند، باید میدانی و جدی دنبال شود.

معاون وزیر کشور ابراز امیدواری کرد که با همراهی مردم در بازه زمانی ۱۵ روز تا یک ماه شاهد کاهش روند بیماری و کاهش مرگ و میر هموطنان باشیم.

روزهای دوشنبه شرایط شهرها اعلام می شود

وی با انتقاد از بی احساس بودن برخی در قبال شنیدن مرگ و میر ۵۰۰ نفر از هموطنان در روز، گفت: همه مردم با هوشیاری و هوشمندی، همانند بسیاری از کشورها دنیا که به محض اعلام مقررات، پای کار می آیند و مقررات را رعایت می کنند، در اجرای این طرح همراهی کنند.

ذوالفقاری خاطرنشان کرد: اگر بحث سلبی در نظر گرفته شده، به خاطر تعداد محدودی از افرادی است که ممکن است رعایت ‌نکنند.

به گفته وی، در طرح وضعیت‌ها، نوع کسب و کارها، نوع اعمال محدودیت‌ها، ضمانت اجرا و مسئول اجرا مشخص شده است و در دستورالعمل اجرایی هم وظایف سازمانی مرتبط با طرح‌ها مشخص شده است. در مسیر طرح هم استان‌ها اختیاراتی دارند و مرکز در موارد جزئی ورود نمی‌کند.

رئیس کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی ستاد ملی کرونا خاطرنشان کرد: هر دوشنبه وضعیت شهرها از سوی وزارت بهداشت اعلام می شود و مسئولان شهرها، بدون اتلاف وقت، باید براساس ضوابط و دستورالعمل اجرایی اقدام و محدودیت ها را اعمال کنند و دیگر نیازی به اعلام مرکز نیست.

وی اشاره کرد: در مسیر طرح درصورتی که اشکالاتی به وجود آمد ویا اصلاحاتی مدنظر استانها و شهرستانها بود، جمع آوری و در کوتاه ترین زمان ممکن در کمیته امنیتی، اجتماعی و انتظامی بررسی و پاسخ داده می شود تا ان شاءا... این طرح با موفقیت اجرا شود.

ذوالفقاری در پایان ابراز امیدواری کرد: با توکل بر خداوند متعال و همت جمعی و همکاری مردم در روزهای پیشرو بتوانیم در مقابله با بیماری کرونا موفق باشیم.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 629190 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟