جوابیه شرکت آب و فاضلاب هرمزگان به خبر ورود فاضلاب ها به خلیج فارس

روابط عمومی و آموزش همگانی شرکت آب و فاضلاب هرمزگان پیرو درج خبری مبنی بر " ورود فاضلاب حیات خلیج فارس را تهدید می کند " جوابیه ای ارسال کرد که متن آن به شرح زیر است.

طرح فاضلاب شهر بندرعباس از مهمترین طرحهای فاضلاب استان است، این طرح از سال 1373 طی دو فاز 1 و 2 در دو منطقه (شرق و غرب نسبت به خور گور سوزان ) آغاز شده که در حال حاضر با احداث تصفیه خانه بطور متوسط 60 هزار متر مکعب در شبانه روز فاضلاب جمع آوری و تصفیه می شود.

با توجه به اهمیت اجرای طرح فاضلاب به عنوان یکی از شاخص های توسعه شهرها، علی رغم عدم تخصیص اعتبارات کافی جهت تکمیل و اصلاح تاسیسات، جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس، در حال حاضر حدود 800 کیلومتر از شبکه فاضلاب شهر بندرعباس اجرا شده و 84 درصد از جمعیت این شهر از شبکه فاضلاب بهره مندند.

با توجه به نقش تاثیرگذار این شرکت در حفظ محیط زیست شهری از گنداب ها، مانداب ها و قطع جریان فاضلاب خام خانگی به دریا در سواحل شرق وکاهش عمده آن درسواحل غربی و در نتیجه کاهش آلودگی محیط دریایی خلیج فارس؛ نگاهی منصفانه به وضعیت زیست محیطی سواحل شهر بندرعباس درسالهای قبل از ایجاد شبکه جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر بندرعباس و مقایسه آن با وضعیت فعلی، خود گواهی بر این ادعاست.

در حال حاضر فاضلاب جمع آوری شده از قسمت های تحت پوشش شبکه شهری فاضلاب پس از انجام عملیات فیزیکی و بیولوژیکی و گندزدایی به روش لجن فعال تصفیه شده و پساب حاصل با داشتن کیفیت مطلوب و مطابق با استانداردهای زیست محیطی از تصفیه خانه خارج و از طریق خط لوله به موازات خور گور سوزان به دریا به عنوان منبع پذیرنده آب وارد می شود.

البته فاضلاب محلات فاقد معابر مناسب که اجرای شبکه فاضلاب در آنجا ممکن نیست، در مسیر حرکت به سمت دریا در بستر خور گور سوزان توسط آلاینده های مختلف از جمله زباله های انباشته شده شهری و رواناب های سطحی، دستخوش تغییرات نامطلوب در ورودی به دریا می شود. همچنین لازم به ذکر است؛ کنترل تخلیه غیرمجاز فاضلاب های خام بهداشتی و صنعتی تاسیسات و مراکز مستقر در حاشیه ساحل در حیطه اختیارات این شرکت نمی باشد.

درخصوص دلایل ورود فاضلاب های خام شهری به خور گور سوزان نیز که این روزها مورد بحث رسانه هاست بایستی توجه داشت که از بسیاری از کانالهای منتهی به دریا، روان آبهایی با آلودگی بالا و بدون تصفیه وارد دریا می شود که عمدتا مربوط به روان آب ها و فاضلاب های سطحی بافت های فرسوده و سکونتگاه های غیر رسمی شهر است .

عمده روان آب های سطحی و فاضلاب های خام خانگی از محلاتی نظیر؛ چاهستانی ها، آیت ا.. غفاری، شمال درخت سبز و... وارد خور گورسوزان و دریا می شود که این در این محلات اجرای طرح تفصیلی و اصلاح بافت های فرسوده جهت اجرای طرح فاضلاب بسیار ضروریست. ناگفته نماند؛ اجرای طرح فاضلاب در این محلات مستلزم همکاری و مساعدت دستگاه های ذیربط؛ شهرداری ، مسکن ، بهداشت و شهر سازی و همچنین نیازمند حضور موثر و اِعمال نقش نظارتی شورای اسلامی شهر بندرعباس بر تمامی دستگاه های ذیربط است.

 سیستم شبکه جمع آوری فاضلاب شهر بندر عباس همانند اکثر شهرهای کشور به منظور جمع آوری فاضلاب خانگی طراحی و اجرا شده است و ظرفیت جمع اوری آبهای سطحی را ندارد، اما متاسفانه در مواقع بارندگی به دلیل عدم وجود شبکه جمع آوری آبهای سطحی ، با بی توجهی روان آب ها به منهول های فاضلاب هدایت می شود و هر ساله سبب تحمیل هزینه های گزاف و اخلال جدی در روند جمع آوری و تصفیه فاضلاب شهر بندر عباس می شود. البته این شرکت به منظور تکمیل اجرای طرح فاضلاب و ارتقاء تصفیه خانه فاضلاب شهر بندرعباس، از طریق سرمایه گذاری بخش خصوصی و انعقاد قرارداد بیع متقابل به مبلغ 2500 میلیارد ریال نسبت به واگذاری پساب نیز اقدام کرده است.برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

کدخبر: 277850 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آیا این خبر مفید بود؟