کاهش تولید اسپرم ادامه یابد، مردان تا سال ۲۰۴۵ به طور کلی نابارور خواهند شد

در حالی که جمعیت جهان در حال افزایش است، نرخ رشد آن در واقع در حال کند شدن است. کارشناسان هشدار می‌دهند که در ۲۰ سال آینده تولید اسپرم در بدن مردان به صفر خواهد رسید و به نوع بشری که امروز می‌شناسیم پایان می‌دهد.

نشریه بریتانیایی میرور نوشت که شانا سوان، محقق برجسته سلامت باروری، این پدیده را «اسپرماگدون» نام گذاشته و گفته است که سطح اسپرم در مردان در نیم قرن گذشته به نصف کاهش یافته است و پیش‌بینی‌های فعلی می‌گویند که تا سال ۲۰۴۵ مردان جهان به طور کلی نابارور خواهند شد.

گزارش‌ها در این مورد می‌گویند که اگر یافته‌های پزشکی و تحقیقاتی تایید شود و کاهش تولید اسپرم به همین منوال ادامه یابد، این پدیده حامل پیامدهای مهمی برای تولید مثل انسان خواهد بود و آن را یکسره دگرگون خواهد کرد. پزشکان می‌گویند که این پدیده در عین حال، خبری ناگوار برای مردان است چرا که تولید و کیفیت و سلامت اسپرم و قدرت باروری در مردها همواره به‌عنوان شاخصی از سلامت بدن به شمار رفته است.

بررسی فوق و نتیجه‌گیری‌هایی که کارشناسان در زمینه‌های مختلف چون اقتصاد و آمار و جمعیت از آن گرفته‌اند بحث‌هایی را در میان کارشناسان باروری برانگیخته است. برخی می‌گویند این یافته‌ها واقعی و فوری‌اند و برخی دیگر می‌گویند داده‌ها قانع‌کننده نیست زیرا روش‌های شمارش اسپرم در طول زمان تغییر کرده است و مقایسه اعداد گذشته و کنونی ممکن نیست و تقریبا تمام کارشناسان در این نکته که این موضوع به تحقیقات و مطالعه بیشتر نیاز دارد، اتفاق نظر دارند.

برخی گزارش‌ها می‌گویند که روند کاهش تولید طبیعی اسپرم در بدن مردان به این معنی است که در آینده دیگر کسی بدون کمک و به شکل طبیعی بچه‌دار نخواهد شد و این مسئله این پرسش و نگرانی را ایجاد کرده است که آیا نوع بشر از نظر بیولوژیک محکوم به انقراض است؟

آیا همه این‌ها به معنی انقراض بشر در حدود سال ۲۰۴۵ است؟ احتمالا خیر. همچنان که اسپرم باکیفیت نادر می‌شود تولیدمثل با روش‌های کمکی امکان‌پذیر خواهد بود.

جمعیت کشورها بر اساس چهار فاکتور تعیین می‌شود: تولید، مرگ، مهاجران ورودی و مهاجرانی که کشور را ترک می‌کنند.اگر شمار تولد و مهاجران ورودی به کشور از شمال مرگ‌ومیر و مهاجرت به خارج بیشتر شود، جمعیت کشور افزایش می‌یابد و بالعکس. الجزیره نوشته است که در سال ۲۰۲۲ حدود ۱۳۴ میلیون نوزاد در جهان متولد شدند اما این رقم در واقع کمترین سطح موالید در جهان از سال ۲۰۰۱ به این سو است.

در عین حال شمار مرگ‌ومیر در جهان نیز در حال افزایش بوده است و از کمتر از ۵۰ میلیون نفر در دهه ۱۹۹۰ به ۵۸ میلیون مورد در سال ۲۰۱۹ رسیده است. با این حال در دوران همه‌گیری کووید-۱۹ میزان مرگ‌ومیر افزایش ناگهانی یافت: در ۲۰۲۰ ، ۶۳ میلیون مورد مرگ ثبت شد و در سال ۲۰۲۱ ۶۹ میلیون. در سال ۲۰۲۲ نیز حدود ۶۷ میلیون مورد مرگ در جهان به ثبت رسید.

در نتیجه تمام این‌ها نرخ رشد جمعیت جهان ۰.۸ درصد تخمین زده شده است.

سازمان ملل متحد نیز در گزارش ۲۰۲۲ خود پیش‌بینی کرد که جمعیت ده‌ها کشور جهان تا سال ۲۰۵۰ کاهش خواهد یافت. وبسایت «ساینتیفیک آمریکن» نوشته است که این خبر خوبی است.

این وبسایت می‌گوید که کاهش جمعیت فشار نوع بشر بر کره زمین را کاهش خواهد داد و ردپای مخرب انسان در اکوسیستم جهان کم خواهد شد. در مقابل این نظر برخی اقتصاددانان قرار دارند که درباره عواقب اقتصادی این روند نظر داده‌اند: جمعیت کمتر به معنی کالای کمتر است، پس کاهش جمعیت به معنی رشد کمتر اقتصاد یا حتی سقوط آن است. این اقتصاددانان می‌گویند که با کاهش جمعیت مشتریان تمایل سرمایه‌گذاری در شرکت‌ها کاهش می‌یابد.

ایلان ماسک، سرمایه‌دار جنجالی نیز گفته است که کاهش جمعیت بزرگ‌ترین خطری است که آینده تمدن را تهدید می‌کند.

او گفته است که سقوط جمعیت مشکلی به مراتب بزرگ‌تر از درک افراد است. او که قصد دارد حیات بشر را در مریخ  تداوم دهد، همچنین گفت:‌ «مارس به شدت نیازمند جمعیت است و جمعیت در آنجا در حال حاضر صفر است.»

ماسک می‌گوید که انسان‌ها نگهبانان حیات در کره زمین‌اند اما ساینتیفیک امریکن می‌گوید که جمعیت کمتر در آینده به معنی فرصت‌های بیشتر، سلامتی بهتر و زندگی غنی‌تر برای انسان‌هاست و کره زمین را به جای بهتری برای انسان‌ها بدل می‌کند.

مقاله‌ای که این نشریه منتشر کرده می‌گوید هم‌اکنون زمانی تعیین‌کننده است تا انسان‌ تصمیم بگیرد که می‌خواهد رشد جمعیت را تا بی‌نهایت در کره زمین افزایش دهد یا این که بر فاجعه زیست‌محیطی آن نقظه پایانی بگذارد.

این مقاله با اشاره به نیاز جمعیت به منابع آب و خوراک و انرژی می‌نویسد که در ۵۰ سال گذشته جمعیت انسان دو برابر شده و جمعیت حیات وحش تقریبا ۶۹ درصد افت کرده است، و می‌افزاید که کاهش تنوع زیستی به خودی خود بد است.

طرفداران این ایده می‌گویند در حالی که بسیاری معتقدند کاهش جمعیت به اقتصاد ضربه می‌زند، پژوهشگران یافته‌اند که نرخ باروری کمتر نه‌تنها منجر به کاهش تولید گازهای گلخانه‌ای تا سال ۲۰۵۵ می‌شود، بلکه درآمد سرانه تا ۱۰ درصد افزایش خواهد یافت.

چندی‌ پیش جمله‌ای که کامالا هریس درباره کاهش جمعیت بر زبان آورد، بسیاری از منتقدان دولت آمریکا را بر آن داشت که بگویند کشورها و سازمان‌های بزرگ و قدرتمند از جمله «مجمع جهانی اقتصاد» قصد دارند جمعیت جهان را کاهش دهند و ویروس کرونا و جنگ‌ها در کشورهای مختلف از ابزار آنان برای رسیدن به این هدف بوده است.

هریس در تیرماه (ژوئیه ۲۰۲۳) در اظهاراتش از برنامه حزب دموکرات آمریکا برای کاهش گازهای گلخانه‌ای یاد کرد و گفت: «با سرمایه‌گذاری روی انرژی پاک و وسایل نقلیه برقی و کاهش جمعیت، تعداد بیشتری از فرزندان ما خواهند توانست در هوای پاک تنفس کنند و آب پاکیزه بنوشند.»

هرچند بعدا کاخ سفید گفت که معاون رییس‌جمهوری آمریکا در این جمله دچار لغزش کلامی شده است.  

وبسایت «اتحادیه اروپا علیه اطلاعات غلط» در مطلبی در این خصوص صحت این جمله که «مجمع جهانی اقتصاد می‌خواهد به دلیل کمبود جا و منابع جمعیت بشر را به یک میلیارد انسان برگزیده کاهش دهد و برای این هدف طرحی را از طریق جنگ‌ها و همه‌گیری‌ها و با استفاده از سمی به نام واکسن کووید-۱۹ پیش می‌برد» رد کرده و آن را اطلاعات جعلی و محصول توهم توطئه توصیف کرده است.  

با این حال کارشناسان هشدار می‌دهند که در ۲۰ سال آینده تولید اسپرم در بدن مردان به صفر خواهد رسید و به نوع بشری که امروز می‌شناسیم پایان می‌دهد.

وبگردی