روش درمان کبد چرب خفیف

به گزارش رکنا، وجود مقدار کمی چربی در کبد کاملا طبیعی می‌باشد اما تجمع بیش از حد آن سبب ایجاد کبد چرب شده که به آن استئاتوز کبدی می‌گویند و یک بیماری شایع کبدی است که امروزه افراد زیادی به آن دچار هستند. اگر بیماری کبد چرب را در مراحل اولیه تشخیص دهید درمان آن ساده است البته این نکته را باید در نظر داشته باشید که کبد چرب در مراحل اولیه بدون علامت است و تشخیص آن کار بسیار دشواری است بنابراین شما با رعایت نکاتی که در این مقاله به آنها اشاره می‌کنیم می‌توانید اقدام به درمان خانگی کبد چرب خفیف کنید تا دچار مشکلات جدی‌تری مانند التهاب کبد، سیروز و حتی سرطان کبد نشوید. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید تا راهکارهای خانگی درمان کبد چرب خفیف را به شما بگوییم.

برای درمان خانگی کبد چرب خفیف چه کنیم؟

۱. تغییر رژیم غذایی

اولین  قدمی که برای درمان خانگی کبد چرب خفیف باید بردارید، تغییر رژیم غذایی خود است. شما با داشتن یک تغذیه سالم می‌توانید به کاهش چربی کبد و بهبود عملکرد آن کمک فراوانی کنید. برای داشتن این رژیم غذایی رعایت موارد زیر الزامی است:

    مصرف قند و کربوهیدرات‌های ساده را کاهش دهید. این مواد غذایی شامل شیرینی‌ها، نوشابه‌ها و آبمیوه‌های صنعتی، نان سفید، برنج سفید و پاستا هستند. بهتر است از منابع طبیعی قند مانند میوه‌ها به میزان متعادل استفاده کنید.

    چربی‌های اشباع شده و ترانس که اکثرا در غذاهای فرآوری شده، فست فودها و تنقلات چرب وجود دارند را تا جای ممکن محدود کنید و مصرف چربی‌های سالم مانند روغن زیتون، روغن نارگیل، آووکادو و مغزها را جایگزین آنها کنید.

    تا حد امکان مصرف سبزیجات و میوه‌ها را افزایش دهید و از سبزیجات برگ‌دار، گوجه‌فرنگی، هویج، کلم بروکلی و میوه‌هایی مثل سیب و انواع توت‌ بخورید. این میوه‌ها و سبزیجات دارای آنتی‌اکسیدان‌ و فیبر بالایی هستند و سبب کاهش چربی در کبد می‌شوند.

    منابع پروتئینی کم‌چرب مانند ماهی، مرغ، حبوبات و تخم‌مرغ را در رژیم غذایی خود بگنجانید زیرا به تنظیم متابولیسم بدن و کاهش چربی‌های کبد کمک می‌کند.

۲. کنترل وزن

یکی از مؤثرترین کارهایی که برای درمان خانگی کبد چرب خفیف می‌توانید انجام دهید، کاهش وزن است. حتی کمترین میزان کاهش وزن نیز می‌تواند تأثیر گذار باشد اما بهتر است این کاهش وزن به صورت تدریجی صورت گرفته و با روش‌هایی مثل تغذیه و ورزش انجام شود.

۳. ورزش و تحرک منظم

داشتن فعالیت بدنی منظم در کاهش چربی کبد بسیار موثر بوده و انجام حداقل ۱۵۰ دقیقه فعالیت بدنی در هفته، توصیه می‌شود. از جمله ورزش‌های پیشنهادی برای کبد چرب شامل:

    ورزش‌های هوازی: پیاده‌روی، دویدن، دوچرخه‌سواری و شنا

    تمرینات مقاومتی: وزنه‌برداری است.

۴. مصرف مواد غذایی که برای کبد مفید هستند

در این قسمت برخی از مواد غذایی برای بهبود عملکرد کبد مفید هستند را معرفی خواهیم کرد. این مواد غذایی عبارتند از:

    قهوه: قهوه حاوی آنتی‌اکسیدان‌ها و ترکیبات ضد التهابی است و مصرف منظم آن از آسیب کبدی جلوگیری می‌کند.

    گردو: گردو داری اسیدهای چرب امگا-۳ و آنتی‌اکسیدان‌ می‌باشد و برای کاهش چربی کبد مناسب است.

    سیب سبز: یکی از بهترین میوه‌ها برای کنترل بیماری کبد چرب است و دارای مواد معدنی مفیدی برای مقابله با چربی‌های زائد و پاکسازی کبد است.

    آووکادو: ترکیبات موجود در آووکادو نیز به بهبود عملکرد کبد کمک می‌کند.

    لیموترش، دارابی و گریپ ‌فروت: گریپ‌فروت، دارابی و لیموترش هر سه به عنوان نجات‌دهندگان کبد چرب شناخته شده و مصرف آنها برای افراد مبتلا به کبد چرب پیشنهاد می‌شود. آنزیم‌های موجود در آنها کبد را تحریک و سبب دفع چربی‌ها و سموم می‌شود.

۵. پرهیز از مصرف الکل

الکل یکی از عوامل اصلی ایجاد کبد چرب است و برای درمان و جلوگیری از پیشرفت آن می‌بایست اقدام به قطع الکل کنید.

۶. کنترل استرس

استرس مزمن می‌تواند منجرب به التهاب بدن و کبد شود به همین دلیل برای درمان و بهبود کبد چرب باید استرس خود را مدیریت کنید. از جمله کارهایی که می‌توانید برای کنترل استرس خود انجام دهید شامل مدیتیشن، یوگا، تمرینات تنفسی، و حتی انجام فعالیت‌های مورد علاقه است.

۷. خواب کافی

داشتن خواب کافی نیز بر روی کبد چرب تاثیر گذار بوده و خواب ناکافی می‌تواند منجر به افزایش وزن و افزایش چربی کبد شود. بنابراین سعی کنید حداقل ۷ تا ۸ ساعت در شبانه‌روز بخوابید.

نتیجه‌گیری

کبد چرب خفیف دارای علائم کمی است که به راحتی قابل تشخیص نمی‌باشد و به منظور درمان خانگی کبد چرب خفیف باید اقدام به ایجاد تغییراتی در سبک زندگی خود کرده و و رژیم غذایی خود را تغییر دهید. همچنین انجام فعالیت بدنی منظم، مدیریت استرس و استفاده از مواد غذایی مفید از جمله راهکارهایی هستند که با انجام آنها می‌توانید از پیشرفت کبد چرب جلوگیری کرده و آن را درمان کنید.

وبگردی