این 4 مرد هزار چهره را می شناسید؟! / آنها میلیاردی به جیب زدند! + عکس

به گزارش رکنا، سرهنگ فضل‌الله سواری‌پور رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران در گفت‌و‌گوی اختصاصی گفت: رسیدگی به این پرونده از یک ماه پیش با شکایت سریالی با موضوع کلاهبرداری در غرب استان تهران شروع شد.

وی در تشریح ترفند اعضای این باند کلاهبرداری گفت: این افراد با معرفی زمین‌هایی که هیچ مالکیتی در دخل وتصرف آن نداشتند در سایت‌هایی چون دیوار مشتری جذب کرده و سپس آنها را به محل برده ومدعی بودند این املاک برای آنهاست سپس با فروش آن با مبلغ‌های پایین‌تر از آن چیزی که باید باشد معاملات خود را انجام می‌دادند.

 فروش زمین و املاک دیگران

وی در توضیح این ترفند کلاهبرداری گفت: کلاهبرداران در این شیوه، زمین و املاکی را که مالک ندارد، یا مالک آن فوت کرده یا مالکش در خارج کشور به‌ سر می‌برد شناسایی می‌کنند.

چنین مواردی معمولاً زمین بدون در و دیوار است و کسی در آن تصرف ندارد. حتی ممکن است کلاهبرداران با اجاره کردن ملک، تلاش کنند خودشان را مالک جا بزنند و به جعل وکالتنامه یا سند‌سازی روی بیاورند.

ترفند اعتماد‌سازی

سرهنگ سواری‌پور در ادامه به جعل عنوان این باند کلاهبرداری اشاره کرد و گفت: این 4 متهم در این شیوه با وجهه‌سازی، از جمله اینکه به مسئولان دولتی و نهادی وابسته یا ثروتمند هستند و… پس از شناسایی افراد ساده ‌لوح، برای مدتی به آنها پول قرض می‌دهند.

سپس در موقعیت مناسب، با بستن یک قرارداد یک‌طرفه، ملک یا اموال او را از چنگش بیرون می‌آورند. معمولاً در این شیوه کلاهبرداران ثمن معامله را از طریق پرداخت چک‌های بی‌اعتبار تأمین می‌کنند.

خرید ملک با مبلغ کم

رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران همچنین درباره این شگرد گفت: کلاهبردار در این روش مبلغ کمی را در ابتدای خرید ملک به فروشنده پرداخت می‌کند؛ سپس بدون آنکه وجه معامله را پرداخت کند، ملک را به شخص دیگری می‌فروشد و متواری می‌شود.

در این روش فروشنده با توجه به اینکه بیع، یک عقد لازم است نمی‌تواند بهم بزند و از طرف دیگر با توجه به عدم دسترسی به خریدار مطالبه الباقی مبلغ معامله با مشکل مواجه است، اما این موارد حتی جزو مصداق‌های کلاهبرداری نیز به‌ حساب نمی‌آید.

بهتر است موقع فروش ملک شرط کنید تا زمان تسویه کامل، خریدار حق فروش ملک به دیگری را ندارد. ضمن اینکه می‌توانید برای خود حق فسخ قرارداد را در نظر بگیرید.

وی ادامه داد اعضای این باند بیشتر زمین‌های اطراف بام کرج مانند برغان را که همه اراضی آن متعلق به نهادهای دولتی است به خریداران ساده لوح نشان داده وسپس معاملات خود را انجام می‌دادند.

وی درباره تعداد شاکیان این پرونده گفت: تاکنون ۴ شاکی دراین پرونده وجود دارد البته تعدادی از مالباختگان پس از استرداد اموال خود از شکایت صرف نظر کردند.

سواری‌پور ارزش ریالی میزان کلاهبرداری اعضای این باند را ۴۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر این ۴ متهم با قرار وثیقه ۲۹ میلیاردی بازداشت شده‌اند و رسیدگی به این پرونده ادامه دارد.

اعضای این باند همگی دارای سوابق متعدد جعل وکلاهبرداری بوده و پیش ازاین نیز به خاطر این جرم به زندان افتاده بودند.

رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران در پایان به مردم توصیه کرد قبل از خرید املاک حتماً از مراجع رسمی چون سازمان اسناد درباره مالک آن استعلام بگیرند و بدون تحقیقات وارد معامله نشوند.

منبع: ایران

وبگردی