آخرین تصاویر از امدادرسانی به زلزله زدگان "سی سخت" / یخبندان و نیاز به چادر و محل اسکان

زلزله ای به بزرگی 5.6 دهم ریشتر، ساعت 22 و 5 دقیقه و 34 ثانیه، چهارشنبه شب شهر سی ‌سخت مرکز شهرستان دنا را در استان کهگیلویه و بویراحمد لرزاند. از آن زمان تاکنون مردم منطقه زیر برف و باران و در سرما، آواره هستند و درخواست کمک دارند.

به گزارش خبرنگار اجتماعی رکنا ، سازمان های مردم نهاد منطقه بلافاصله بعد از وقوع این زلزله به یاری مردم منطقه شتافتند. بخش آوار برداری و کمک به مصدومان که تمام شد ؛ امدادرسانی به قسمت اسکان و تامین غذا زلزله زدگان در این شرایط سرد وبرفی منطقه رسید.

سازمان های مردم نهاد از همان ساعات اولیه برنامه ریزی مناسب برای تامین غذا را آغاز کردند و روزانه با پخت غذا آن را به منطقه ها زلزله زده سی سخت می رسانند تا در این شرایط سخت حداقل زلزله زدگان غذای گرم داشته باشند.

افراد سازمان های مردم نهاد منطقه نیز همچون مردم معتقد هستند که چادر نیست و محل اسکان ها ناایمن است و خواستار تامین این شرایط نامساعد هستند.

شجاعت پیروزه- رئیس مجمع سازمان های مردم نهاد جوانان استان کهگیلویه و بویراحمد- در تشریح کمک رسانی ها به منطقه زلزله زده سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: ساعت 10 شب بود که این اتفاق رخ داد که تقریباً یکساعت بعد از حادثه سازمان های مردم نهاد در منطقه زلزله زده حضور پیدا کردند. از نظر خسارت مالی متاسفانه 70 درصد خانه ها تخریب شده اند.

پیروزه گفت: ارگان هایی چون فرمانداری، استانداری، هلال احمر و سپاه و بسیج در این منطقه حضور پیدا کرده اند. سازمان های مردم نهاد هم اکنون در حال ارائه مشاوره های روان شناسی به مردم هستند. همچنین وزیر راه و شهرسازی و استاندار و نمایندگان مجلس در مناطق آسیب دیده حضور دارند.

رئیس سازمان مردم نهاد آوای امید در بیان وضعیت اسکان مردم زلزله زده ابراز داشت: در حال حاضر به تعدادی از مردم چادرهایی داده شده و چادرهای اسکان ضروری بیشتری نیز در راه است. نیاز مردم محل اسکان در سرما است.

پخش غذا در سی سخت

حضور اعضای سمن های منطقه برای کمک به زلزله زدگان

زهرا روانگرد ، دبیر مجمع سازمان مردم نهاد دلهای پاک دنا نیز در تشریح آخرین وضعیت مناطق زلزله زده سی سخت و دنا به خبرنگار اجتماعی رکنا اظهار داشت: سازمان های مردم پس از یکساعت از وقوع حادثه در مناطق آسیب دیده حضور یافتند و در بحث امدادرسانی، نصب چادر، ارائه خدمات روان شناسی و مشاوره، تهیه غذا و پخت نان به مردم کمک کردند.

روانگرد ادامه داد: مردم منطقه به صورت خودجوش به پخت نان گرم و غذا اقدام کردند. مدیرکل وزرات ورزش و جوانان و سپاه کمک های زیادی در مدت اخیر انجام دادند. استانداری نیز 5000 پرس غذا به صورت روزانه در دانشگاه دولتی یاسوج برای مردم آماده می کند. متاسفانه خانه های زیادی در این زلزله آسیب دیدند اما خوشبختانه از نظر جانی تلفاتی نداشتیم، فقط تعداد کمی از افراد آسیب دچار آسیب دیدگی شدند که در مراکز بهداشتی و درمانی در حال مداوا هستند.

پخش غذا در سی سخت

این فعال سازمان مردم نهاد در یاسوج ابراز داشت: نماینده مردم سی سخت و وزیر راه و شهرسازی نیز هم اکنون در مناطق آسیب دیده حضور دارند. در بحث اسکان نیز مقداری نیاز به چادر بود که ظاهراً در حال ارسال این اقلام به منطقه هستند. اکنون تالارهای فلزی نصب شده است که با توجه به برودت هوا مردم بتوانند در آن اسکان اضطراری داشته باشند. علاوه بر این ها خدمات مشاوره ای و روان شناسی برای سلامت روان مردم نیز در حال ارائه شدن است.

پرداخت 20 میلیون تومان کمک هزینه اسکان به زلزله زدگان "سی سخت"

گفتنی است اسماعیل نجار -رئیس سازمان مدیریت بحران کشور که با وقوع زلزله به منطقه سی سخت رفته است از محل حادثه  گزارشی از نحوه امدادرسانی داشت و چنین به خبرنگار اجتماعی رکنا گفت :  در بدو حادثه اولین کار ،نجات مصدومین و گرفتاران زیر آوار است که خوشبختانه در این زلزله جانباخته و مصدوم زیاد نبود .آوار در این زلزله نبود. بیشتر تخریب ها به صورت آوار نبوده است و به همین دلیل مصدوم و جانباخته نسبت به شدت زلزله خوشبختانه کم بود. حدود 63 مصدوم داشتیم که اکثرا مصدومانی بودند که درمان و کمک رسانی به آنها سرپایی بود یعنی مصدومیت سختی نداشتند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در خصوص مرحله دوم امدادرسانی به منطقه سی سخت چنین توضیح داد: امدادرسانی و اسکان از همان ساعات اولیه بعد از وقوع زلزله آغاز شد. حدود 1800 چادر تاکنون بین مردم زلزله زده سی سخت  توزیع شده است. البته در بازدید محلی که داشتیم، همچنان درخواست مردم چادر است و نگرانی به جایی هم دارند زیرا زیر سقف های تخریب شده از زلزله هستند و نیاز است که برای اسکان امن تر؛ جای مناسب تری داشته باشند. البته محل های اسکانی برایشان تعیین شده است که به دلیل وضعیت کرونا در کشور ترجیح می دهند در محل زندگی خود هر چند تخریب شده بمانند و برای این امر باید محل اسکان موقت آنها که تامین چادر است سریعتر اقدامات لازم صورت گیرد که دستور چادر رسانی به تمامی ساکنان سی سخت و روستاهای آسیب دیده از زلزله در اطراف صادر شده است. هلال احمر موظف به چادر رسانی و لکه گیری از منطقه شده است. بخش اعظمی از وسایل و اثاثیه زندگی مردم تخریب شده است.

اسماعیل نجار با گفتن از اینکه ارزیاب ها در حال برآورد میزان خسارت وارده به منازل  مسکونی هستند و فرم های در حال تکمیل است تا میزان خسارت را به دولت تحویل بدهیم و برنامه ریزی های کمکی بعدی شکل بگیرد افزود: آواربرداری ها انجام شده است. آب و برق و گاز و تلفن برقرار است. البته گاز در مناطق به دلایل امنیتی همچنان قطع است که آنهم به زودی رفع می شود و گاز متصل خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اعلام اینکه در حال حاضر تمام مسئولان که باید در این امر کمک رسانی نقش داشته باشند در منطقه سی سخت حضور دارند و از نزدیک درگیر امدادرسانی هستند تا دستورات لازم را صادر و اجرایی کنند گفت: آواربرداری راه ها انجام شده است . در حال حاضر مردم نگران بازسازی هایشان هستند که امیدواریم در کمترین زمان ممکن مثل همه نقاط کشور که پیش از این خسارت از زلزله دیدند و بازسازی شدند این منطقه هم در مهلت کوتاه بازسازی شود.

اسماعیل نجار - رئیس سازمان مدیریت بحران خبر داد: برنامه ریزی برای پرداخت 20 میلیون تومان کمک هزینه اسکان زلزله زدگان  سی سخت صورت گرفته است که در اختیار افرادی که امکان استقرار آنها در منازلشان بعد از وقوع زلزله نیست و خانه هایشان در شرایطی است که باید تخریب بشود قرار می گیرد. تا با این  کمک هزینه در محلی دیگر خانه ای برای اسکان بگیرند ضمن اینکه در کنار این 20 میلیون به آنها چادر هم داده خواهد شد.

رئیس سازمان مدیریت بحران در خصوص نحوه دریافت این 20 میلیون از سوی زلزله زدگان و زمان پرداخت آن چنین گفت: فردا گزارش میزان خسارت ها را تحویل  سازمان برنامه بودجه قرار می دهیم که یکشنبه در دولت مطرح شود.

برای ورود به کانال تلگرام ما کلیک کنید.

آزاده مختاری

کدخبر: 663085 ویرایش خبر
لینک کپی شد
آزاده مختاری
آیا این خبر مفید بود؟