پسر 14 ساله بخاطر یک سویشرت آدم کشت + جزییات و نظرکارشناسی
رکنا: پسری با جثه ای کوچک روی صندلی دایره جنایی نشسته است نگرانی در صورتش موج می زند چشمانش پراز اشک شده و دستانش هم گاهی می لرزد به رئیس پلیس آگاهی میگوید عمو...اولین بارش است که در محیط پلیسی حضور پیدا کرده است او هنوز باور ندارد که آدم کشته است.....دستانش را لحظاتی زیر چانه اش گذاشته ودر فکر فرو رفته است...
به گزارش رکنا، به دنبال تهیه گزارش وقتی وارد دایره جنایی شدم در انتظار متهمی بودم که با او گفتگو کنم وقتی پسر نوجوان با سویشرت سبز مقابلم نشست و اعلام کردند که او متهم به قتل است لحظاتی متعجب وار به او نگاه کردم باور کردنش کمی برایم دشوار بود که او چگونه توانسته است پسر ۱۸ ساله را به قتل رسانده باشد . صورتش چندان شرور به نظر نمیرسد اما به گفته ی دوستانش که به او لقب قوچ دادند بسیار تیز و بز است ....
گفتگو با متهم اصلی پرونده
چرا دستگیر شدی؟
به خاطر قتل
چند سال داری؟
۱۴سال
شغل پدرو مادرت چیست؟
پدرم میوه میفروشد و مادرم در خانه 《کارهای در منزل 》انجام میدهد
اوضاع مالی تان چطور است ؟
بسیار ضعیف هستیم
ماجرا را توضیح میدهی؟
با دوستانم که در بوستان درحال دور دور بودیم چشم امان پسری را گرفت که سویشرت قشنگی به تن داشت یکی از دوستانم که ازمن بزرگتر بود گفت برو واورا بزن تا سوییشرتش را بگیری من هم همین کار را انجام دادم و به سراغش رفتم و در درگیری با چاقویی که همراهم بود ضربه ای به او زدم دستم خونی شد و بعد که او روی زمین افتاد من ودوستانم فرار کردیم.
چاقو چرا همراه ات بود؟
برای ترساندن بقیه
چاقو رااز کجا آورده بودی؟
از بساط میوه فروشی پدرم پنهانی برداشته بودم .
چند کلاس درس خواندی؟
تا کلاس هفتم بیشتر نخواندم
چرا ترک تحصیل کردی؟
به خاطر یکی از هم مدرسه هایم یه روز که باهم دعوایمان شد مدیر مدرسه مرا اخراج کرد و گفت که حق ندارم مدرسه بروم .
میدونستی که با چاقو بزنی به کسی آن فرد می میره و تو به اتهام قتل دستگیری می شوی؟
نه هرگز نمی دانستم ...
اگر الان زمان به روز پنج شنبه برگردد دوباره دست به چاقو می شوی ؟
نه هرگز....
چه توصیه ای به هم سن و سال هایت داری؟
از آنهامیخواهم دنبال این کارها نباشند .من به شدت پشیمانم و اشتباه بزرگی را مرتکب شدم.
سرهنگ فضل اله سواری پور رئیس پلیس آگاهی غرب استان تهران در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار رکنا درباره ی این پرونده گفت: صبح یازدهم آبان ماه مطلع شدیم که پسر ۱۸ ساله ای در بوستان صادقیه خادم آباد شهریار در اثر درگیری زخمی شده وبه بیمارستان منتقل شده است که بعد از چند ساعت دراثر شدت خونریزی جان باخته است.
به دنبال مرگ پسر جوانی رسیدگی به این پرونده جنایی در اختیار کارآگاهان جنایی غرب استان تهران قرار گرفت.
کارآگاهان در نخستین گام با تحقیقات علمی ،میدانی پلیسی توانستند افرادی را که در این نزاع مرگبار حضور داشتند را شناسایی کنند خوشبختانه در کمترین زمان عامل اصلی قتل که پسر ۱۴ساله ای دستگیر کردند آنگاه دو پسر ۱۵ ساله و ۱۷ ساله که در این نزاع نقش معاونت در قتل را داشتند نیز شناسایی و دستگیر شدند. براساس اعتراف هایی که متهم اصلی پرونده داشته است وی به خاطر سویشرت زیبای مقتول به سراغش رفته و بعد اورا با چاقو به قتل رسانده است.
هر سه متهم امروز بعد از اعتراف جهت تست روانشناختی و تایید رشد کمال عقلی به روانشناس و پزشکی قانونی ارجاع داده شدند.
براساس گزارش خبرنگار رکنا همچنین پسر ۱۴ساله به اتهام مباشرت درقتل و پسر ۱۷ساله به اتهام معاونت در قتل بازداشت شدند متهم دیگر هم به خاطر شرکت در این درگیری فعلا تحت بازجویی های بیشتر قرار دارد .متهمان پس از تکمیل پرونده به دادسرای ویژه جرائم اطفال منتقل شده و تحت بازپرسی قرار خواهند گرفت.
سرهنگ سواری پور با تاکید براینکه حمل بدون مجوز سلاحهای سرد که در درگیریها و نزاعهای خیابانی مورد استفاده واقع میشود به طور قطع جرم محسوب شود و دارای مجازات است به خبرنگار رکنا گفت: انگیزه هایی چون تاثیرپذیری از گروه همسن و سالانو محیط زندگی یا فرهنگ اجتماعی ایجاد رعب و وحشت دوستان یا همسن و سالان، برتریجویی و کسب قدرت کاذب با حمل و نگهداری از این آلات، ایراد جرح به طرف مقابل در درگیری و نزاعهای خیابانی،الگوبرداری از مجرمان بزرگسال یا برخی از اعضای خانواده از قبیل پدر یا برادران بزرگتر، دایی، عمو و...، استفاده مجرمان این ردههای سنی از سلاحهای سرد به منظور انجام جرایمی چون سرقت، زورگیری و... و نیز دفاع از خود در حین به دام افتادن یا دستگیری، استفاده از آلات قتاله و جرح برای انتقامهای شخصی و...،عدم تربیت صحیح و نیز بیتوجهی والدین به فرزندان بخصوص قشر نوجوان و جوان،حمل سلاح سرد به وسیله نوجوانان و جوانان ضعیفتر برای رویارویی احتمالی با خلافکاران و بزهکارانی که از آنان قویتر هستند.
استفاده از این ادوات در نزاعها و درگیریهای ناموسی به عنوان مهمترین انگیزههای حمل و نگهداری سلاحهای سرد توسط رده سنی مورد بحث عنوان کرد.
فراوانی این جرم را میتوان در محلههای شلوغ، پرتردد، جرمخیز، مجرمپرور، آلوده و شهرهای کوچک و شهرکهای حاشیهای شهرهای بزرگ جستجو کرد که آن هم بسته به نوع محل دارای درصد فراوانی متفاوت بوده و هر چه محله جرمخیزتر و آلودهتر باشد، آمار نوجوانان و جوانانی که مرتکب این جرم میشوند، بیشتر خواهد بود، بخصوص در محلههایی که نزاعها و درگیریهای دسته جمعی بیشتر رخ میدهد. حاملان این سلاحها نیز درصد بالایی از گروه سنی نوجوانان و جوانان را به خود اختصاص میدهند.
وی با اظهار اینکه همیشه پیشگیری بهتر از درمان و مقابله است. گفت: باید برای کمرنگ کردن یا حذف این معضل اجتماعی از هماکنون همه نهادههای دخیل کمر همت بسته تا نوجوانان و جوانان به این نوع از خلاف آلوده نشده و جرایم مختلفی را مرتکب نشوند
و با آنانی هم که در زمره این طیف از خلافکاران قرار دارند، مقابله شود تا فساد خود را به سایر همسالان سالم خود سرایت ندهند.
نگاه کارشناسی؛
سحر بوجار زاده کارشناس ارشد روانشناسی
راههای پیشگیری عبارت اند ازتوجه بیش از پیش خانوادهها به نوجوانان و جوانان از لحاظ تربیتی
دقت نظر اولیا و خانوادهها در دوستیابی فرزندان
کنترل بر ورود و خروج نوجوانان و جوانان در منزل و مدرسهحذف آزادی نامحدود از زندگی فرزندان و اعطای آزادی معقول، محدود و مشروع به آنان، زیرا آزادی نامحدود به خودی خود عامل فساد خواهد بود.
یکدلی و همدلی با فرزندان و ایجاد رابطه دوستی و صمیمیت با آنان به گونهای که فرزند بهترین دوست خود را در محیط خانواده بیابد.
کنترل بر رفتارهای فرزندان و ریشهیابی رفتارهای مشکوک و نامعقول در آنان ارتباط مستمر با اولیای مدارس فرزندان و ارزیابی مستمر رفتار آنان در محیط مدرسه آشنا کردن فرزندان با مسائل دینی و مذهبی و سوق دادن آنان به مسیر شرعی آشنا نمودن و انس دادن فرزندان به ورزش و ایجاد رغبت و علاقه در آنان برای تمرین مستمر ورزش خاص ممانعت از رفتوآمد و معاشرت فرزندان با افرادخلافکار نوجوان، جوان یا بزرگسال توجیه معقول و منطقی فرزندان درخصوص خطرات احتمالی و جرایمی که از حمل و استفاده سلاحهای سرد ناشی میشوند.
تبیین عواقب حمل، نگهداری و استفاده از آلات و ادوات مذکور از دیدگاه مجازاتهای مقرره در قانون
دوستان بخش مهمی از زندگی هستند. آن ها با حمایت اجتماعی و عاطفی و همراهی و بهبود خلق و خو، زندگی دوستان خود را بهتر می کنند. اما دوست ناباب کسی است که از بودن در اطراف او دچار استرس های مداوم یا خستگی می شوید. حضور دوست ناباب باعث تصمیم گیری های غلط، سبک زندگی پرخطر، انتخاب های هیجانی و بدون فکر و دردسرهای بزرگ که گاهی غیرقابل جبران است می شود.
دوست ناباب به احتمال زیاد رفتارهای بد را تشویق می کند و با تحقیر و انگ زدن شما را مجبور به تسلیم شدن در برابر خواست های نامعقول خود می کند.
دوستان ناباب غیر قابل اعتماد هستند و بطور دائم نزاع های کوچک و بزرگ درست می کنند که ممکن است شما را با جنبه های قانونی و حقوقی مواجه کند. معمولا رفتارهای خشن و پرخاشگرانه، قلدری و رفتارهای ایذایی و هنجارشکنی های اجتماعی به عنوان الگوی ثابت شخصیتی دوستان ناباب شناخته می شوندبا اینکه اعضای خانواده سبک زندگی سنتی و آرومی رو داشتند فقط دوستان ناباب خیلی در این ماجرا نقش داشتند. حتی مصرف مشروبات الکی هم دربین دوستان متهم رواج داشته که این خود زنگ خطر بزرگی به شمار می رود.
براساس صحبت هایی که با متهم شده است وی مدعی بوده که از وقتی خودش ازسوی چند پسر دیگر خفت گیری شده درصدد انتقام جویی از جامعه و افراد دیگر بوده است برای همین با ربودن چاقوی پدر دست به چنین کاری می زند . در تمام روزهایی که از وی خفتگیری شده بود دچار بیماری شب اداری و کابوس های وحشتناک بوده و متاسفانه خانواده چندان به این موضوع توجه نشان ندادند. برای بررسی های بیشتر به سراغ مدیر مدرسه متهم رفتیم تا علت اخراج دانش آموز را بدانیم... دانشآموز مدعی بوده پس از درگیری با یک دانش آموز دیگر مدیر مدرسه او را اخراج کرده است سوال اینجاست که برای حل مشکلات این دانش آموز چرا مدرسه صرافا با اخراج او صورت مسله را حل کرده است.
ارسال نظر