محکومیت سنگین برای متهمان پرونده ” آریانا” / توقیف کشتی خارجی در خلیج فارس

به گزارش رکنا، مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری استان هرمزگان در تشریح آخرین جزئیات این پرونده گفت: پس از یک ماه رصد تحرکات و اقدامات قاچاقچیان سوخت در خلیج‌فارس و دریای عمان، ۳۰ مهر پارسال به دستور مقام قضایی، سه فروند کشتی خارجی به اتهام قاچاق سازمان‌یافته سوخت توقیف شدند که از این شناور‌ها حدود ۱۲میلیون لیتر گازوئیل ایرانی کشف و ضبط شد.

وی در ادامه افزود: در جریان تاراج سرمایه‌های ملی ایران توسط این قاچاقچیان سوخت، یکی از شناور‌های توقیفی با نام نفتکش آریانا با حمل حدود ۱۱/۵ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق، به‌عنوان کشتی مادر، سوخت‌های قاچاق را از سایر کشتی‌های کوچک‌تر و لنج‌ها تحویل می‌گرفته است. دو کشتی دیگر نیز مبادرت به دریافت سوخت از لنج‌های ایرانی و قایق‌ها می‌کردند و این سوخت را به نفتکش آریانا منتقل می‌کردند.

 در جریان توقیف این شناور‌ها ۴۰ نفر از سرنشینان آنها اعم از ناخدا‌ها و ملوانان و اشخاصی که به‌عنوان سرشبکه اقدام به قاچاق سازمان‌یافته گازوئیل از سواحل هرمزگان به یکی از کشور‌های خارجی می‌کردند نیز دستگیر شدند و در خصوص اتهامات آنها پرونده قضایی تشکیل شد.

 قهرمانی گفت: در جریان بازرسی از این کشتی‌های خارجی، ده‌ها برگ فاکتور و رسید تحویل سوخت قاچاق توسط لنج‌ها و قایق‌های ایرانی با ذکر مشخصات خریداران و فروشندگان هم کشف و ضبط شده است. همچنین اسناد الکترونیکی و داده پیام‌های موجود در گوشی‌های تلفن همراه و اقلام فنی کشف شده از متهمان نشان‌دهنده اقدامات سازمان‌یافته آنها با استفاده از یک عملیات پیچیده برای تحویل سوخت قاچاق از لنج‌ها و کشتی‌های کوچک به نفتکش‌های بزرگ خارجی در آب‌های آزاد است.

 رئیس کل دادگستری هرمزگان بیان داشت: در نتیجه تحقیقات قضایی در دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس مشخص شد، تجهیزات کمک ناوبری این کشتی‌ها با هدف پنهان شدن از دید رادار‌ها، بارها خاموش شده است و قاچاقچیان به‌صورت کاملاً غیر استاندارد مبادرت به انتقال سوخت با روش کشتی به کشتی در دریا کرده‌اند.

محکومان با سوختگیری‌های غیراستاندارد در دریا موجب آلودگی گسترده زیست‌محیطی و ایجاد مخاطره برای آبزیان و موجودات زنده شده‌اند که تخلفات آنها از این حیث نیز در دست بررسی است.

 رئیس کل دادگستری استان هرمزگان یادآور شد: پس از تکمیل مراحل تحقیقات و صدور کیفرخواست در دادسرای عمومی و انقلاب بندرعباس، این پرونده در شعبه دادگاه انقلاب این شهرستان، رسیدگی و در نهایت منجربه صدور حکم محکومیت بدوی شد. به موجب حکم صادره از دادگاه انقلاب بندرعباس؛ ضمن ضبط یک فروند کشتی یدک‌کش خارجی به ارزش ۲۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان، با تعیین حبس برای متهمان، آنها در مجموع به ۲۲ سال حبس محکوم شده‌اند.

 همچنین متهمان به پرداخت ۴۱ هزار و ۱۷۹ میلیارد و ۵۳۹ میلیون و ۹۱۱ هزار و ۳۰۰ ریال جزای نقدی نیز محکوم شده‌اند که در صورت عدم پرداخت جزای نقدی، هر سه کشتی خارجی به ارزش بیش از دو هزار و ۵۳۷ میلیارد ریال به نفع دولت مصادره و ضبط خواهند شد. ۱۱ میلیون لیتر سوخت کشف شده از این شناور‌ها هم طبق روال قانونی با دستور قضایی به شرکت ملی نفت ایران تحویل داده شده است.

 قهرمانی بیان داشت: لنج‌هایی که مبادرت به انتقال و فروش گازوئیل قاچاق به این کشتی‌های خارجی کرده‌اند نیز توقیف شده‌اند و اتهامات مالکین آنها در پرونده دیگری با عنوان قاچاق سازمان‌یافته ۲۷ میلیون لیتر در حال رسیدگی است.

وبگردی