90 درصد قربانیان زلزله افغانستان زنان و کودکان بودند
حوادث رکنا: مقامات سازمان ملل روز گذشته (پنجشنبه) گزارش دادند که بیش از ۹۰ درصد از افرادی که در اثر زمین لرزه ۶.۳ ریشتری اخیر در غرب افغانستان کشته شدند، زنان و کودکان بودند.
به گزارش رکنا،مقامات افغانستان میگویند که زلزله روز شنبه جان بیش از ۲۰۰۰ نفر را از هر سن و جنسیتی در سراسر ولایت «هرات» گرفته است.
بر اساس دادههای سازمان ملل، مرکز این زمین لرزه در منطقه «زنده جان» بود، جایی که ۱۲۹۴ نفر جان باختند، ۱۶۸۸ نفر زخمی و بسیاری از خانه ها نیز ویران شدند.
یک مقام یونیسف در هرات در این باره گفت که زنان و کودکان به احتمال زیاد در هنگام وقوع زمین لرزه در حوالی صبح در خانه بودهاند.
او افزود: وقتی اولین زمین لرزه رخ داد، مردم فکر کردند که یک انفجار به وقوع پیوسته است و به همین دلیل به سمت خانههایشان دویدند.
به گزارش آسوشیتدپرس، در همین حال طبق گزارشها، صدها نفر که اکثراً زن هستند در منطقه زنده جان همچنان مفقود هستند.
پایان عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزلهزده هرات
جمعیت هلال احمر افغانستان از پایان عملیات جستجو و نجات در مناطق زلزلهزده هرات خبر داد.
«عرفان الله شرفزوی»، سخنگوی جمعیت هلال احمر افغانستان روز گذشته به رسانهها اعلام کرد: در پی وقوع زلزلههای شدید در غرب کشور، در روز اول و دوم ۱۴ تیم داشتیم که هفت تیم امداد و نجات و هفت تیم پزشکی بودند. ۱۶ تیم دیگر نیز از ولایات دیگر به مناطق زلزلهزده هرات اعزام شدند. عملیات نجات در هرات اکنون پایان یافته است.
وی افزود: عملیات آواربرداری در برخی مناطق همچنان ادامه دارد اما عملیات جستوجو و نجات با موفقیت به پایان رسید و هیچ کسی زیر خاک نمانده است.
بر اساس اطلاعات جمعیت هلال احمر افغانستان، پس از زمینلرزههای هفتم اکتبر، همزمان پس لرزههای متعددی پس از اولین زلزله خونین در ولایت هرات رخ داده است.
بنابر اعلام آناتولی، زلزلهزدگان منطقه زنده جان هرات به رادیو محلی «سلام وطندار» گفتهاند که با نزدیک شدن فصل زمستان، گذراندن شبهای سرد زیر خیمه دشوار است و از مقامات بالفعل خواستهاند که هر چه زودتر سرپناه مناسب برای آنان فراهم کنند و به وضعیت آنها رسیدگی شود. در همین حال مقامات افغانستان وعده دادهاند که برای زلزلهزدگان زندهجان هرات خانههای استاندارد میسازند.
فاجعه سر فاجعه
برنامه جهانی غذا، زلزلههای اخیر در غرب افغانستان را «فاجعه سر فاجعه» خوانده و از جامعه جهانی خواسته به نیازمندان در این کشور کمک کند.
مسوولان این نهاد وابسته به سازمان ملل متحد میگویند که بازماندگان زلزله هرات شبها را در میان آوارها میخوابند، درحالیکه گرسنه و وحشتزده هستند.
این درحالیست که به گفته برنامه جهانی غذا، مردم افغانستان با گرسنگی شدید روبرو هستند و این نهاد هم به دلیل بحران مالی گسترده، مجبور شده کمک اضطراری به ۱۰ میلیون شهروند نیازمند افغانستان را متوقف کند.
به گزارش بی بی سی، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان نیز خواهان افزایش کمکهای بشردوستانه به زلزلهزدگان افغانستان شده است. «فلیپو گراندی»، کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان کمکهای بشردوستانه را «ضروری» خواند و گفت اوضاع فعلی به ویژه برای زنان شکننده است.
به دلیل گستردگی خسارات وارده و کندی در عملیات جستجو و آواربرداری، تاکنون آمارهای ضد و نقیضی در مورد تلفات این حادثه طبیعی منتشر شده است.
بر اساس دادههای بانک جهانی، شهر هرات سال ۲۰۱۹ دارای یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر جمعیت بوده است.
در ماه ژوئن سال گذشته میلادی (۲۰۲۲) نیز در پی وقوع یک زمین لرزه ۵.۹ ریشتری که تا پیش از زمینلرزه روز شنبه، لقب مرگبارترین زمینلرزه در نزدیک به ربع قرن گذشته در افغانستان را یدک میکشید؛ بیش از ۱۰۰۰ نفر کشته و دهها هزار نفر بیخانمان شدند.
افغانستان مکررا تحت تأثیر زمینلرزههای گوناگون قرار می گیرد به ویژه در رشته کوه هندوکش که در نزدیکی محل اتصال صفحات تکتونیکی اوراسیا و هند قرار دارد.
ارسال نظر