پایان پرونده جنایت پمپبنزین خزانه با یک بخشش/قاتل فراری از قصاص نجات پیدا کرد
رکنا: درگیری بر سر یک کارت سوخت، پای 4جوان را به یکی از جنجالیترین پروندههای جنایی سالهای اخیر باز کرد؛ پروندهای که با فرار متهمان به خارج از کشور، بازداشت یکی از آنها پس از بازگشت به ایران و صدور حکم قصاص برای عامل اصلی قتل همراه بود. حالا با گذشت نزدیک به 3 سال از این جنایت، اولیای دم با دریافت دیه از اجرای حکم قصاص گذشت کردهاند.
به گزارش رکنا، پرونده قتل متصدی پمپبنزین خزانه که متهم اصلی آن پس از وقوع جنایت به ترکیه گریخته بود، با رضایت اولیای دم و گذشت از قصاص وارد مرحله جدیدی شد.
این حادثه روز ۴ مهرماه سال ۱۴۰۲ در یکی از پمپبنزینهای محدوده خزانه تهران رخ داد. در جریان این درگیری، متصدی جایگاه سوخت توسط سه پسر جوان و یک دختر مورد حمله قرار گرفت و جان خود را از دست داد. پس از اعلام حادثه، تیم بررسی صحنه جرم و بازپرس کشیک قتل در محل حاضر شدند و تصاویر دوربینهای مداربسته این درگیری نیز در فضای مجازی منتشر شد.
بررسی تصاویر نشان میداد یک دستگاه پژو ۲۰۶ وارد جایگاه سوخت شده و راننده آن که با نام «مجتبی فلافل» شناخته میشد، به همراه دختری که در صندلی کنار او نشسته بود، از متصدی جایگاه درخواست کارت سوخت کرده بودند. از آنجا که کارتهای سوخت در اختیار دیگر رانندگان قرار داشت، از آنها خواسته شد چند دقیقه منتظر بمانند.
پس از گذشت دقایقی، مجتبی که از انتظار کلافه شده بود، با برادر ناتنی خود تماس گرفت و از او خواست کارت سوخت برایش بیاورد. اما پیش از رسیدن برادرش، وی به سمت یک تاکسی رفت و کارت سوخت راننده را از دستگاه خارج کرد تا خودروی خود را سوختگیری کند. این اقدام با اعتراض متصدی جایگاه مواجه شد و میان آنها درگیری لفظی و سپس فیزیکی شکل گرفت.
لحظاتی بعد برادر ناتنی مجتبی به همراه یکی از دوستانش به محل رسیدند. سه مرد جوان که همگی چاقو همراه داشتند، به متصدی پمپبنزین حمله کردند و او را با ضربات چاقو به قتل رساندند. متهمان پس از ارتکاب جنایت از محل گریختند.
فرار متهمان از کشور
کارآگاهان پلیس با بررسی پلاک خودرو، تحقیقات میدانی و بازبینی تصاویر دوربینهای مداربسته، هویت هر چهار متهم را شناسایی کردند، اما بررسیها نشان داد آنها بلافاصله پس از جنایت از ایران خارج شده و به ترکیه گریختهاند.
در ادامه تحقیقات مشخص شد یکی از متهمان که دوست دو برادر بود، هنگام تلاش برای عزیمت از ترکیه به آلمان، توسط مأموران مرزی ترکیه کشته شده است.
مجتبی و دوستدخترش نیز پس از مدتی قصد داشتند از ترکیه راهی افغانستان شوند، اما دختر جوان که از شرایط سخت زندگی و سرگردانی خسته شده بود، به ایران بازگشت و بازداشت شد.
مجتبی نیز مدتی در افغانستان زندگی کرد، اما پس از مدتی با تصور اینکه شرایط آرام شده است، به تهران بازگشت و توسط کارآگاهان اداره دهم پلیس آگاهی پایتخت شناسایی و دستگیر شد.
نظریه پزشکی قانونی و سرنوشت پرونده
بر اساس نظریه پزشکی قانونی، مقتول بر اثر اصابت چندین ضربه چاقو مجروح شده بود، اما تنها یکی از این ضربات عامل مرگ وی شناخته شد.
بررسی تصاویر دوربینهای مداربسته و مستندات پرونده نشان داد ضربه مرگبار توسط برادر ناتنی مجتبی وارد شده است. به همین دلیل، مجتبی از اتهام قتل تبرئه شد و به دلیل سایر جرائم به حبس محکوم شد.
در مقابل، برادر ناتنی او که همچنان در ترکیه متواری است، بهصورت غیابی در دادگاه کیفری استان تهران محاکمه و به مجازات قصاص نفس محکوم شد.
پس از تأیید این حکم در دیوان عالی کشور، پرونده برای اجرای حکم به شعبه دوم دادسرای امور جنایی تهران ارجاع شد و جلسات متعددی با هدف صلح و سازش میان طرفین برگزار شد.
در نهایت، اولیای دم با دریافت دیه از اجرای حکم قصاص گذشت کردند و قاتل فراری از مجازات مرگ رهایی یافت؛ با این حال، تحقیقات برای شناسایی محل اختفای وی و دستگیریاش همچنان ادامه دارد.
-
فیلم / اولین صحبت های بیژن مرتضوی درباره جام جهانی / گفته بودند من لوند می زنم و شکیرا می رقصد