بررسی جامع سرفیس لپ تاپ ۷: بازگشت قدرتمند ویندوز آرم به میدان
رکنا تکنولوژی: سرفیس لپتاپ ۷ با قدرت تراشهی آرم و طراحی مدرن، گامی تازه به سمت آیندهی لپتاپهای ویندوزی برداشته است؛ دستگاهی که نوید بهینگی و عملکرد بینظیر را برای کاربران ویندوز به ارمغان میآورد.

به گزارش رکنا، بیشاز چهار سال از رونمایی مکبوکهای M1 میگذرد؛ برای افرادی مثل من که دریچهی ورودشان به دنیای دیجیتال، ویندوز بود، با ویندوز زندگی کردند و با ویندوز بزرگ شدند، دیدن بهینگی فوقالعادهی تراشههای M1 بسیار حسادتبرانگیز بود؛ زیرا مکبوکها بهکمک این تراشه همچون گوشی هوشمند رفتار میکردند، شارژدهی طولانی داشتند، همیشه آمادهبهکار بودند، داغ نمیکردند، در استفادههای روزمره تند و تیز بودند و زیر بار پردازشی سنگین هم زوزه نمیکشیدند!
ما کاربران ویندوز با ویژگیهای جذاب مکبوک M1 بیگانه بودیم؛ زیرا نه پردازندههای AMD و اینتل هرگز به آن اندازه بهینه بودند و نه تولیدکنندهها در طراحی لپتاپهایشان وسواس بهخرج میدادند؛ اما مایکروسافت و کوالکام آمدهاند تا وضعیت را برای همیشه تغییر دهند و حتی تراشهسازهای کهنهکار x86 را به تکاپو بیندازند؛ چراکه کوالکام وعدههای بسیاری راجعبه بهینگی و عملکرد تراشههای اسنپدراگون ایکس سر میدهد.
نگاهی کلی به سرفیس لپتاپ ۷
در میان تمام لپتاپهای بهاصطلاح Copilot+ PC که با تراشهی اسنپدراگون ایکس الیت یا ایکس پلاس روانهی بازار شدهاند، سرفیس لپتاپ ۷ بیشاز همه خودنمایی میکند؛ چراکه هم از بُعد سختافزار، هم نرمافزار، به نامِ ۳ تریلیون دلاری مایکروسافت تکیه دارد و بهگفتهی ردموندیها، رقیبی شایسته برای مکبوک ایر، پرفروشترین لپتاپ دنیا، است؛ اما ادعاهای مایکروسافت تا چه اندازه با واقعیت همخوانی دارد؟
در ادامه به بررسی این لپتاپ میپردازیم:
ویدیوی بررسی سرفیس لپتاپ ۷
طراحی و کیفیت سرفیس لپتاپ ۷؛ پریمیوم و خوشساخت
اجازه دهید تا پیشاز رفتن سراغ عملکرد سرفیس لپتاپ ۷، کمی دربارهی طراحی و کیفیت ساخت آن صحبت کنیم؛ چراکه طراحان مایکروسافت برای نسل هفتم لپتاپهای سرفیس سنگ تمام گذاشتهاند.
همهچیز دربارهی سرفیس لپتاپ ۷ جذاب و چشمنواز است؛ از جعبهاش گرفته که رنگ یکسانی با خود دستگاه دارد تا جنس بدنه و دقت ساخت مثالزدنیاش که نگاهها را به خود خیره میکند. مایکروسافت سرفیس لپتاپ جدید را در چهار رنگ نقرهای، مشکی، آبی کمرنگ و کِرِم میفروشد؛ ما رنگ کِرِم را برای بررسی دراختیار داشتیم که ردموندیها آن را Dune یا تلماسهای مینامند.
رنگ تلماسهای بسیار خیرهکننده است؛ تقریبا هرکسی در زومیت که دستگاه را با این رنگ دید، مجذوبش شد؛ اما تصور میکنم که رنگ آبی هم بسیار هیجانانگیز باشد؛ البته دقت کنید که رنگ آبی و کِرِم را فقط میتوان در نسخهی ۱۳٫۸ اینچی تجربه کرد؛ مدل ۱۵ اینچی سرفیس لپتاپ ۷ تنها در رنگهای مشکی و نقرهای بهفروش میرسد. توجه داشته باشید که حداقل در رنگ تلماسهای، لکه و اثرانگشت روی دستگاه نمایان میشود.
مایکروسافت از بلوک آلومینیوم آنودیزه و ماشینکاریشده در ساخت سرفیس لپتاپ ۷ استفاده کرده؛ بنابراین بدنهی دستگاه فوقالعاده باکیفیت، محکم و متراکم است؛ در نسخهی ۱۳٫۸ و ۱۵ اینچی، وزن لپتاپ به ۱٫۳۴ و ۱٫۶۶ کیلوگرم میرسد؛ اما در عمل وزن سرفیس لپتاپ بیشتر از این عدد حس میشود. روی بدنه هم هیچ دریچه و روزنهای نمیبینید و در حالت بسته هم هیچ درزی میان دو تکهی لپتاپ مشاهده نمیشود؛ با طراحی یکپارچه، مینیمال و تمیزی سروکار داریم.
بهلطف توزیع وزن یکنواخت و مکانیزم کارآمد لولا، درِ سرفیس لپتاپ با یک دست باز میشود؛ هرچند که برخلاف دستگاههایی همچون مکبوک، در قسمت لبه، زائدهای برای گیر انداختن انگشت و باز کردنِ آسانِ دَر وجود ندارد و این یکی از ضعفهای انگشتشمار در طراحی سرفیس لپتاپ ۷ بهشمار میآید.
تعداد و تنوع درگاهها
تعداد و تنوع درگاههای سرفیس لپتاپ ۷ برای اولترابوکی در سال ۲۰۲۴ و البته ۲۰۲۵ کافی بهنظر میرسد؛ سمت چپ دستگاه، جک هدفون بههمراه یک پورت USB-A 3.1 و دو پورت USB4 بهچشم میخورد؛ دو پورت یادشده قابلیت شارژ دستگاه با توان حداکثر ۶۵ وات، خروجی تصویر با استاندارد DisplayPort 1.4a و انتقال اطلاعات با پهنای باند بالغبر ۴۰ گیگابیتبرثانیه را دراختیارتان میگذارند؛ اما از سازگاری با گرافیکهای اکسترنال خبری نیست.
سمت راست سرفیس لپتاپ ۷ درگاه مغناطیسی اختصاصی مایکروسافت موسوم به سرفیسکانکت جا خوش کرده است که آداپتور ۳۹واتی دستگاه به آن متصل میشود؛ البته این درگاه از شارژ ۶۵ وات هم پشتیبانی میکند و برای دسترسی به درگاههای بیشتر هم میتوانید هاب گرانقیمت ردموندیها را بدان متصل کنید.
با گشودن درِ لپتاپ، چشمتان به جمال کیبورد و ترکپد سرفیس لپتاپ ۷ روشن میشود که رنگی غلیظتر از بدنه دارند و کنتراست جالبی بهوجود آوردهاند. چینش کلیدها و جایگیری و ابعاد وسیع ترکپد سرفیس، به مکبوکهای اپل؛ بهویژه مدلهای قدیمیتر بیشباهت نیست.
کیبوردهای سرفیس همواره جزو بهترینها بودهاند و سرفیس لپتاپ ۷ هم از همین قاعده پیروی میکند؛ کلیدها فاصلهی مناسبی از هم دارند، کلاهکشان بسیار باکیفیت و سوئیچشان پایدار است، کلیدها چینش عجیبوغریبی ندارند؛ شاید بازخوردشان کمی از مکبوکها سفتتر باشد؛ اما بهمرور به تایپکردن با آن عادت میکنید. من ضعف اصلی کیبورد سرفیس را فقدان کلیدهای کنترل مدیا میدانم.
مایکروسافت در ادامهی تلاشهای بیشاز حدش برای جا انداختن برند کوپایلت، دکمهی Copilot را هم جایگزین کلید منوی Context در سمت راست کلید Space کرده است؛ البته کماکان بهکمک کلید Fn میتوانید به کارکرد قدیمی آن دسترسی داشته باشید.
دکمهی کوپایلت هوش مصنوعی ردموندیها را فراخوانی میکند، این اپلیکیشن تا مدتها زیر پوستین خود، نسخهی وب کوپایلت به آدرس copilot.microsoft.com را داشت؛ اما اخیرا مایکروسافت آن را به اپلیکیشن بومی و مستقل بدل کرده [بیش باد!]؛ ناگفته نماند که سفارشیسازی کلید کوپایلت برای فراخوانی اپهای دیگر نیز ممکن است.
خبر خوشحالکننده اینکه مایکروسافت بالأخره ترکپک هپتیکی سرفیس لپتاپ استودیو را به سرفیس لپتاپ هم آورد؛ بدینترتیب اولترابوک جدید ردموندیها از ترکپد مکانیکی استفاده نمیکند و درستمانند مکبوکها میتوان روی کُل سطح ترکپد کلیک کرد؛ دقت ترکپد در تعقیب حرکت انگشت و اجرای ژستهای حرکتی ویندوز بسیار عالی است و انگشت نیز روی سطح وسیعش بهراحتی سُر میخورد.
نمایشگر سرفیس لپتاپ ۷؛ چشمنواز و بسیار دقیق
زیبایی سرفیس لپتاپ ۷ به بدنهی خوشساخت و مجموعهی کیبورد و ترکپد جذابش ختم نمیشود؛ نمایشگر دستگاه نیز با حاشیههای باریک و گوشههای گِردَش بهشدت خودنمایی میکند. صفحهنمایش سرفیس لپتاپ جدید، امضای همیشگی مایکروسافت را دارد؛ بدینمفهوم که کماکان با پنل لمسی با نسبت تصویر مرتفعِ ۳:۲ طرف هستیم که برای کار تولید محتوا و برنامهنویسی انتخابی عالی است. اگر بخواهیم متّه به خشخاش بگذاریم، باید بگویم که قوس گوشههای نمایشگر با قوس بدنهی لپتاپ همخوانی ندارد.
برای جزئیات بیشتر، ادامه مطلب را در جدولهای گرافیکی آوردهایم تا اطلاعات دقیقتر را مشاهده کنید.
-
فیلمی از سکوی زباله فردیس کرج که امشب آتش گرفت
ارسال نظر